Voorstelling nieuwe Bobcat E88

De nieuwe E88 biedt je de volledige R2-Serie Bobcat ervaring en voegt nieuwe functies en opties toe, zoals AUX4 kantelkoppelingsleidingen, AUX5 hydraulische koppelingsleidingen en een langer onderstel. Robuust en dynamisch design in lijn met de R2-serie wordt gecombineerd met een verbeterd gevoel voor afwerkingsdetails.
De typische productiviteit van Bobcat gaat gepaard met een soepele bediening dankzij inspanningsvrije joysticks en intuïtieve 5- of 7-inch displays, een toonaangevend zicht en een uitzonderlijke transporteerbaarheid voor zijn gewichtsklasse.
Grote gemakkelijk te openen beschermkappen bieden gemakkelijke toegang op grondniveau tot alle onderhoudspunten en -controles.

Bestuurderscomfort op hoogste niveau in zijn klasse

Net als eerdere machines uit de Bobcat R2-serie, blijft ook de nieuwe E88 de filosofie van "gebouwd rond de bestuurder" verder ontwikkelen. De ruime cabine met veel hoofd- en beenruimte houdt vast aan het beproefde concept van de E60-cabine en geeft de bestuurder het uithoudingsvermogen om lange dagen en zware klussen door te komen.

Superieure stabiliteit

De machines van de R2-serie zijn ontworpen om in elke situatie een superieure 360-graden stabiliteit te bereiken, zelfs bij het graven over de zijkant of het hanteren van zwaardere lasten. Een goed uitgebalanceerde machine voor het gebruik van verschillende aanbouwdelen, met een verbeterde gewichtsverdeling, langere spoorlengte, geoptimaliseerd tegengewichtontwerp en dubbele flensrollers garanderen een superieure zijdelingse stabiliteit en het vertrouwen van de bestuurder in elke situatie, zelfs zonder het optionele extra tegengewicht.

Bijzonder hoge productiviteit & prestaties

Dankzij de inspanningsarme joysticks in combinatie met de bedieningsklep van de nieuwe generatie voelt de werkgroep aan als het verlengstuk van de arm van de bestuurder en is elke precieze beweging volledig onder controle van de bestuurder. De nieuwste generatie hydraulische bedieningsklep biedt een verbeterde dosering voor een soepele bestuurbaarheid en een natuurlijke, eindige beweging van de werkgroep en een geweldige joystickterugkoppeling. Bestuurders zullen genieten van een nauwkeurige en voorspelbare werking - met inbegrip van snelle cyclustijden - voor productief graven, nivelleren en andere toepassingen. De proportionele duimgestuurde giekverstelling op de joystick maakt het mogelijk om met weinig inspanning en maximaal comfort nauwkeurige bewegingen te maken en zo de vloer schoon te houden en de voetruimte te vergroten. Hoge uitbreekkrachten blijven een essentieel onderdeel van Bobcat's DNA.

Panoramisch zicht

De nieuwe E88-graafmachines zijn ontworpen met smallere, maar massieve cabinestijlen en een ruim glasoppervlak. Het zicht naar achteren, in combinatie met de naar beneden hellende RV-afdekkap die het zicht naar opzij niet beperkt, biedt de bestuurder het beste zicht in de industrie op de werkgroep en de snijkant van het blad, en rondom de machine.

Kenmerken zoals een krachtige ontwaseming met regelbare verwarmingsopeningen vooraan, grote verwarmingsopeningen achteraan, LED-verlichting vooraan en in de giek (beschermd tegen beschadiging) en een ruitenwisser met geoptimaliseerd werkgebied zorgen ervoor dat het zicht in alle omstandigheden en op verschillende tijdstippen van de dag of bij regen en mist onaangetast blijft. Led-verlichting achterzijde is beschikbaar als kit.

Robuust ontwerp & eenvoudige service en onderhoud

De nieuwe R2-serie E88 is ontworpen als een uitgebalanceerde machine qua prestaties, compactheid en stabiliteit. De overhang bedraagt slechts 327 mm (zonder extra tegengewicht), waardoor de 8-tons machine in krappe ruimtes kan worden gebruikt. Het dynamische en robuuste ontwerp vermijdt het risico van stilstand, de zwaar uitgevoerde stalen zijkanalen en het tegengewicht fungeren als bumper en beschermen essentiële onderdelen, alle slangen, leidingen, kleppen, lampen en andere gevoelige onderdelen die belangrijk zijn voor de functies van de graafmachine zijn goed beschermd. Het ontwerp van Bobcat machines elimineert ook het "eenhoorn"-effect van het blootstellen van de giekzwenkcilinder tijdens het parallelle afgraven, waardoor het risico op schade aan de omringende objecten en aan de cilinder zelf wordt beperkt Machineconcept maakt gebruik van beproefde, betrouwbare componenten (motor, joysticks, cabine...). En als er onderhoud of service nodig is, kan dat dankzij de wijd opengaande afdekkappen op de bouwplaats worden gedaan.

Veelzijdigheid

De nieuwe R2 Serie E88 is verkrijgbaar met standaardarm en lange arm configuraties. Tot 5 op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de bekroonde A-SAC-technologie (geavanceerde selecteerbare hulphydrauliekbediening) maken een brede waaier van machineaanpassingen mogelijk om aan de vereisten van elk aanbouwdeel te voldoen, waardoor deze graafmachines uitstekende werktuigdragers zijn. AUX1 hydraulische leiding voor algemene doeleinden en AUX5 voor hydraulische koppelingsbediening behoren tot de standaarduitrusting van alle E88's. AUX2 hydraulische leidingen voor ondersteunende functies zoals bijvoorbeeld draaien en AUX4 hydraulische kantelbediening zijn als optie leverbaar. AUX3 voor vierdraadsgrijper (bakverspreider) is beschikbaar in onze uitgebreide kitlijst.

Intuïtieve bediening

De nieuwe R2-serie E88 is zo ontworpen dat de bestuurder zich op zijn werk kan concentreren en de machine intuïtief kan bedienen zonder al te veel gewenningstijd. Alle bedieningselementen, zoals joysticks, schakelaars en knoppen zijn ergonomisch rond de bestuurder geplaatst, precies daar in zijn zicht, waar ze nodig zijn en verwacht worden en waar hij ze gewend is van andere Bobcat-graafmachines.