Bobcat s550 schranklader

Bobcat
  • Kiplast: 1852 kg
  • Motovermogen: 50,7 kW
  • Bedrijfsgewicht: 2995 kg

Productinformatie

Als u een krachtige lader met radiaal hefpad zoekt met een framemaat van 500, kies dan de Bobcat® S550. Deze schranklader is ideaal voor toepassingen zoals het kippen over muren heen, grondaanvulling en het laden van diepladers. De S550 is nu uitgerust met een speciaal ontwikkelde Bobcat-motor die voldoet aan de Stage V-normen.

Werk effectiever met een grotere opbreekkracht, nominale werkcapaciteiten, kortere cyclustijden en snellere wendingen.

Nieuwe stage V motor

De nieuwe Bobcat-motor biedt 37% meer koppel en een snel herstel na overbelasting in vergelijking met de vorige machines, wat zorgt voor meer comfort en hoofdruimte voor de bestuurder, en de mogelijkheid om met hetzelfde vermogen te werken bij een lager toerental, een lager geluidsniveau en een lager brandstofverbruik voor dezelfde taken. De nieuwe Bobcat-motor heeft langere onderhoudsintervallen, waarbij de eerste onderhoudsbeurt na 500 uur wordt aanbevolen (aanzienlijke upgrade van 50 en 250 uurscontroles op eerdere modellen), en ook de frequentie van het vervangen van het brandstoffilter is verlaagd.

Automatisch stationair

De functie voor automatisch stationair (alleen met SJC) verlaagt de motorsnelheid naar laag stationair wanneer de bedieningshendels in de neutraalstand staan en niet worden gebruikt gedurende ongeveer vijf seconden.

Deluxe instrumentenbord

Het M-serie Deluxe instrumentenpaneel is nu standaard en brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie, bewaking, productiviteit en besturing naar uw Bobcat® schranklader of compacte rupslader. Het bewaakt de belangrijkste laderfuncties, visualiseert waarschuwingen, DPF-management en biedt extra informatie over de aanbouwdelen om het gebruik bij te houden. Via het ultrascherpe LCD-scherm en de intuïtieve interface krijgt u toegang tot gegevens en nuttige meldingen om uw lader op de top van zijn capaciteit te laten werken met maximale beschikbare machinetijd.

Veiliger met keyless start

Een extra functie die standaard bij het Deluxe paneel wordt geleverd is de wachtwoordbeschermde sleutelloze start die het mogelijk maakt om specifieke codes voor meerdere bedieners in te stellen om het gebruik van de machine te controleren en verlies van sleutels met stilstand te voorkomen.

Keuze aan bedieningen

Iedereen is anders, dus welke bedieningselementen zijn het beste voor u? Bobcat biedt u alle gebruikelijke bedieningspatronen voor laders - en bij sommige hiervan kunt u kiezen tussen bedieningsstijlen door het omzetten van een schakelaar. Kies tussen de populaire Bobcat standaardbedieningen en de exclusieve selecteerbare joystickbediening (SJC).

Effectieve gewichtsbalancering

Bobcats zijn beter gebalanceerd! Als ze geen lading dragen, heeft uw Bobcat® schranklader een gewichtsverdeling van 70% achter en 30% voor. Dit is de optimale gewichtsverdeling, die u gebalanceerd, gemakkelijk laat draaien en schrankladen voor de allerbeste prestaties. En bovendien verbruikt u minder brandstof en is er minder vermogen nodig, terwijl u de levensduur van de aandrijving en banden maximaliseert, wat leidt tot minder slijtage dan bij “platte” machines die door andere fabrikanten worden verkocht.

Onderhoudsvrije kettingkast

Een ander uniek voordeel van Bobcat ... de enige onderhoudsvrije kettingkast op de markt! Met exclusieve bevestigde asbuizen, sterkere assen en volledig afgedichte lagers voor zo veel mogelijk machinetijd en een grote gemoedsrust. De beschermde asafdichtingen hoeven nooit te worden bijgesteld of gesmeerd. De oneindige ovale rollenkettingen met een grote sterkte (HSOC) zijn vervaardigd met zeer strikte toleranties, en hebben dikke zijkoppelplaten en verharde scharnieren. De kettingen zijn 38% sterker dan kettingen van andere fabrikanten.

Comfort

U zult merken dat u langer door kunt gaan en nauwkeuriger kunt werken met de beproefde, gebruikersvriendelijke bedieningen op Bobcat® schrankladers en compacte rupsladers. 1) De versnellingsbediening van de motor zit op een handige plaats vlak voor u. 2) De vingertopbedieningen vereenvoudigen de bediening van Bobcat aanbouwdelen zoals powerharken, bezems, tuinfrezen, graafbakken en grijpers. 3) U kunt de voetpedalen afstellen naar uw voorkeur.

Vestelbare zetel met meebewegende bediening

Door een comfortabele stoel kunt u beter werken en bent u minder moe aan het einde van de dag. Bobcat® schrankladers en compacte rupsladers zijn voorzien van een selecteerbare joystickbediening (SJC) die met de stoel mee beweegt. U kunt de stoelen naar wens naar voren en naar achteren verstellen, of u kunt de optionele "luchtgeveerde" stoelen uitproberen. Ook kunt u een verwarmde stoel krijgen, of kiezen uit verschillende stoelbekledingen voor uw maximale comfort.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
1852
Nominale werkcapaciteit (kg)
926
Pompvermogen (l/min)
64,7
Pompvermogen - optie (l/min)
101
Systeemdruk (bar)
238
Snelheid - Maximaal
11,8

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
97/68 EC
Emissiewaarde
Stage V
Koeling
Vloeistof
Aanzuiging
Vermogenstandaard
SAE J1995
Nominaal Toerental (tpm)
Motorvermogen - Bruto (kW)
50,7
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
2,392
Nominaal Toerental - Koppel (tpm)
Koppel (Nm)
252
Brandstoftank (liter)
93,7

Afmetingen

lengte zonder aanbouwdeel (mm)
2657
Lengte met standaardbak (mm)
3378
Breedte zonder aanbouwdeel (mm)
1643
Breedte met standaardbak (mm)
1727
Hoogte met cabine (mm)
1972
Bodemvrijheid (mm)
185
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
2908
Kiphoogte met standaardbak (mm)
2205
Draaicirkel met standaardbak (mm)
2032

Gewicht

Bedrijfsgewicht (kg)
2995

Bediening

Laderhydrauliek kippen en heffen
Selecteerbare joystickbediening (SJC) of pedalen (optie)
Besturingssysteem van het voertuig
Selecteerbare joystickbediening (SJC) of pedalen (optie)
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Aanbouwdelen