Op maandag 22 juli zijn onze vestigingen gesloten. We blijven bereikbaar voor dringende depannages.
Ik heb dit bericht gelezen

Bobcat demo days

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 03

Van 21 mei tot 5 juni ontving Bobcat meer dan 700 klanten, dealers, leveranciers en journalisten uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) in de Bobcat EMEA-campus in Dobříš (Tsjechië) voor de Bobcat Demo Days 2024. Een unieke kans om de laatste innovaties en ontwikkelingen zelf uit te proberen en kennis te maken met het uitgebreide assortiment Bobcat-materieel.

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 06

Onder meer de TL25.60e elektrische verreiker tekende present, een model dat nog in ontwikkeling is en nog niet commercieel verkrijgbaar is. De verreiker heeft een nominaal vermogen van 2,5 ton en een hefhoogte van bijna 6 meter; vergelijkbaar met de prestaties van de dieselvariant. Met drie afzonderlijke elektrische motoren ontworpen voor maximale efficiëntie, een hydrostatische transmissie voor betere prestaties, een maximale snelheid van 25 km/u en dezelfde supercompacte afmetingen als de conventionele Bobcat TL25.60 biedt het elektrische model lage geluidsniveaus, minimale bedrijfskosten en een indrukwekkende veelzijdigheid. Het was de eerste keer dat Bobcat-klanten en -partners het TL25.60e-concept in het echt konden bekijken.

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 07

Bezoekers kregen ook de gelegenheid om de transparante OLED (T-OLED) schermtechnologie van Bobcat te ervaren, die ontwikkeld is in samenwerking met LG en BSI Research. Met T-OLED hebben bestuurders toegang tot verschillende functies waarbij ze hun ogen op de werklocatie kunnen houden. De schermen kunnen ook verschillende geavanceerde toepassingen faciliteren, zoals realtime virtual reality (VR) simulaties om nutsleidingen in kaart te brengen.

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 08

De RogueX2-conceptschranklader is ook een bijzondere innovatie die tijdens de Bobcat Demo Days 2024 gepresenteerd werd. Dit autonome, volledig elektrische model is gebouwd als proef voor technologieën die zijn ontwikkeld als onderdeel van het innovatietraject van Bobcat en biedt een glimp van de toekomstige generaties laders, die gebruikers een compleet nieuwe werkervaring bieden.

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 12

Tijdens de Demo Days presenteerde Bobcat ook technologie, die de aanwezigheid van de bestuurder monitort, een concept dat momenteel wordt ontwikkeld voor de graafmachines. De toepassing maakt gebruik van een 3D time-of-flight (ToF) camera om de veiligheid te verhogen door de bewegingen van de gebruiker en in de omgeving van de cabine te monitoren. Deze geavanceerde technologie wordt vaak toegepast in autonome voertuigen, robotica, gebarenherkenning en virtual reality (VR). Door de aanwezigheid van de bestuurder en interacties in de cabine actief te monitoren, kan het systeem onbedoelde machine-acties voorkomen, wat met name in krappe ruimten een veiligere werkomgeving garandeert. Verder kan het meerdere inzittenden detecteren, werkgroepen onmiddellijk uitschakelen om ongelukken te voorkomen, signaleren wanneer een joystick wordt losgelaten en een werkgroep deactiveren terwijl er nog wordt gereden. Deze proactieve veiligheidsmaatregelen zijn ontwikkeld om de kans op ongelukken te minimaliseren, de controle van de bestuurder te vergroten en uiteindelijk de efficiëntie tijdens het werk te verhogen.

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 11

Gasten van de Bobcat Demo Days 2024 konden ook de voetgangersdetectiecamera van Bobcat in actie zien. De AI-software van het apparaat kan onderscheid maken tussen mensen en objecten in de omgeving, zodat onnodige meldingen voor de bestuurder voorkomen worden. De technologie herkent ook mensen in verschillende houdingen en posities; zelfs wanneer ze slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn.

Bobcat demo days 2024 Vangaever Bobcat 09

Tijdens de Bobcat Demo Days 2024 werd een selectie van onlangs geïntroduceerde machines gepresenteerd, waaronder de S630 en S650 Stage V schrankladers uit de M-serie, die speciaal voor de Europese markt ontwikkeld zijn. De D24-motoren van deze modellen met brandstofinjectiesystemen van Bosch, leveren superieure prestaties en voldoen aan strenge emissienormen, zodat bezoekers in het echt kunnen ervaren dat Bobcat zich serieus inzet voor duurzame activiteiten.