Bobcat E10 @ work

Bobcat E10z E10e minigraver Bobcat Vangaever

De Bobcat E10, de populairste micrograver op het terrein

Met de Bobcat E10z dieselversie en E10e zijn elektrisch aangedreven evenknie biedt Bobcat 2 compacte deurgatkraantjes. Met hun beperkte gewicht en doorrijbreedte zijn ze bijzonder geschikt voor indoor werk of werk in beperkte ruimtes. Hun extreem compacte wielbasis biedt veelzijdigheid bij bouw, sloop, graven van sleuven of tuinaanleg. Maar wat maakt de E10 zo bijzonder gegeerd op het terrein?

Bobcat E10z minigraver rops inschuifbaar onderstel

Minigraver die door de deur past

Dankzij het vierkante ontwerp, de gewichtsverdeling en het elektrisch bediend uitschuifbare chassis tot 1100 mm is de compacte minigraafmachine extreem stabiel in alle bouwplaatstoepassingen. Mede dankzij het breedste rupsprofiel op de markt. Eens ingetrokken tot 710 mm biedt een standaarddeur voldoende doorrijbreedte. Ook het dozerblad is eenvoudig verstelbaar, beide verlengstukken zijn gemakkelijk zonder gereedschap in- en uit- te schuiven en te vergrendelen zodat de bladbreedte overeenkomt met de rupskettingbreedte.

Bobcat E10z minigraver Bobcat Vangaever adjustable joystick controls

Aanpasbare joystickbediening

De hydraulische bedieningsjoystick op Bobcat minigraafmachines verzekert een probleemloze, soepele werking en helpt u om met het maximale rendement te werken. Bij de Bobcat E10e kunt u de positie van uw joystickbediening kiezen: aan de buitenkant voor comfort, of meer naar binnen om door smalle deuropeningen te kunnen passeren.

Bobcat E10z minigraver rops neerklapbare beugel

Geïntegreerde beschermbeugel

Naast een oprolbare veiligheidsgordel zijn de deurgatkraantjes van Bobcat uitgerust met een neerklapbare TOPS-beschermingsbeugel. Deze canopy is volledig geïntegreerd in het ontwerp en biedt dus geen uitstekende delen. Door de plaatsing achter de bestuurder zijn er ook geen opstakels in zijn gezichtsveld. De beugel is makkelijk naar achter neer te klappen en is dus nooit hinderlijk.

Andere fabrikanten bieden een voorop geplaatste beschermbeugel die bij neerklappen zelfs de hydraulische giekcilinder raakt.

Bobcat E10z minigraver binnendraaier

Nulzwenkstaal

De Bobcat E10z en E10e minigravers zijn echte binnendraaiers (zero tail swing), wat betekent dat de bestuurder zich volledig op zijn werk kan concentreren en de machine binnen de rupsafdruk draait. Hij komt dichterbij en kan zorgeloos werken kortbij muren of andere obstakels.

Bobcat E10e minigraver hydraulische breekhamer

Dubbelwerkende hulphydrauliek

Dankzij de dubbelwerkende hulphydrauliek en oliekoeler kunnen de E10z en E10e graafmachines worden uitgerust met tal van hydraulisch aangedreven aanbouwdelen zoals een hydraulische breekhamer of grondboor. Daarmee wordt de micrograver een efficiënte partner voor elk project.

Bobcat E10z comfortabele besturing

Inklapbare pedalen

De mini-graver is vlot toegankelijk vanaf beide zijden. De vloerruimte is ook volledig vlak en voorzien van antisliptredes. De bedieningspedalen zijn opklapbaar gemaakt zodat meer vloerruimte beschikbaar is en functies niet ongewild worden ingeschakeld. Het linker pedaal bedient de aanbouwdelen, het rechter pedaal laat de giek zwenken. In ingeklapte stand kunnen de pedalen worden gebruikt als voetsteun. Naast de verschuifbare consoles is ook de bestuurdersstoel eenvoudig te verstellen voor comfortabel werken.

Bobcat E10e transporteerbaar

Veilig te transporteren

De E10z en E10e zijn compact en licht en daarom gemakkelijk te transporteren. Beide machines neemt u mee op een aanhangwagen of zelfs in een normale bestelwagen.
Voor een veilige verankering zijn vooraan langs beide zijden bevestigingspunten voorzien op het dozerblad, en ook aan de achterkant van het rupsonderstel is een verankeringslus voorzien.

Bobcat E10z gemakkelijk onderhoud

Eenvoudig onderhoud E10z

Dankzij de grote openklapbare stalen achterklep zijn alle onderdelen voor dagelijks onderhoud gemakkelijk toegankelijk, zoals de luchtfilter en brandstoffilter met standaard waterafscheider.

Bovenop de fabrieksgarantie van 2 jaar kunnen deze minigravers ook genieten van verlengde garantie en/of M-pact onderhoudscontract voor extra gemoedsrust.

Bobcat E10e minigraver oplader

Het voordeel van elektrisch

De Bobcat E10e elektrisch aangedreven minigraver vraagt minder onderhoud en is een zeer aantrekkelijke oplossing voor projecten binnenshuis, een veilig, emissievrij ontwerp. Dankzij de constante vermogenscurve van de elektrische aandrijflijn levert de Bobcat E10e dezelfde of zelfs betere prestaties als de E10z dieselmachine, zoals een hoger pompvermogen en natuurlijk een zeer laag geluidsniveau van slechts 72 dB(A) (Lpa operator geluid).
Dankzij de onderhoudsvrije Lithium-Ion accu kan de E10e gedurende een volledige werkdag werken, door bestuurderspauzes te gebruiken voor het opladen van de accu. Met de functionaliteit van een externe snellader kan de accu in ongeveer 1 uur worden opgeladen tot 80% van de capaciteit. De accu’s kunnen ook ‘s nachts via een standaard 230 V-net worden opgeladen met behulp van de ingebouwde lader.

De Bobcat E10z is met een dieselmotor uitgerust die voldoet aan de huidige Europese Stage 5 norm. De Bobcat E10e wordt door batterijen gevoed en veroorzaakt dus minder lawaai en trillingen waardoor hij wellicht de voorkeur geniet voor opdrachten binnenshuis of in drukke of stedelijke gebieden.
Beide compacte minigravers bieden quasi dezelfde prestaties en laten zich dankzij een goede zitpositie even moeiteloos en comfortabel bedienen.

Meer weten?
technische gegevens E10z diesel
technische gegevens E10e elektrisch