Bobcat T66 rupslader

Robuuste prestaties
Bobcat
  • Kiplast: 3175 kg
  • Motorvermogen: 54,5 kW
  • Bedrijfsgewicht: 4296 kg

Productinformatie

Hoe extreem uw werkomstandigheden ook zijn, de Bobcat® T66 compacte rupslader met verticaal hefpad zet zich door om meer te doen en blijft werken waar andere apparatuur dat niet kan. De T66, ook wel een schranklader met rupsbanden genoemd, bevat een opnieuw ontworpen Bobcat stage V motor en direct-drive-systeem, hefarmen met een gietstalen constructie en verbeterde koelprestaties. Deze lader van 74 pk biedt een nominaal bedrijfsvermogen van 1086 kg en levert krachtige hydraulica en opbreekkrachten, korte cyclustijden en meer hefvermogen. Het ruimere ontwerp van de cabine biedt een afgesloten en onder druk staande omgeving, compleet met beschikbare verwarmde luchtgeveerde stoel, doorzichtige zijbehuizing, automatische verwarming en airconditioning en een innovatief display met machine-informatie en prestatiegegevens. Combineer dat met een superieure onderwagen met 5-Link torsievering voor een ongeëvenaarde ervaring voor de machinist en verhoog de productiviteit tijdens lange werkuren.

De Bobcat T66 rupslader is een nieuwe lader uit de R-serie, een reeks van wiel- en rupsladers die zo goed als opnieuw werden ontworpen. Het belangrijkste productontwerp van Bobcat in vele jaren waarbij vele opties en functies uit vorige modellen standaard werden ingebouwd zoals ondermeer:

- Selecteerbare joystickbediening (SJC)
- Luxe cabine met HVAC
- Tweesnelheden rijversnelling
- Hoog debiet hydrauliek met stuurtoestel voor aanbouwdelen
- Baknivellering in twee richtingen
- Achteruitrijalarm

Bedieningselementen

De standaardbediening voor alle laders uit de R-serie is de selecteerbare joystickbediening (SJC). De SJC-besturing biedt standaard vele aanpasbare functies, zoals snelheidsmanagement, driftbesturing en het instellen van de reactiviteit van de joystick. SJC heeft ook een ingebouwd pkmanagement om het comfort en de productiviteit te verhogen.

Comfort en zichtbaarheid

Alle machines uit de R-serie zijn standaard voorzien van een volledig gesloten luxe cabine met HVAC, 5-inch Deluxe scherm en ledverlichtingssysteem. Beschikbare opties zijn de Clear-Side cabine, met gaasvrije zijschermen voor een betere zichtbaarheid, een achteruitkijkcamera die op zowel het standaard 5-inch als 7-inch touchscherm kan worden aangesloten, en het premium led-lichtpakket voor alle cabinetypes. De cabines zijn allemaal standaard 'Radiovoorbereid', inclusief de luidsprekers, de antenne en de bekabeling. De standaard geveerde stoel kan worden vervangen door een verwarmde luchtgeveerde stoffen stoel.

Meer heffen

Rupsladers uit de R-serie zien er niet alleen robuuster uit, ze zijn ook robuuster. De laders uit de R-serie zijn uitgerust met opnieuw ontworpen hefarmen voor meer hefvermogen. De nieuwe hefarmen zijn voorzien van gietstalen delen die voor meer sterkte zorgen en een arm met een slanker profiel mogelijk maken die ook het zicht verbetert.

Opnieuw ontworpen koelsysteem

Omdat operators erop vertrouwen dat compacte apparatuur langer meegaat en moeilijke klussen klaart, is betere koeling essentieel. De laders uit de R-serie hebben een opnieuw ontworpen koelsysteem voor een optimale werking en maximale uptime. Deze verbeteringen hebben de bedrijfstemperaturen van de belangrijkste componenten aanzienlijk verlaagd, waardoor de betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn toegenomen. Bovendien is de grootte van de ventilator met ongeveer 50 procent vergroot, waardoor meer koeling wordt bereikt bij een langzamere rotatie.

Nieuw cabineontwerp

Het nieuwe cabineontwerp is een eendelig, afgedicht en onder druk gezet ontwerp voor een nieuw niveau van comfort en verbeterde servicetoegang. Het ontwerp stoot stof en vuil in de cabine af, helpt het motor- en hydraulische geluid te isoleren en verbetert de efficiëntie van optionele verwarming en airconditioning. Wanneer het tijd is voor onderhoud of reparatie, draait de hele cabine van de R-serie weg om betere toegang voor onderhoud te bieden - met hardware aan de buitenkant van de cabine voor eenvoudige verwijdering.

Bob-tach

Een nieuw Bob-Tach®-bevestigingssysteem van gietstaal biedt een sterker verbindingspunt met meer metaal waar het echt nodig is. Het heeft over het algemeen minder lassen maar meer openingen waar vuil en puin doorheen kunnen.

Opties voor productiviteit

Als basis hebben de rupsladers standaard een solide onderwagensysteem, met optioneel het onderstel met 5-link torsievering.
De stabiliteit en productiviteit kunnen verder worden verbeterd door de optionele automatische rijregeling. Deze functie vermindert het morsen van materiaal en verhoogt ook het comfort van de bestuurder door een soepelere rit te bieden.
Het herontworpen koelsysteem van de R-serie profiteert ook van een optionele automatisch omkeerbare ventilator om de capaciteit en efficiëntie van het koelsysteem onder zware omstandigheden verder te verhogen.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
3175 kg
Nominale werkcapaciteit (kg)
1115 kg
Pompvermogen (l/min)
65,5 l/min (HF 101,8 l /min)
Systeemdruk (bar)
23.8 - 24.5 MPa
Rijsnelheid
10,4 km/h (16,4 km/h)

Afmetingen

Lengte met standaardbak (mm)
3427 mm
Breedte met standaardbak (mm)
1879 mm
Hoogte met cabine (mm)
2045 mm
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
3048 mm

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
2,4 L, 97/68 CE Stage V
Brandstof
Diesel
Motorvermogen bij toerental
54,5 kW bij 2600 tpm
Koppel (Nm)
283,9 Nm (1800 tr/min)
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
2,4 l
Inhoud brandstoftank
107,31

Gewichten

Bedrijfsgewicht (kg)
4296 kg
Transportgewicht (kg)
3712 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
320 mm

Besturingsopties

Selecteerbare joystickbediening (SJC)
standaard
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Aanbouwdelen