Bobcat roterende verreikers

Bobcat roterende verreikers Vangaever Bobcat 30

Bobcat introduceert een nieuwe lijn roterende verreikers. Deze nieuwe lijn omvat negen modellen met Stage V-conforme motoren, hefhoogtes van 18 tot 39 meter en een hefvermogen van 5 tot 8 ton

De modellen met hefhoogtes van 18 tot 26 meter worden aangedreven door Deutz-motoren en de modellen met hefhoogtes van 27 tot 39 m zijn uitgerust met Volvo-motoren. De Stage IIIA- en Stage V-modellen met dezelfde hefhoogte hebben ook motoren van dezelfde fabrikanten, hetgeen onderhoud en training eenvoudiger maakt.

Bobcat roterende verreikers Vangaever Bobcat 34

De belangrijkste verbetering in de nieuwe serie roterende verreikers is de gepatenteerde panoramische cabine, die een uitstekend zicht op de werkomgeving biedt. Daarnaast zijn er nog een aantal interessante vernieuwingen aan de cabine toegevoegd:


  • Een geheel afgesloten cabine met overdruk
  • 100% luchtfiltering
  • Een gecertificeerde ROPS-bescherming (Roll-over Protective Structures)
  • Een gecertificeerde FOPS-bescherming (Falling Object Protective Structures)
  • De cabine is standaard uitgerust met airconditioning
  • Geen panelen aan de voorzijde (geïnspireerd door het ontwerp van kraancabines)
  • Een gemakkelijk verstelbare stuurkolom
  • Een comfortabele, volledig verstelbare stoel
  • Een praktische cabinedeur waarvan zowel het onderste als het bovenste deel tot 90° en 180° geopend kan worden.

Alle roterende Bobcat-verreikers zijn daarnaast voorzien van een nieuw dashboard met een display van 7 of 12 inch waarop de bestuurder kan kiezen uit drie beeldweergaven: het klassieke, realtime dynamische laadcapaciteitsdiagram; een nieuw dynamisch laadcapaciteitsdiagram voor de giek, waarop de bestuurder ziet in welk gebied hij veilig een last kan verplaatsen en tot slot een 360°-beeld van bovenaf.

Bobcat roterende verreikers Vangaever Bobcat 45

Meer licht en een betere instap

Naast deze verbeterde functionaliteit biedt de cabine ook nieuwe details, zoals een ledlamp achter de bestuurdersstoel voor betere verlichting in de cabine. De afstandsbediening van de verreiker kan nu in een speciaal vak worden opgeborgen als deze niet wordt gebruikt. Onder de linker armleuning is ook een nieuw ledlicht aangebracht, dat automatisch wordt ingeschakeld als de deur open gaat en de bodem van de cabine verlicht, wat helpt bij het in- en uitstappen.

Om toegang tot de cabine van de nieuwe roterende verreikers te vergemakkelijken zijn de plaatsing en uitvoering van de toegangstrap aangepast. De trap is nu prettiger in gebruik dankzij twee handgrepen en is bovendien meer naar het midden geplaatst, vóór de cabine. Rechts achteraan de machine bevindt zich nu ook standaard een extra trap, die het gemakkelijker maakt om voor onderhoud bij de achterkant van de giek te komen.

Met een nieuwe knop op de joystick kan de bestuurder de koepel eenvoudig uitlijnen met de toegangstrappen aan de rechter- en linkerkant van de verreiker.

Veilige bediening

De stabilisatie is geoptimaliseerd dankzij bodemdrukdetectie, automatische nivellering met één knop en een zelfaanpassend werkbereik om het hefvermogen van elke stabilisator onafhankelijk in te stellen.

Bereik meer stabiliteit op diverse terreinen met het standaard frame nivellering systeem. Deze intelligente functie detecteert de helling van de machine en maakt compensatie alleen in de juiste richting mogelijk, waardoor het risico op verergering wordt verkleind. Reken op deze betrouwbare functie voor verbeterde veiligheid van de machinist en machinestabiliteit.

Vanaf het moment dat de machine in beweging komt, neemt het elektronische management van de machine de controle over, waarbij automatisch het motortoerental en het lastafhankelijke hydraulische systeem worden aangepast. Hierdoor kunt u zich concentreren op uw topprioriteit: uw werk met absolute precisie en veiligheid uitvoeren.

Neem de controle over uw werkterrein met onze geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Als bestuurder kan u virtuele barrières definiëren, waardoor zowel werkzones als snelheden worden beperkt. Deze geavanceerde technologie zorgt voor maximale controle over uw machine.

Hefhoogtes

Met de basismodellen in het nieuwe assortiment roterende verreikers biedt Bobcat nu oplossingen voor vier belangrijke hefhoogte-segmenten, namelijk 18 meter, 21 tot 22 meter, 25 tot 26 meter en 30 tot 32 meter. Voor elke hoogte zijn er meer keuzemogelijkheden wat betreft hefvermogen. Daarnaast biedt Bobcat in deze segmenten ook nog extra modellen; elk met 1 ton extra hefvermogen.

In het nieuwe assortiment kan Bobcat ook een vijfde segment aanbieden: namelijk roterende verreikers voor 27, 35 en 39 meter hefhoogte en een groter hefvermogen tot 8 ton.