Bobcat MT100 rupslader

Puur Bobcat-DNA
Bobcat
  • Kiplast: 1290 kg
  • Motorvermogen: 17,5 kW
  • Bedrijfsgewicht: 1538 kg

Productinformatie

Vol zelfvertrouwen aan het werk!

De nieuwe MT100 rupslader biedt een fors hefvermogen van 460 kg, grote opbreekkracht en een indrukwekkende hefhoogte. Dankzij het soepele rijgedrag van het rupssysteem kan de bestuurder comfortabel en vol zelfvertrouwen aan het werk op het geïntegreerde bestuurdersplatform. Standaard biedt de MT100 eenvoudig toegang tot onderhoudszones, zonder gebruik van gereedschap, en geavanceerde veiligheidsinrichtingen zoals de rijloopstartvergrendeling.

Veelzijdigheid werken met aanbouwdelen!

Uw minirupslader kan zeer uiteenlopende klussen aan. Voor elke denkbare klus kunt u de machine voorzien van een van de vele originele Bobcat®-aanbouwdelen. Zo tovert u hem om tot het ideale gereedschap voor sleuven graven en ander graafwerk, materialen verplaatsen, slopen, bouwplaatsen voorbereiden, sneeuw verwijderen, vegen en boomstronken wegfrezen.

Compact formaat

Met een breedte van slechts 914 mm (over standaardbak) is de MT100-lader de machine bij uitstek voor het werk in nauwe ruimtes, zoals deuropeningen, poorten en gebieden in achtertuinen. Deze biedt tevens een overzicht van 360 graden op de omgeving die alleen een minilader kan leveren. Met een transportgewicht van slechts 1.381 kg is de MT100 ook gemakkelijk vervoerbaar op een aanhangwagen.

Prestaties van de lader

De MT100-lader beschikt over de hefkracht-, hefhoogte-, laad- en stortfuncties van een kleine schranklader. De gehele hydrostatische aandrijving biedt uitzonderlijke prestaties tijdens het graven en draaien met een volle bak. De C-gevormde banden verminderen het omwoelen van de bodem zonder aan tractiekracht in te boeten.

Bedieningsgemak

De ISO-joysticks van de Bobcat MT100 minirupslader hebben een ergonomisch ontwerp. Dankzij de precieze werking kunt u de machine gemakkelijk en comfortabel bedienen.

Veiligheid

Net zoals zijn grotere broer uit het assortiment Bobcat-laders is de minirupslader voorzien van veel van de toonaangevendeveiligheidskenmerken. Met de vrijloopstartvergrendeling wordt voorkomen dat de machine wordt gestart als de rijbedieningen niet in neutraal staan. Als de bestuurder van de machine stapt, wordt het aanbouwdeel automatisch uitgeschakeld. Blokkeringsystemen voor de hefarm en kantelfunctie voorkomen dat de hefarmen of het aanbouwdeel onbedoeld kunnen bewegen. De parkeerrem voorkomt dat de minirupslader wegrolt als hij niet wordt gebruikt.

Minimale bodemverstoring

Met een Bobcat minirupslader kunt u over bestaande oppervlakken rijden met minder zorgen over tijd en kosten voor herstel als gevolg van beschadiging van het oppervlak. De MT100 heeft een bodemdruk van 36 kPa (5,25 psi) met de smalle standaardrupskettingen en biedt goede bescherming voor de meeste grasoppervlakken en bestratingen. Met de optionele brede rupskettingen verlaagt u de bodemdruk verder tot slechts 27,4 kPa, waarbij de machine nog stabieler is. En zelfs dan is de MT100 nog slechts 104,4 cm breed.

Technische gegevens

Gegevens van de machine

Kiplast (kg)
1290
Bedrijfsgewicht (kg)
1538
Nominale werkcapaciteit (kg)
451
Pompvermogen (l/min)
45.4 l/min
Systeemdruk (bar)
200 MPa
Rijsnelheid, vooruit
6,60 km/u
Rijsnelheid, achteruit
4,70 km/u

Afmetingen

Lengte met standaardbak (mm)
2698,40 mm
Breedte met standaardbak (mm)
914,40 mm
Hoogte met cabine (mm)
1387,20 mm
Hoogte tot bakscharnierpen (mm)
2056,80 mm

Motor

Motormerk
Kubota
Motortype
D902-E3B
Brandstof
Diesel
Motorvermogen bij toerental
17,5 (bij 3600 tpm) kW
Koppel (Nm)
54.2 (bij 2600 tpm) Nm
Aantal Cilinders
3
Cilinderinhoud (liter)
0,90 l
Inhoud brandstoftank
26,5 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht (kg)
1538 kg
Transportgewicht (kg)
1381 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
180 mm
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.