Bobcat T590 rupslader

Veelzijdige machine met enorm veel aanbouwdelen
Bobcat
  • Kiplast: 2773 kg
  • Motorvermogen: 50,8 kW
  • Bedrijfsgewicht: 3664 kg

Productinformatie

Merk het verschil

Bij de nieuwe Bobcat®-laders is er een verschil dat u kunt zien – en een verschil dat u op het werk zult ervaren. De cabine is technisch gezien compleet nieuw uitgerust waardoor u comfortabel werkt, met superieur vermogen en hydraulische prestaties die u zal helpen meer, sneller en beter te werken. Tel hierbij op vereenvoudigd onderhoud en reparatie, en een compleet nieuw technisch ontwerp gekoppeld aan verbeterde duurzaamheid die de productiviteit nog verder vergroot.

De Bobcat T590 beschikt over giekarmen met een verticaal hefpad die uitermate geschikt zijn voor hef- en vervoerswerkzaamheden, maar ook voor materiaalhantering. De hefhoogte van de nieuwe laders met verticaal hefpad is groter dan die van machines van de vorige generatie. In combinatie met het geoptimaliseerde hefarmontwerp kunnen bestuurders hierdoor zwaardere ladingen hoger tillen, waardoor het werken met trucks met hoge zijkanten, hoppers en pallets met zwaar materiaal eenvoudiger is.

Stage V motor

De beproefde Bobcat-motortechnologie voldoet nu aan de eisen van Stage V. Het compacte formaat van de motor biedt nu een hoger koppel bij een lager toerental en een laag geluidsniveau voor meer comfort. Een snel herstel van overbelasting en een laag brandstofverbruik verhogen uw effectiviteit nog verder.

Verbeterd activabeheer met Anti-diefstal

Het M-serie Deluxe instrumentenpaneel is nu standaard en brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie, bewaking, productiviteit en besturing naar uw Bobcat® schranklader of compacte rupslader. Het bewaakt de belangrijkste laderfuncties, visualiseert waarschuwingen, DPF-management en biedt extra informatie over de aanbouwdelen om het gebruik bij te houden. Via het ultrascherpe LCD-scherm en de intuïtieve interface krijgt u toegang tot gegevens en nuttige meldingen om uw lader op de top van zijn capaciteit te laten werken met maximale beschikbare machinetijd.
Een extra functie die standaard bij het Deluxe paneel wordt geleverd is de wachtwoordbeschermde sleutelloze start die het mogelijk maakt om specifieke codes voor meerdere bedieners in te stellen om het gebruik van de machine te controleren en verlies van sleutels met stilstand te voorkomen.

Hoge prestaties binnen handbereik

Compacte rupsladers van Bobcat bieden een groot aantal prestatie-, productiviteits- en duurzaamheidskenmerken om u te helpen taken uit te voeren die voor conventionele wielladers onmogelijk zouden zijn. Dankzij geavanceerde functies zoals hoogdebiet voor het gebruik van verschillende aanbouwdelen, automatische rijcontrole voor meer comfort en minder morsen, of omkeerbare ventilator voor werk in stoffige omgevingen.

Keuze aan bedieningen

Iedereen is anders, dus welke bedieningselementen zijn het beste voor u? Bobcat biedt u alle gebruikelijke bedieningspatronen voor laders - en bij sommige hiervan kunt u kiezen tussen bedieningsstijlen door het omzetten van een schakelaar. Kies tussen de populaire Bobcat standaardbedieningen en de exclusieve selecteerbare joystickbediening (SJC).

Langere inzettijd

Bobcat-laders zijn gebaseerd op een reeks functies die helpen om het onderhoud te minimaliseren en uw machine te beschermen: zelfdiagnose, een uitschakelbeveiliging van de machine,
leegloopbeveiliging van de accu, koudweerbescherming en andere toepassingen. Verbeter de efficiëntie en reduceer uw bedrijfskosten dankzij het preventieve onderhoud dat in een oogwenk wordt gedaan. Geen enkele andere lader is zo gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud en service als de Bobcat® schrankladers (SSL) en compacte rupslader (CTL). U krijgt gemakkelijk volledige toegang tot de motorcontrole- en vulpunten, filters en accu. Anders dan andere merken hoeft u de hefarmen niet omhoog te brengen voor service op de machine. U kunt dus al uw tijd gebruiken voor het onderhoudswerk, zonder te hoeven worstelen om toegang tot de machine te krijgen.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
971
Bedrijfsgewicht (kg)
2773
Nominale werkcapaciteit (kg)
971
Pompvermogen (l/min)
64,7 l/min (optie HF 101,10 l /min)
Systeemdruk (bar)
23.8 - 24.5 MPa
Rijsnelheid
10,4 km/h (16 km/h)

Afmetingen

Lengte met standaardbak (mm)
3378 mm
Breedte met standaardbak (mm)
1727 mm
Hoogte met cabine (mm)
1972 mm
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
3023 mm

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
2,4 L, 97/68 CE Stage V
Brandstof
Diesel
Motorvermogen bij toerental
50,8 kW
Koppel (Nm)
252,3 Nm (1800 tr/min - ISO 14396)
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
2,393 l
Inhoud brandstoftank
138,2 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht (kg)
3664 kg
Transportgewicht (kg)
3283 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
320 mm

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
standaard
Geavanceerde handbediening (AHC)
optioneel
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
-
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
standaard
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Aanbouwdelen