Automatische rijregeling

Automatische rijregeling is een veringssysteem op de hefarmen van een lader, dat onregelmatigheden in het terrein opvangt. Op die manier kunnen bestuurders zachter en comfortabeler rijden, terwijl ze zich minder zorgen hoeven te maken over de vervoerde last. Het werkt met een hydropneumatische accumulatorkring die de reactie van de hefarmen dempt wanneer de lader over een hindernis rijdt. De automatische rijregeling schakelt vanzelf in wanneer het aanbouwdeel een last draagt, zodat u geen materiaal morst. Wanneer het aanbouwdeel leeg is of volledig losgekoppeld, wordt de werkgroep weer vast voor maximale efficiëntie. Automatische rijregeling kan met de hand worden in- en uitgeschakeld met een knop in de cabine, wanneer maximale precisie en nauwkeurigheid belangrijker zijn dan vering. Deze functie is ideaal, zowel voor ervaren bestuurders die zo efficiënt mogelijk willen werken, als voor beginners die wat hulp kunnen gebruiken in uitdagende omgevingen.

Bobcat automatische rijregeling 01

Naadloze reactie op hindernissen

In de hydraulica van de automatische rijregeling zit een vooraf geprogrammeerde hydropneumatische accumulator die het volledige hefarmsysteem doet schakelen tussen vast en flexibel, zodat veel minder materiaal wordt gemorst wanneer de machine hindernissen neemt. De accumulatorkring is naadloos geïntegreerd in het hydraulisch systeem van de laderarmen en zorgt voor zachte reacties.

Bobcat automatische rijregeling 02

Wanneer een lading wordt gedetecteerd in de bak, schiet de automatische rijregeling altijd precies op het juiste moment te hulp. Hoe snel of traag de lader ook rijdt, het systeem helpt u om het even welk materiaal te vervoeren zonder het op het werkterrein te morsen. Het is dan ook perfect voor toepassingen die meer snelheid vereisen en voor werkterreinen met een ruw oppervlak.

Voor sommige klussen moet uw lader dan weer zo precies mogelijk zijn. Wanneer u bijvoorbeeld goederen opslaat met een palletvork of werkt met een breekhamer, wilt u uiteraard heel nauwkeurig werkende hef- of laadarmen. In die gevallen kunt u de automatische rijregeling eenvoudig uitschakelen door een knop in te drukken, direct in de cabine. De bedieningen zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Bobcat automatische rijregeling 03

Laders die hiermee kunnen worden uitgerust:

Rupsladers: Bobcat T450 / Bobcat T590 / Bobcat T66 / Bobcat T76
Schrankladers: Bobcat s450 / Bobcat s510 / Bobcat s530 / Bobcat s550 / Bobcat s590 / Bobcat s66 / Bobcat s76 / Bobcat S86