Werkverlichting graafmachines en laders

Led verlichting bobcat graafmachine vangaever

De dagen worden korter, zelfs overdag is het niet altijd helder. Om veilig, productief en met precisie te kunnen werken, vroeg in de ochtend, in de schemering of duisternis is dan ook een hoogwaardige verlichting gewenst.

LED-werkverlichting Bobcat graafmachines

Bobcat introduceerde een gamma LED-verlichting, die bestaande verlichting op graafmachines kan vervangen of als extra gemonteerd kan worden. De scherp geprijsde LED-lampen zijn in de eerste plaatst bedoeld om op gieken en cabines te passen, maar deze kunnen ook op andere machines worden gemonteerd. Het assortiment bestaat uit 4 types met een output van 1000 tot 2800 lumen.

LED-verlichting voor wiel- en rupsladers

De nieuwe R-serie laders die eraan komen wordt standaard uitgerust met LED-werklichten, maar ook voor de huidige generatie laders zijn LED-vervangingslichten volop in ontwikkeling en momenteel reeds beschikbaar voor Bobcat S100.

Bobcat werkverlichting lader bobcat vangaever
Bobcat zijverlichting lader bobcat vangaever

Zijverlichting voor laders

Wanneer je meer ziet, kan je meer doen. De LED-zijverlichtingkit verbetert het zicht aan de zijkant van de machine, met heldere, verdragende verlichting en een minimale verbruik. De zijlichten zijn geïntegreerd met het machineontwerp, ideale geplaatst om beschermd te zijn tegen beschadiging. De LED-zijverlichtingskit is duurzaam en biedt een hoge lichtopbrengst voor een veilige en productieve werkomgeving. Elke LED-lichtbalk (per zijde) genereert 800 lumen licht bij 6.000K. De verlichtingskits worden, afhankelijk van het model geleverd inclusief kabelboom, schakelaar en bevestigingsmaterialen, zodat ze vanuit de cabine kunnen worden in- of uitgeschakeld. Er zijn LED-zijverlichtingskits beschikbaar voor:

  • wielladers S510; S530; S550; S570; S590; S630; S650; S770; S850; R-series S66 en S76.
  • rupsladers T590; T650; T770; T870 en R-series T66 en T76.
Verlichtingskit bobcat Vangaever

LED-lichtbalk voor wiel- en rupsladers

De Bobcat LED-lichtbalk is specifiek ontwikkeld voor Bobcat laders, een systeem dat gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en een 360° verlichting biedt. Met een lichtopbrengst van 10.800 lumen bestaat deze kit uit zes verstelbare LED-lampen die het hele gebied rond de lader verlichten, op een veel grotere afstand dan gewone werkverlichting. De kit bestaat uit een aangepaste lichtbalk met kabelboom, schakelaar en alle benodigde hardware die nodig is voor een directe pasvorm op de M-serie, G-serie en latere modellen laders uit de F-serie.