Bobcat op Intermat

Bobcat Intermat Rogue x2 prototype

RogueX2

De befaamde 3-jaarlijkse beurs INTERMAT Parijs (van 24 t/m 27 april 2024) heeft dit jaar bijna 1000 standhouders, waaronder Bobcat!
Een van de blikvangers wordt ongetwijfeld de RogueX2, een autonoom werkende lader, opvolger van de RogueX rupslader, die vorig jaar voor het eerst te zien was op Conexpo.

De RogueX2 is een volledig elektrisch en autonoom machineconcept. De machine werkt op een lithium-ion-accu, heeft een elektrisch aandrijfsysteem, elektrisch aangedreven hefarmen en kantelkinematica zonder hydrauliek. De RogueX2- en RogueX-machineconcepten zijn speciaal ontworpen en gebouwd zonder cabine omdat de machine autonoom en dus zonder bestuurder opereert. Tevens zijn ze ontworpen als blauwdruk voor een nieuwe generatie machines, die gebruik maken van de allernieuwste technologie.

Bobcat elektrische verreiker

De beurs verwelkomt ook de verreiker van morgen. De Bobcat TL25.60e heeft een nominaal hefvermogen (ROC) van 2,5 ton, vergelijkbaar met het nominale hefvermogen van de dieselvariant.

Het hypermoderne elektrische concept biedt lage geluidsniveaus, minimale bedrijfskosten en een indrukwekkende veelzijdigheid. De elektrische verreiker heeft drie afzonderlijke, elektrische motoren (aangedreven door vloeistofgekoelde accu’s) voor maximale efficiëntie, een hydrostatische transmissie voor betere prestaties, een maximale snelheid van 25 km/u en dezelfde compacte afmetingen als het conventionele Bobcat TL25.60-model.

Vijay Nerva, Innovation Lead bij Bobcat EMEA, zegt: “Bij Bobcat gaan we altijd voor een innovatief ontwerp waarbij de modernste technologie en het comfort voor de bestuurder centraal staan. Door de integratie van ergonomie en digitalisering, die tot uiting komt in het transparante T-OLED-scherm, kunnen we flexibele, interactieve functies introduceren zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en het ruimtelijke ontwerp van onze cabines. Wij geloven dat deze mix van digitale oplossingen en een op de bestuurder gericht ontwerp, de toekomst van de bouwmaterieelsector op een positieve manier kan veranderen.”

Bobcat roterende verreikers

De Bobcat TR60.260 vertegenwoordigt de pas geïntroduceerde vernieuwde lijn roterende verreikers. Eén van de negen modellen van het 3-in-1 ontwerp, waarin de mogelijkheden van een verreiker, hoogwerker en een terreinkraan worden gecombineerd.

One Tough Animal

Daarnaast toont Bobcat een overzicht van zijn uitgebreide aanbod waaronder de L95 compacte wiellader, MT100-minirupslader, schrankladers (de vernieuwde Bobcat S650, S70, S450, S86), compacte rupsladers (T450, T86), verreikers (TL43.80 Waste Expert, TL25.60, T40.180 SLP), minigraafmachines (E10e, E19e, E20z, E27z, E35z, E55z, E88), de zero-turn-grasmaaier ZT3500, machines voor graszodenonderhoud SC18-zodensnijder, DT19-verticuteerder en AE26-beluchter. Een CT2025-tractor maakt het aanbouw machines voor tuin- en parkonderhoud compleet.

INTERMAT Parijs, van 24 t/m 27 april 2024

bezoek Intermat