Super compact én super sterk

Bobcat heeft de R-serie van de volgende generatie uitgebreid met de introductie van de nieuwe TL25.60 supercompacte verreiker en de nieuwe S86 en T86 laders.

Bobcat S86 schranklader en T86 rupslader

Met meer bruikbare paardenkracht van zowel de motor als het hydraulische systeem zijn de Bobcat® S86 en T86 de krachtigste compacte laders die we ooit hebben geproduceerd. Beide machines zijn voorzien van de beproefde 3,4 liter Bobcat-motor (nu goedgekeurd voor Stage V), die maar liefst 105 pk bij 2600 tpm biedt. Net als bij alle laders uit de R-serie is de motor in lijn met de directe aandrijving geplaatst, voor een betere koelcapaciteit van de motor en de hydraulische componenten. Het resultaat is meer betrouwbaarheid bij veeleisende toepassingen zoals wegenbouw en bosbouw.

Nieuw: SUPER FLOW

Beide machines kunnen worden geconfigureerd met 3 verschillende opties voor hulphydrauliek.

  • Standaard bieden we een debiet van 87 l/min bij 24 MPa voor toepassingen zoals laden en verplaatsen of recycling, of voor aanbouwdelen die een laag debiet vereisen;
  • High Flow-optie met 138 l/min bij 24 MPa
  • de nieuwe Super Flow-optie voor een ongelooflijke 159 l/min bij 28 MPa.
Bobcat S86 T86 Bobcat Vangaever STUDIO

Dankzij de standaard Power Bob-tach bieden de S86- en T86-machines met High Flow of Super Flow de mogelijkheid om niet-hydraulische aanbouwdelen te verwisselen zonder uit de machine te stappen. Dit is optioneel voor machines met Standard Flow.

Met het nieuwe ontwerp van de S86 en T86-werkgroep kunt u nu meer tillen, meer verplaatsen en verder reiken. Dit is te danken aan een nieuwe geometrie van de werkgroep, die beter hefvermogen biedt in het hele bewegingsbereik van de hefarm. In combinatie met de krachtige hydraulische prestaties en de lichtere maar stevigere hefarmsecties van gietstaal beschikt u nu in de gehele hefcyclus over meer hefvermogen, zelfs op maximale hoogte.

Met de introductie van de S/T66 en de S/T76 stelden we nieuwe normen voor het comfort van de bestuurder in de cabine. Van het lage geluids- en trillingniveau in de afgedichte drukcabine uit één stuk, de intuïtieve SJC-standaardbedieningen en de displays die veel informatie bieden, tot standaarduitrusting zoals HVAC, beter zicht voor de bestuurder en de optionele innovatie doorzichtige cabinezijwand. Natuurlijk leveren we de nieuwe S86 en T86 met al deze fantastische functies. En we maken het nog completer met de standaard achteruitrijcamera.

Trouw aan zijn reputatie voor ongeëvenaard onderhoudsgemak heeft Bobcat ook bij deze laders uit de R-serie onderdelen die regelmatig onderhoud vereisen maximaal toegankelijk gemaakt. Achter de achterklep hebt u eenvoudig toegang tot filters, vuldoppen voor vloeistoffen en andere belangrijke onderhoudsonderdelen. Tijd is geld, en bij de R-serie-laders gaat preventief onderhoud snel en eenvoudig. We durven best te stellen dat de Bobcat-laders het best denkbare onderhoudsgemak bieden

Bobcat TL25 60 verreiker Bobcat Vangaever STUDIO

TL25.60 super compacte verreiker

De verreikers uit het Super Compact-assortiment van Bobcat bieden een werkruimte die even ruim en comfortabel is als die van grotere modellen. Zo werkt u de hele dag door in alle comfort. Dankzij de compacte afmetingen en uitstekende wendbaarheid van de machine komt u gemakkelijk in krappe ruimtes, zonder in te boeten aan prestaties.

Omdat werklocaties steeds minder ruimte bieden, moeten verreikers compacter en flexibeler worden. De nieuwe verreiker TL25.60 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, uitstekende stabiliteit, optimaal comfort en veilige bediening in elk type toepassing. De TL25.60 wordt aangedreven door een 75 pk Bobcat Stage V-motor. De machine heeft een nominaal werkvermogen van 2500 kg, biedt een maximale hefhoogte van 5,91 m en een maximale reikwijdte van 3,31 m. De Bob-Tach (handmatig of hydraulisch) vergroot de veelzijdigheid doordat de TL25.60 aanbouwdelen kan gebruiken die zijn ontworpen voor de Bobcat-laderreeks.

Bovenop dit Super Compact-formaat is de cabine in de TL25.60 hetzelfde als het topmodel R-Series 18 m-model van Bobcat, de ruimste cabine op de markt voor compacte verreikers. Andere kenmerken van de cabine zijn:

  • Nieuw 5-inch LCD-display
  • Verbeterde intuïtie en gebruiksgemak
  • Veel opbergruimte
  • Luchtgeveerde stoel voor dagelijks comfort
  • Optionele kantelbare en telescopische stuurkolom
  • Gemakkelijk in en uit de cabine te stappen met een deuropening van 90° en lage instap


Zoals bij alle Bobcat-verreikers, is de nieuwe motorkap ontworpen om het zicht van de bestuurder aan de rechterkant van de machine te maximaliseren. Samen met het nieuwe ontwerp van het dashboard in de cabine en de sterke maar slanke cabinestijlen, krijgt de chauffeur een uitstekend, vrij uitzicht. Met een toonaangevende draaicirkel kunnen gebruikers zich gemakkelijk over het werkterrein verplaatsen, waardoor ongevallen of fouten worden geminimaliseerd.

De TL25.60 heeft een bijzonder robuuste constructie met een stabiel frame en giek voor het werken in allerlei omgevingen. De afgeschermde constructie biedt bescherming voor de hydraulische en elektrische componenten (waaronder de leidingen, kabelboom en transmissie) en een stalen plaat beschermt de onderkant van de machine. Zoals alle Bobcat-verreikers heeft de TL25.60 een gesloten opbouw en een grote bodemvrijheid.

De TL25.60 biedt indrukwekkende controle op elke hoogte dankzij de soepele hydrostatische transmissie, hydraulische giekbewegingen en stroomverdeling. Hierdoor kan aan alle eisen op de bouwplaats worden voldaan. Door dezelfde hoofdklep te gebruiken als de andere R-serie modellen, biedt de TL25.60 de beste cyclustijden op de markt.

Tijdens de laatste week van oktober wordt de TL25.60 verreiker voor het eerst voorgesteld op de Bauma beurs in München, een speciale agri versie wordt begin volgend jaar verwacht.