Bobcat T76 rupslader

Robuuste prestaties
Bobcat
  • Kiplast: 4050 kg
  • Motorvermogen: 54,5 kW
  • Bedrijfsgewicht: 5051 kg

Productinformatie

De T76 compacte rupslader met verticaal hefpad is volledig opnieuw ontworpen om te voldoen aan de groeiende eisen van de zwaarste werkterreinen van vandaag. De lader van 74 pk heeft een stage V motor en een systeem met directe aandrijving, evenals gietstalen hefarmen en een geoptimaliseerde hefarmverbinding om de hefhoogte en capaciteit te vergroten. De lage bodemdruk maakt het mogelijk om door zachte, zanderige, natte of modderige omstandigheden. Krachtige hydraulica en opbreekkrachten, korte cyclustijden en comfort voor de machinist met airco, ergonomische bedieningselementen en een ruime cabine. De geavanceerde onderwagen met 5-Link torsievering (aangeboden als optie) zorgt voor een comfortabelere rit, terwijl verbeterde functies het onderhoud van de machine nog gemakkelijker maken. De T76 is geoptimaliseerd om meer bruikbare pk's en betere algemene prestaties te leveren, zodat u grotere klussen in minder tijd kunt klaren.

De Bobcat T76 rupslader is een nieuwe lader uit de R-serie, een reeks van wiel- en rupsladers die zo goed als opnieuw werden ontworpen. Het belangrijkste productontwerp van Bobcat in vele jaren waarbij vele opties en functies uit vorige modellen standaard werden ingebouwd zoals ondermeer:

- Selecteerbare joystickbediening (SJC)
- Luxe cabine met HVAC
- Tweesnelheden rijversnelling
- Hoog debiet hydrauliek met stuurtoestel voor aanbouwdelen
- Baknivellering in twee richtingen
- Achteruitrijalarm

Bedieningselementen

De standaardbediening voor alle laders uit de R-serie is de selecteerbare joystickbediening (SJC). De SJC-besturing biedt standaard vele aanpasbare functies, zoals snelheidsmanagement, driftbesturing en het instellen van de reactiviteit van de joystick. SJC heeft ook een ingebouwd pkmanagement om het comfort en de productiviteit te verhogen.

Comfort en zichtbaarheid

Alle machines uit de R-serie zijn standaard voorzien van een volledig gesloten luxe cabine met HVAC, 5-inch Deluxe scherm en ledverlichtingssysteem. Beschikbare opties zijn de Clear-Side cabine, met gaasvrije zijschermen voor een betere zichtbaarheid, een achteruitkijkcamera die op zowel het standaard 5-inch als 7-inch touchscherm kan worden aangesloten, en het premium led-lichtpakket voor alle cabinetypes. De cabines zijn allemaal standaard 'Radiovoorbereid', inclusief de luidsprekers, de antenne en de bekabeling. De standaard geveerde stoel kan worden vervangen door een verwarmde luchtgeveerde stoffen stoel.

Meer heffen

Rupsladers uit de R-serie zien er niet alleen robuuster uit, ze zijn ook robuuster. De laders uit de R-serie zijn uitgerust met opnieuw ontworpen hefarmen voor meer hefvermogen. De nieuwe hefarmen zijn voorzien van gietstalen delen die voor meer sterkte zorgen en een arm met een slanker profiel mogelijk maken die ook het zicht verbetert.

Opnieuw ontworpen koelsysteem

Omdat operators erop vertrouwen dat compacte apparatuur langer meegaat en moeilijke klussen klaart, is betere koeling essentieel. De laders uit de R-serie hebben een opnieuw ontworpen koelsysteem voor een optimale werking en maximale uptime. Deze verbeteringen hebben de bedrijfstemperaturen van de belangrijkste componenten aanzienlijk verlaagd, waardoor de betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn toegenomen. Bovendien is de grootte van de ventilator met ongeveer 50 procent vergroot, waardoor meer koeling wordt bereikt bij een langzamere rotatie.

Nieuw cabineontwerp

Het nieuwe cabineontwerp is een eendelig, afgedicht en onder druk gezet ontwerp voor een nieuw niveau van comfort en verbeterde servicetoegang. Het ontwerp stoot stof en vuil in de cabine af, helpt het motor- en hydraulische geluid te isoleren en verbetert de efficiëntie van optionele verwarming en airconditioning. Wanneer het tijd is voor onderhoud of reparatie, draait de hele cabine van de R-serie weg om betere toegang voor onderhoud te bieden - met hardware aan de buitenkant van de cabine voor eenvoudige verwijdering.

Bob-tach

Een nieuw Bob-Tach®-bevestigingssysteem van gietstaal biedt een sterker verbindingspunt met meer metaal waar het echt nodig is. Het heeft over het algemeen minder lassen maar meer openingen waar vuil en puin doorheen kunnen.

Opties voor productiviteit

Als basis hebben de rupsladers standaard een solide onderwagensysteem, met optioneel het onderstel met 5-link torsievering.
De stabiliteit en productiviteit kunnen verder worden verbeterd door de optionele automatische rijregeling. Deze functie vermindert het morsen van materiaal en verhoogt ook het comfort van de bestuurder door een soepelere rit te bieden.
Het herontworpen koelsysteem van de R-serie profiteert ook van een optionele automatisch omkeerbare ventilator om de capaciteit en efficiëntie van het koelsysteem onder zware omstandigheden verder te verhogen.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
4050 kg
Nominale werkcapaciteit (kg)
1426 kg
Pompvermogen (l/min)
81,1 l/min (HF 114,7l /min)
Systeemdruk (bar)
23.8 - 24.5 MPa
Rijsnelheid
14,8 - 17,2 km/h

Afmetingen

Lengte met standaardbak (mm)
3737 mm
Breedte met standaardbak (mm)
1981 mm
Hoogte met cabine (mm)
2079 mm
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
3259 mm

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
2,4 L, 97/68 CE Stage V
Brandstof
Diesel
Motorvermogen bij toerental
54,5 kW bij 2600 tpm
Koppel (Nm)
283,9 Nm (1800 tr/min)
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
2,4 l
Inhoud brandstoftank
120 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht (kg)
5051 kg
Transportgewicht (kg)
4394 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
450 mm

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
Geavanceerde handbediening (AHC)
standaard
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
standaard
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Aanbouwdelen