Bobcat MaxControl

Max Control Bobcat Vangaever draadloze bediening wd
Max Control Bobcat Vangaever

Bediening op afstand

Met de MaxControl-afstandsbediening kunnen bestuurders compacte Bobcat-laders op afstand bedienen met behulp van een app op een iPhone of iPad. Het MaxControl-systeem is een nieuwe oplossing voor afstandsbediening, die kan worden toegepast in vele sectoren zoals de bouw, sloop & recycling, landbouw, groenvoorziening, reiniging en material handling

Max Control Bobcat Vangaever teamwork

Teamwerk

Dankzij MaxControl kunnen taken waarvoor normaal gesproken twee personen nodig zijn, nu door één persoon worden uitgevoerd. Denk aan het laden van een Bobcat-machine op een aanhanger, waarbij een tweede persoon aanwijzingen geeft. Een bestuurder kan nu bijvoorbeeld ook paalgaten graven en hekken plaatsen zonder in en uit de cabine te stappen of gaten en sleuven opvullen zonder telkens van machine te moeten wisselen.

Met Bobcat MaxControl als extra paar handen besparen gebruikers tijd en geld, omdat alledaagse werkzaamheden zoals het openen en sluiten van deuren of poorten en het laden minder tijd en mankracht vragen. Buiten de cabine werken is ook handig in de buurt van vee of bij het reinigen van stallen.

Max Control Bobcat Vangaever kit

Volledige controle over de werklocatie

Bobcat MaxControl is een hardwarekit, aangevuld met een iOS-app. Deze werkt met gebruiksvriendelijke touchbediening; specifiek ontworpen voor smartphones. De bediening van een machine met dit systeem is daarmee net zo intuïtief als het gebruik van iedere andere mobiele app. Met het systeem kan een bestuurder twee taken tegelijk uitvoeren door vanuit de cabine in alle comfort een tweede machine te bedienen, zoals een andere lader waarmee hij gaten of sleuven opvult.

De bestuurder kan de app met meerdere machines koppelen en naadloos van de ene naar de andere machine schakelen. Dat biedt maximale controle op de werklocatie en maakt het mogelijk meer te bereiken met minder inspanning. Gebruikers kunnen comfortabel doorwerken zonder de noodzaak om extra kleding of beschermingsmiddelen aan of uit te doen. Met een telefoon kunnen ze de machine een omgeving met veel stof of andere gezondheidsrisico’s late werken. De machine voert het werk uit terwijl de bestuurder op veilige afstand staat. Doordat het systeem eenvoudig plug-and-play te installeren is, kan de bestuurder met enkele handelingen iedere compatibele machine in de app toevoegen en binnen enkele tellen aan het werk gaan, zonder dat er andere apparatuur of technici nodig zijn.

Max Control Bobcat Vangaever draadloze bediening

Functionaliteit en specificaties

Het MaxControl-systeem communiceert met het iOS-apparaat van de klant via een WiFi-signaal binnen een bereik van maximaal 100 meter. In afgelegen gebieden met slechte ontvangst houdt het systeem de bestuurder aangemeld gedurende 12 uur werk. Andere functionaliteit:

  • De machinediagnostiek geeft alle belangrijke informatie over de drager door.
  • Peer-to-Peer-sharing: meerdere eindgebruikers kunnen toegang krijgen tot de machine, waardoor snel van bestuurder kan worden gewisseld als dat nodig is.
  • Foutcodes: fouten zijn eenvoudig te identificeren via de servicecodes die direct op de telefoon worden getoond.
  • Bedrijfsuren: de app houdt bij hoeveel uur een machine in bedrijf is geweest.
  • Achteraf te monteren op alle laders met SJC, van J- tot R-serie.
  • Uitbreidbare software: meer functionaliteit komt binnenkort beschikbaar.