Gehl compacte verreiker GCT 3-14

Gehl GCT 3 14 verreiker Vangaever 1

Uniek op de markt

De Gehl compacte verreiker GCT 3-14 is een uiterst lichtgewicht model met een transportgewicht van minder dan 3 ton. Met zijn breedte van slechts 1,49 m en een hoogte van 1,92 m is deze verreiker een van de compactste op de markt met niettemin een hefvermogen van 1,25 t een hefhoogte van 4,30 m.

Snel transporteerbaar op aanhanger

Het is dan ook de oplossing voor gebruikers die een veelzijdige verreiker wensen die gemakkelijk te vervoeren is tussen twee werklocaties of boerderijen. Het transport op een aanhangwagen maakt dat men snel aan de slag kan bij de klant. Samen met het snelle inwerkproces en de beschikbaarheid van tal van aanbouwdelen komt dit de productiviteit ten goede.

Gehl GCT 3 14 verreiker Vangaever 2

Gemakkelijk onderhoud

Dankzij de brede motorkap zijn de belangrijkste onderdelen makkelijk te bereiken zodat onderhoud eenvoudig wordt. Een luik voor de motor zorgt ervoor dat stro of stof in de buurt van de radiatoren kan worden verwijderd, en de toegang tot de brandstof- en hydraulische olietanks wordt vergemakkelijkt door hun positie op ooghoogte.

Zicht rondom

De nieuwe GCT-verreiker is ontworpen om goederenbehandeling veiliger en aangenamer te maken. Toegang tot de cabine is eenvoudig zonder extra opstap. In de cabine heeft de machinist een onbelemmerd 360° zicht om veilig te kunnen werken. Het dakrooster werd vervangen door een transparant, schokbestendig polycarbonaatraam, dat perfect voldoet aan de eisen van de FOPS-norm. Ook het zijdelingse zicht is optimaal ondermeer door de lage motorkap en hydraulische slangen die in de giek zijn verwerkt.

Gehl GCT 3 14 verreiker Vangaever 4

Bedieningsgemak

De gebruiker kan ook gebruik maken van rijhulp, met een scherm op het dashboard waarop alle informatie die nodig is voor het rijden wordt weergegeven in de vorm van pop-ups. De joystick is standaard op een zwevende armsteun geplaatst voor meer gebruiksflexibiliteit. Twee ventilatieopeningen op de voorruit zorgen voor een voor optimale ontwaseming. Qua rijcomfort is er een automatische parkeerrem beschikbaar en biedt de compacte verreiker drie stuurmodi: tweewielbesturing voor rijden met hoge snelheden, vierwielbesturing voor manoeuvreren in krappe ruimtes en krabmodus voor zijwaartse manoeuvres.

Deze verreiker met vierwielaandrijving bewijst zijn nut op ruw terrein en heeft een pendelende achteras en ondanks zijn geringe hoogte een zeer hoge bodemvrijheid van 29 cm.

Gehl GCT 3 14 verreiker Vangaever 3