Bobcat S86 schranklader

De krachtigste schranklader ooit geproduceerd
  • Kiplast: 3175 kg
  • Motorvermogen: 78,7 kW
  • Bedrijfsgewicht: 4497 kg

Productinformatie

De Bobcat S86, het topmodel van Bobcat's assortiment schrankladers, bouwt voort op tientallen jaren ervaring om ongeëvenaarde bestuurbaarheid, intuïtieve bediening, groter bereik en superieur comfort te bieden in een compacte machine die is gebouwd om lang mee te gaan. De Super Flow-functie garandeert uitstekende prestaties, zelfs met de meest energieverslindende aanbouwdelen en voldoende vermogen voor de meest veeleisende toepassingen.

Meer motorvermogen en hoger koppel

Met meer bruikbare paardenkrachten van zowel de motor als het hydraulische systeem is de Bobcat® S86 de krachtigste compacte laders die Bobcat ooit heeft geproduceerd. De schranklader is voorzien van de beproefde 3,4 liter Bobcat-motor (nu goedgekeurd voor Stage V), die maar liefst 105 pk bij 2600 tpm biedt.

Net als bij alle laders uit de R-serie is de motor in lijn met de directe aandrijving geplaatst, voor een betere koelcapaciteit van de motor en de hydraulische componenten. Het resultaat is meer betrouwbaarheid bij veeleisende toepassingen zoals wegenbouw en bosbouw.

Bobcat T86 rupslader Bobcat Vangaever 1

Opties voor meer hydraulisch vermogen en debiet

De nieuwe S86 kan worden geconfigureerd met 3 verschillende opties voor hulphydrauliek. Standaard bieden we een debiet van 87 l/min bij 24 MPa voor toepassingen zoals laden en verplaatsen of recycling, of voor aanbouwdelen die een laag debiet vereisen. Met onze nieuwe EDC-pomp (Electronic Displacement Control) kunnen wij nu 2 extra opties voor hydraulisch vermogen aanbieden: de High Flow-optie met 138 l/min bij 24 MPa en een nieuwe Super Flow-optie voor een ongelooflijke 159 l/min bij 28 MPa. In de opties High Flow en Super Flow is ons unieke ACD-kabelboom en -connector (Attachment Control Device) geïntegreerd.

Power Bob-Tach-aanbouwsystemen

Wissel snel en gemakkelijk aanbouwdelen: de S86- en T86-machines met High Flow of Super Flow bieden standaard de mogelijkheid om niet-hydraulische aanbouwdelen te verwisselen zonder uit de machine te stappen. Dit is optioneel voor machines met Standard Flow

Hoger hefvermogen

Met het nieuwe ontwerp van de S86 kunt u nu meer tillen, meer verplaatsen en verder reiken. Dit is te danken aan een nieuwe geometrie van de werkgroep, die beter hefvermogen biedt in het hele bewegingsbereik van de hefarm. In combinatie met de krachtige hydraulische prestaties en de lichtere maar stevigere hefarmsecties van gietstaal beschikt u nu in de gehele hefcyclus over meer hefvermogen, zelfs op maximale hoogte.

Bobcat®-vermogensbeheer

Het vermogensbeheersysteem biedt meer productiviteit door het vermogen efficiënter te verdelen tijdens multitasken: vermogen wordt geleverd waar en wanneer het nodig is, waardoor de motor efficiënter functioneert. Dankzij dit intelligente elektronische regelsysteem zijn de machines uit de R-serie beter beheersbaar en zeer efficiënt. Anders dan bij andere antiblokkeringssystemen maakt Bobcat®-vermogensbeheer maximaal koppel van motor en aandrijving mogelijk, zodat u ook in de zwaarste omstandigheden blijft werken. En als u liever zonder dit systeem werkt, schakelt u het met één druk op een knop uit.

Bobcat T86 rupslader Bobcat Vangaever 3

Comfort en gebruiksgemak van de R-serie

Met de introductie van de S/T66 en de S/T76 stelden we nieuwe normen voor het comfort van de bestuurder in de cabine. Van het lage geluids- en trillingniveau in de afgedichte drukcabine uit één stuk, de intuïtieve SJC-standaardbedieningen en de displays die veel informatie bieden, tot standaarduitrusting zoals HVAC, beter zicht voor de bestuurder en de optionele innovatie doorzichtige cabinezijwand. Natuurlijk leveren we de nieuwe S86 en T86 met al deze fantastische functies. En we maken het nog completer met de standaard achteruitrijcamera.

Baknivellering in twee richtingen (standaard)

De baknivellering in twee richtingen houdt de lading in de hele hefcyclus in een consistente hoek, zowel omhoog als omlaag. Dit beperkt het morsen van materiaal en vergroot de efficiëntie en het bedieningsgemak.

Bobcat s86 rupslader Bobcat Vangaever 5

Eenvoudiger routine-onderhoud

Trouw aan zijn reputatie voor ongeëvenaard onderhoudsgemak heeft Bobcat ook bij deze laders uit de R-serie onderdelen die regelmatig onderhoud vereisen maximaal toegankelijk gemaakt. Achter de achterklep hebt u eenvoudig toegang tot filters, vuldoppen voor vloeistoffen en andere belangrijke onderhoudsonderdelen. Tijd is geld, en bij de R-serie-laders gaat preventief onderhoud snel en eenvoudig. We durven best te stellen dat de Bobcat-laders het best denkbare onderhoudsgemak bieden.

Tip-Up Cabine

Wanneer het tijd is voor onderhoud of reparaties maakt u eenvoudig de bevestigingselementen buiten de cabine los. Daarna kunt u de volledige cabine wegklappen, voor gemakkelijke toegang bij onderhoudswerkzaamheden.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
3175 kg
Nominale werkcapaciteit (kg)
1587 kg
Pompvermogen (l/min)
87,10 l/min
Pompvermogen - optie (l/min)
138 l - 159 l/min
Systeemdruk (bar)
23,8 - 24,5 MPa
Rijsnelheid
10,80 km/u
Rijsnelheid (hoog bereik - optioneel)
19,30 km/u

Afmetingen

Lengte met standaardbak (mm)
3900 mm
Breedte met standaardbak (mm)
1880 mm
Hoogte met cabine (mm)
2111 mm
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
3353 mm

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
D34 BSH SV, 97/68 EC Stage V
Brandstof
Diesel
Motorvermogen bij toerental
78,70 kw bij 2600 tpm
Koppel (Nm)
409,00 Nm / 1800 tpm
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
3,409 liter
Inhoud brandstoftank
120 liter

Gewichten

Bedrijfsgewicht (kg)
4497 kg
Transportgewicht (kg)
4096 kg
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.