Huurland haalt gestolen machine terug

Huurland haalt, dankzij Bobcat IQ, gestolen machine zelf terug uit Polen.

Vrijdagmiddag kreeg de zaakvoerder van Huurland, één van de grote verhuurspelers in België, een telefoontje van exclusief Bobcat verdeler Vangaever met de verdachte melding dat één van zijn Bobcat machines, nl. een Bobcat T450 rupslader waarschijnlijk verdwenen was.

Via het intelligente Bobcat IQ systeem, ondermeer een track and trace systeem, uniek voor Bobcat kon de locatie van de machine teruggevonden worden, nl. Polen.

Pascal Ameloot, CEO van Huurland:
“Toe bleek dat we, via Bobcat IQ én de firma Vangaever een adres hadden, hebben we geen seconde geaarzeld. Samen met een collega, die via-via ook al contacten had met de Poolse autoriteiten, stapte hij vrijdagmiddag meteen in de auto richting Polen".
“Toen we daar aankwamen, was de Poolse politie al helemaal op de hoogte. Dankzij Bobcat IQ was de locatie van de machine direct terug te vinden.”
“Het was vooral spannend”, zegt Pascal, "De Poolse politie heeft alles uit de kast gehaald om ons te helpen. Ik heb er zelfs een achtervolging in de politiewagen op zitten. We hebben de auto van de voortvluchtige klemgereden".

Uiteindelijk konden ze de daders klissen en de rupslader in beslag nemen.

Op de foto's: Kamiel de vries (met the northface-vest), medewerker van huurland, omringd door de mensen van de politie en zijn 2 poolse vrienden.
De nieuwe Bobcat T450 bij de recent aflevering in de Huurland vestiging te Oudenaarde

Meer weten over Bobcat IQ..