Bobcat E10z

Bobcat
  • Bedrijfsgewicht: 1176 kg
  • Graafdiepte: 1820 mm
  • Motorvermogen: 7,5 kW

Productinformatie

Bobcat E10z minigraver Bobcat Vangaever 05

De Bobcat E10z gaat door de meeste deuropeningen

De Bobcat E10z is een gemakkelijk te transporteren mini-graver die zelfs door standaard deuropeningen kan (minimaal 71 cm). Gecombineerd met het geïntegreerde plooibaar TOPS cabinebescherming blijft quasi geen enkele ruimte nog onbereikbaar. Het concept als “binnendraaier” behoedt de machine eveneens voor potentiële schade bij het manoeuvreren. Daarnaast garandeert de uitzetbare onderwagen een ongeëvenaarde stabiliteit zodat de Bobcat E10z kan ingezet worden zowel bij afbraak, tuinaanleg of bouwwerken. Zijn lage geluidsniveau en beperkte trillingen verhogen het bestuurderscomfort en beperken de impact op de omgeving. Comfort dat nog onderstreept wordt door de unieke verstelbare joystickbediening. De E10z is standaard uitgerust met een 2de rijsnelheid. Veelzijdigheid tot het uiterste!

Minimale doorrijhoogte dankzij plooibare TOPS

Dankzij het unieke ontwerp kan de bestuurder het TOPS-systeem in slechts enkele seconden naar beneden klappen. Tijdens het werken wordt het TOPS-systeem met twee pennen vergrendeld; de pennen kunnen echter snel en efficiënt verwijderd worden en weer geïnstalleerd om met de machine door een smalle doorgang te rijden. Uniek is de integratie van de TOPS in de bovenstructuur; dit vermindert de totale breedte van de machine en elimineert uitspringende delen aan de zijkant.

Bobcat E10z minigraver Bobcat Vangaever adjustable joystick controls

Joystickbediening

De hydraulische bedieningsjoystick op Bobcat® compacte graafmachines verzekert een probleemloze, soepele werking en helpt u om met het maximale rendement te werken. Bobcat compacte graafmachines zijn uitgerust met soft-grip pilot-joystickbedieningen waardoor de bestuurder de giek en de armwerkgroep moeiteloos kan bedienen.

Met de Bobcat® E10 kunt u de positie van uw joystickbediening kiezen: aan de buitenkant voor comfort, of meer naar binnen om door smalle openingen te kunnen passeren.

Transporteerbaar op aanhangwagen

Dankzij hun compacte ontwerp kan de E10z door de meeste deuropeningen. Het TOPS-systeem kan zonder gereedschap snel neergeklapt worden en is in het frame geïntegreerd om de totale breedte van de machine te beperken. Het voorblad en de onderwagen kunnen worden ingeschoven tot de minimumbreedte en bieden onder normale werkomstandigheden een voortreffelijke stabiliteit.

Stabiliteit

Met de uitschuifbare onderwagen heeft de Bobcat E10z een van de breedste standen in het segment van de minigraafmachines (respectievelijk 1100 mm). De “vierkante voetafdruk” garandeert een ongeëvenaarde stabiliteit. Hieraan werd een werkgroep toegevoegd met een boxstructuur, die zorgt voor kracht en tegelijk het totale gewicht van de werkgroep beperkt.

Verlengstukken voor het blad

Door de verschuifbare verlengstukken voor het blad zijn er geen losse onderdelen die opslagruimte vereisen en die gemakkelijk zoek kunnen raken. Om de totale breedte te verkleinen, schuift u ze gewoon naar binnen.

E10z Tail Swing offset (ZTS)

Op vraag van onze klanten werd de E10z een Zero Tail Swing-model. De E10z is een echte ZTS, wat betekent dat de bestuurder zich volledig op zijn werk kan concentreren en de machine binnen de rupsafdruk draait.

Robuste Bobcat E10z beschermd door stalen panelen

Het gebruik van metalen panelen en een groot, gietmetalen tegengewicht zorgen voor een voortreffelijke bescherming van de hoeken en extra duurzaamheid. Duurzaamheid is belangrijk voor machines in deze categorie, aangezien ze doorgaans gebruikt worden in kleine ruimtes en door onervaren bestuurders.

Cilinder-bovenop-giek en intern slangentraject

De werkgroep van deze graafmachines heeft een cilinder-bovenop-giekontwerp zodat de cilinder niet beschadigd kan raken. De slangen voor de hulphydrauliek werden in de giek gelegd om beschadiging tijdens het werk te voorkomen. Twee kenmerken dragen bij aan een betere duurzaamheid.

Eenvoudige servicetoegang en lange intervallen

Van bij het begin hebben we bijzondere aandacht besteed aan een gemakkelijke toegang tot de onderhoudspunten: deze machines hebben één enkel toegangspunt voor het dagelijkse onderhoud van de voornaamste onderdelen, het controleren van het brandstofpeil en bijtanken via de vergrendelbare dop.

Technische gegevens

Belangrijkste specificaties

Bedrijfsgewicht (kg)
1176 kg
Graafdiepte (mm)
1820 mm
Motorvermogen - Bruto (kW)
7,5 kW
Uitbreekkracht graven
5550 N
Type binnendraaier
ZHS

Gewicht

Bedrijfsgewicht (kg)
1176 kg
Transportgewicht (kg)
1077 kg (zonder aanbouwdeel)
Bodemdruk
29,70 kPa

Werkbereik

Maximaal bereik werkuitrusting
3145 mm
Maximaal bereik op bodem
3093 mm
Maximale kiphoogte
1818
Maximale diepte van de verticale muur uitgraving
1383
Graafdiepte (mm)
1820

Afmetingen

Breedte machine
1100 / 710 mm
Bodemvrijheid (mm)
363 mm
Hoogte met cabine (mm)
2209 mm
Hoogte (tops ingeplooid)
1490 mm

Motor

Motormerk
Kubota
Motortype
D722-E4B-BCZ-6
Brandstof
Diesel
Aantal Cilinders
3
Cilinderinhoud (liter)
0,719 l
Motorvermogen bij toerental
7,50 kW bij 2000 tpm
Koppel (Nm)
40,10 Nm
Inhoud brandstoftank
16 l

Hydraulisch systeem

Pomptype
Dubbele tandwielpomp
Pompvermogen (l/min)
20 l/min
Drukontlasting hulphydrauliek
190 bar

Prestaties

Uitbreekkracht met de lepelsteel
5550,00 N
Uitbreekkracht met bakcilinder
8294,00 N
Trekkracht
9905,00 N
Rijsnelheid
2,10 / 3,10 km/h

Zwenksnelheid

Giek verstelhoek links
67 °
Giek verstelhoek rechts
64 °
Zwenksnelheid
9 tpm
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.