Bobcat E27z R-serie

Flexibiliteit in bewegingen
Bobcat
  • Vol vertrouwen werken: échte ZHS
  • Te transporteren op aanhanger
  • Keuze uit 2 graafarmen/dieptes

Product informatie

De Bobcat® E27z biedt als echte Zero House Swing (ZHS) machine, zelfs met het optionele zware contragewicht, de beste bewegingsflexibiliteit bij het werken dicht bij muren, in combinatie met een hogere stabiliteit rondom en een lager gewicht zodat hij eenvoudig kan worden vervoerd. De E27z biedt met de optionele lange arm en luxueuze cabine de graafkracht en het comfort van veel grotere graafmachines. Hij wordt hiermee de eerste keus voor bouwbedrijven die in stedelijke omgevingen werken.


"Jong en modern (ze voldoen allemaal aan Stage V) en op weg om een revolutie in de markt te bewerkstelligen. Stabiel, degelijk en eenvoudig te vervoeren, in verschillende configuraties leverbaar voor allerlei toepassingen."
GoWem (IT)Frame dat binnen spoorbreedte zwenkt, nul-zwenkstraal

Bobcat® compacte graafmachines zijn gebouwd om in de kleinste ruimtes te opereren. Alle modellen zijn voorzien van het exclusieve frame dat binnen de spoorbreedte zwenkt, waardoor u dichter bij uw werk kunt komen. De zwenkgietstukken en cilinders blijven binnen de spoorbreedte wanneer u werkzaamheden uitvoert in verschoven positie.
De achterkant van de cabine blijft tijdens het draaien ook altijd binnen de breedte van de rupsbanden. Met deze Bobcat E27z nul-zwenkstraal draait u en deponeert u grond waar u die nodig heeft, herpositioneert u de machine minder vaak en hoeft u zich minder zorgen te maken dat u ongewild objecten in de buurt raakt.

Een nieuwe standaard voor de toekomst

De nieuwe graafmachines beschikken over veel moderne kenmerken en hebben een langere levensduur en een hogere kwaliteit. Ze staan op nieuw ontwikkelde flexibele machineplatformen die verschillende configuraties van modellen en specificaties mogelijk maken zodat ze aan een breed scala van toepassingen en behoeften van klanten kunnen voldoen. Het ontwikkelingsteam van de nieuwe machines heeft ervoor gezorgd dat het bestuurders comfort en de functionaliteit aanzienlijk zijn verbeterd zodat deze machines de beste keus voor de meeste toepassingen zijn.

De combinatie van hoge graafkrachten, uitstekende stabiliteit, de soepele bestuurbaarheid van werkfuncties, de uitstekende vorm en afwerking van de machine plus nieuwe baanbrekende ontwerpkenmerken zullen de nieuwe Bobcat R-serie uniek maken op de markt.

Meer bestuurderscomfort en functionaliteiten

De gebruiker heeft in de cabine weinig last van geluid en trillingen, en hij beschikt over laagdrempelige joysticks en een nieuw rijsysteem met geoptimaliseerde metalen rijpedalen. Met de nieuwe joysticks zijn alle werkfuncties nog lichter en soepeler te bedienen. Verder beschikt de gebruiker over een nieuw "Selectable Auxiliary Control" (SAC) systeem voor maximaal vijf onafhankelijke aanvullende hydraulische circuits.

De grotere bestuurdersruimte en het luxueuze interieur van de nieuwe cabine bieden het hoogste comfort in zijn klasse, en met de nieuwe handgrepen en de bredere deur is in- en uitstappen gemakkelijker dan ooit. De nieuw ontworpen cabine beschikt over grotere ruiten en smallere stijlen en biedt het beste zicht rondom in de markt. Bovendien is de voorruit van de graafmachines bijzonder eenvoudig te openen.

Panoramisch onderhoudsgemak

De inspectiepunten van de motor zijn gemakkelijk bereikbaar, de dagelijkse inspectie wordt dus ook elke dag uitgevoerd. Dankzij de openklappende achterklep en vanaf de zijkant toegankelijke motorkap zijn de motor, pompen, kleppen, koelsysteem en leidingen gemakkelijk bereikbaar. Tijd is geld. Periodiek onderhoud speelt een belangrijke rol bij het beheersbaar houden van de bedrijfskosten. Bij Bobcat graafmachines zijn de filters, vloeistoffen en de punten voor de dagelijkse inspectie binnen handbereik.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
2847 mm
Maximum kiphoogte
3243 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
4721 mm
Graafkracht, lepelsteel
16.030 Nm
Graafkracht, bak
26.520 Nm
Trekkracht trekstang
28.949 Nm
Bodem druk
26.2 kPa
Rijsnelheid, laag
3 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
5,1 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1550 mm
Hoogte cabine (mm)
2438 mm
Spoorbreedte
300 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
539 mm

Motor

Merk / model
Kubota / D1105-E2B-BCZ--2
Brandstof / koeling
Diesel / Liquide
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
18,3 (bij 2400 tpm) kW
Koppel (SAE Net)
81.3 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 1261 cm3
Inhoud brandstoftank
34,4 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
94.3 l/min
Debiet hulphydrauliek
53.8 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
70°
Giek verstelhoek, rechts
55°
Zwenksnelheid
9.3 tpm

Gewichten

Transportgewicht
2571 kg (geen aanbouwdeel)
Bedrijfsgewicht met kap
2587 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
2705 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
-
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven