Nieuwe 2-tons elektrische graafmachine

De nieuwe Bobcat E19e werd onthuld tijdens een speciaal lanceringsevenement op de openingsdag van Bauma 2022, die momenteel plaatsvindt in München, Duitsland. De E19e is de elektrische uitvoering van het populaire diesel-model van Bobcat, de E19.

Bobcat E19e elektrische graafmachine Bobcat Vangaever 2

Ideale machine voor combinaties van werk binnens- en buitenshuis

Werkt u binnenshuis in bijvoorbeeld sloop of buiten aan groenvoorzieningen of infrastructuur? Dit model kan het allemaal aan! Met een totale breedte van 98 cm (dezelfde externe afmetingen als de E19 met zijn dieselmotor) komt deze compacte machine gemakkelijk in nauwe of krappe ruimtes, en houdt daarbij toch voldoende ruimte over om effectief te werken.

Vergelijkbare prestaties

De Bobcat E19e heeft hetzelfde profiel, dezelfde buitenafmetingen en vergelijkbare prestaties als de populaire E19 minigraafmachine, waarvan er wereldwijd meer dan 10.000 zijn verkocht. De E19e heeft dezelfde stabiliteit, hefcapaciteit en opbreekkrachten als zijn conventionele tegenhanger, terwijl de constante koppelcurve (een kenmerk van elektromotoren) zorgt voor betrouwbare en krachtige werking. Met een breedte van slechts 98 cm is het nieuwe elektrische model eenvoudig te bedienen in zelfs de meest krappe werkruimten, waardoor het ideaal is voor taken zoals sloopwerkzaamheden en buitentoepassingen die stille, emissievrije werkzaamheden vereisen.

Comfort

Ontworpen rond machinist, met meer ruimte tussen de consoles, biedt de E19e het beste in zijn klasse van comfort. Met goed geplaatste rijpedalen en joysticks, inclusief duimbediening voor de AUX1- en giekzwenkfuncties, zijn alle bedieningselementen binnen handbereik van de bestuurder geplaatst. De introductie van opvouwbare reispedalen en het ontbreken van op de vloer gemonteerde AUX1- en boom-swing offset-pedalen hebben gediend om de beenruimte te maximaliseren. Naast het leveren van een gezondere en comfortabelere werkomgeving, vergemakkelijken de geluidsarme, emissievrije werking van de E19e ook de communicatie en productiviteit op het werkterrein.

Veelzijdig

De E19e is ook enorm veelzijdig, met een breed scala aan compatibele hulpstukken beschikbaar. Het hydraulische klemhulpstuk van Bobcat is bijvoorbeeld uniek in de markt voor deze maatcategorie.

Bobcat E19e elektrische graafmachine Bobcat Vangaever 3

Stil werken

De E19e wordt aangedreven door een accu met 17,3 kWh capaciteit – veel zwaarder dan de 12,7 kWh die de accu van de E10e biedt. De batterijcapaciteit van 3,5 uur en is snel weer op te laden met een supersnelle oplader. Dit betekent dat door het bijvullen van het vermogen tijdens werkpauzes, de machine de hele dag kan worden gebruikt voor de meeste typische toepassingen.

Het produceert ook zeer lage geluidsniveaus op locatie, met een LpA (operatorgeluid) van slechts 70 dBA, 9 dBA minder dan de diesel-aangedreven E19.

Laagspanning

Net als in de E10e wordt in de E19e ook uitsluitend laagspanning toegepast, waardoor deze nieuwe machine ook gemakkelijk in het onderhoud is en veilig in het gebruik. Ook hebben bestuurders geen speciale vergunning nodig om met de E19e te werken.

Emissievrij

De elektrische minigraafmachine. E19e koppelt een veilig, geluidsarm en emissievrij ontwerp aan de succesvolle functionaliteit en krachtige prestaties van de E19 voor werk in krappe ruimtes. Bobcat is er daarom van overtuigd dat de E19e een zeer aantrekkelijke oplossing is voor zowel verhuurbedrijven als aannemers, voor sloopwerkzaamheden binnens- en buitenshuis, projecten in groenvoorziening en infrastructuur en in andere gevoelige gebieden die geluidsarme en/of nachtelijke werkzaamheden vereisen.