Rupslader 5-link-torsievering

5-link-torsievering is gebaseerd op een onderstel met standaard torsieas maar dan met een extra vijfde link, die dienst doet als veringselement. Het is een upgrade voor het onderstel van uw compacte rupslader. Het systeem heeft ook grotere vrijloopwielen voor- en achteraan die de spanning van de rupskettingen verbeteren, een grotere aandrijfmotor met bijgewerkte toegangspunten om het onderhoud te vereenvoudigen en gegoten onderdelen voor maximale duurzaamheid. Dit onderstel is ontworpen om de machine zachter, stiller en comfortabel te laten rijden, met bovendien meer stabiliteit en betere hefprestaties.

Bobcat 5 link onderstel met torsieveer 2

Maximaal comfort

Een standaard torsieveringsysteem verbindt het frame van het onderstel met de machine via torsieassen die zijn voorzien van rubberen elementen. Zo kunnen de rupskettingen van de lader bewegen en deels de trillingen absorberen wanneer de machine over hindernissen of over ruw terrein rijdt. We gingen met deze beproefde oplossing nog een stapje verder, zodat onze klanten nog comfortabeler, zachter en rustiger kunnen rijden. De oplossing van Bobcat, de 5-link-torsievering, levert het comfortabelst mogelijke onderstel voor een lader op.

Bobcat 5 link onderstel met torsieveer 3

De voornaamste upgrade van de 5-link-torsievering is de extra vijfde link. Dat is een bijkomende as tussen het frame van de rupsketting en de machine zelf. De as vormt een onafhankelijk veringselement dat de schokken dempt wanneer de machine over hindernissen rijdt. Dankzij de vijfde link kan het frame van de rupsketting voor- en achterwaarts bewegen ten opzichte van de machinebeweging. Wanneer de voorkant van het onderstel wordt opgetild door een hindernis, wordt de achterkant normaal gezien tegen de grond geduwd. Wanneer aan de structuur een vijfde link is toegevoegd, beweegt het frame van de rupsketting niet alleen verticaal maar ook horizontaal, waardoor de achterkant niet neerwaarts wordt gedrukt wanneer de machine over een hindernis rijdt. Deze oplossing voor de onderstelstructuur beperkt sterk het wiegeffect dat zo typisch is voor rupsladers, en maakt de rit een stuk aangenamer. Zo zit u de hele dag lang in uw Bobcat-rupslader zonder in te boeten aan comfort.

Maximale prestaties

Nog een verbetering aan het onderstel zijn de vrijloopwielen voor en achter. Die zijn groter en robuuster, en ze staan verder uit elkaar. Daardoor zijn ze duurzamer en houden ze de rupsketting beter vast. Ze oefenen meer neerwaartse kracht uit op de achterkant van de rupsketting, zodat de machine meer hefvermogen levert. Dankzij deze verbeteringen bent u stabieler, heft u meer en maakt u zich minder zorgen.

Bobcat 5 link onderstel met torsieveer 1

De 5-link-torsievering is uitgerust met een nieuwe, grotere en duurzamere aandrijfmotor met verbeterd design, dat routine-onderhoud eenvoudiger maakt.

Bobcat 5 link onderstel met torsieveer 3

Het 5-link-onderstel heeft een open design met meer ruimte tussen de vrijloopwielen en de rupsketting zelf, waardoor alles makkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Met een hogedrukreiniger verwijdert u in enkele seconden al het vuil en alle modder die zich tijdens het werk op het onderstel hebben opgehoopt.

Bobcat 5 link onderstel met torsieveer 4

Alle belangrijke leidingen zitten veilig weggeborgen in het onderstel, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud wanneer u moeilijke klussen klaart.

Rupsladers die hiermee kunnen worden uitgerust:

Bobcat T66
Bobcat T76
Bobcat T86