Bobcat E60 mini-graver

Bobcat
  • Bedrijfsgewicht: 6130 kg
  • Graafdiepte: 3537 mm
  • Motorvermogen: 41,0 kW

Productinformatie

Soepele bediening

Een uitzonderlijke combinatie van de kenmerkende hoge prestaties van Bobcat, de beste beheersbaarheid in zijn klasse en de intuïtieve bediening is nu gecombineerd met een state-of-the-art hydraulisch systeem voor een ongeëvenaarde precisie en een lager brandstofverbruik. Bobcat® compacte graafmachines geven u perfecte controle over de giek, arm en bak, zelfs in de zwaarste werkomgevingen. Door te vertrouwen op deze bedienen en uw precieze bewegingen kunt u het werk doen met uw machine, in plaats van met de hand. Deze voorspelbare controle wordt geleverd door exclusieve regelklepsystemen en koppelbegrenzende zuigerpompen die de kracht afstemmen op de vraag.

Selecteerbaar debiet

Veel modellen Bobcat® compacte graafmachines zijn uitgerust met selecteerbare hulphydrauliek. Hierdoor heeft u de keuze uit meerdere debieten, wat u helpt om de respons van uw hydraulische aanbouwdelen, zoals kantelbakken, klemmen, grijpers, hydraulische breekhamer en grondboren te optimaliseren. Selecteer een laag debiet voor nauwkeurige besturing en exacte hoeken, een middelhoog debiet voor het plaatsen en verplaatsen van materialen, of het maximale debiet voor piekprestaties van het hydraulische aanbouwdeel.

Vingertopbesturing

Met de bedieningselementen van de Bobcat® graafmachine kunt u fijne, nauwkeurige bewegingen maken met een minimale inspanning en maximaal comfort – zodat u in minder tijd en met minder moeite precies de gewenste resultaten krijgt. Op de linker joystick geeft een kantelende duimschakelaar u superieure controle over het zwenken van de giek, met een betere dosering dan voetpedalen. Op de rechter joystick geeft de schakelaar perfecte controle over het gemonteerde aanbouwdeel. Verder zult u ontdekken dat multifunctionele bediening, bv. gelijktijdig zwenken en rijden, gemakkelijker is. Met de bediening op de joystick van de zwenkfunctie van de giek en de hulphydrauliek heeft u meer ruimte op de vloer en voor uw benen - beslist een pluspunt bij lange, vermoeiende werkzaamheden.

Automatic Track Tensioning System (ATTS)

Het optionele Bobcat automatische rupskettingspanningsysteem (ATTS) maakt gebruik van de druk van het hydraulische systeem van de machine om op elk moment de juiste rupskettingspanning te garanderen. Dit maakt het werk efficiënter en bespaart geld en tijd. Bovendien leidt een correct ingestelde rupskettingspanning tot een langere levensduur van de rupsketting.

Automatisch schakelen

Met de functie "Automatisch schakelen” wordt uw graafmachine automatisch uit de hoge groep gehaald en er weer in teruggebracht, met als resultaat superieure rijprestaties waarbij u niet met de hand hoeft terug te schakelen. Zij schakelt de hoge groep van de rijmotor automatisch in en uit, zodat u wanneer nodig een grotere tractiekracht heeft, zonder handmatig te schakelen. Kies eenvoudig uw rijsnelheidsbereik en rijd weg. De rubberen rupsketting met directioneel profiel zorgt ook voor een soepelere beweging en minder trillingen tijdens het rijden.

Automatisch stationairfunctie

Vraagt uw werk regelmatige pauzes? De automatisch stationairfunctie maakt het gemakkelijker – en rustiger – om te pauzeren tijdens uw werk, om even een break te nemen of met anderen op de bouwplaats te communiceren. Bovendien bespaart u brandstof. Als machinefuncties langer dan 4 seconden niet worden gebruikt, gaat uw graafmachine automatisch over op het stationaire motortoerental, totdat u weer begint te werken. Als u de bedieningsjoystick verplaatst of begint te rijden, keert de graafmachine automatisch terug op de eerder ingestelde gasklepstand. De automatisch stationairfunctie kan in- of uitgeschakeld worden zoals handig is voor uw werkpatroon

Superieure stabiliteit

De graafmachines van de R2-serie zijn ontworpen om in elke situatie een superieure 360-graden stabiliteit te bereiken , zelfs bij het graven over de zijkant of het hanteren van zwaardere lasten. Het verbeterde ontwerp van het tegengewicht en de dubbele flensrollen garanderen een uitstekende stabiliteit over de zijkant en het vertrouwen van de bestuurder in elke situatie.

Krachtige en schone motor

De beproefde Bobcat D24 motor wordt reeds wereldwijd in duizenden Bobcat-machines gebruikt - nu in een nieuwe Stage V-conforme versie met verbeterde prestatiekenmerken.

Zicht rondom

Het panoramische zicht op topniveau is de hoeksteen van nauwkeurig en veilig werken. Dankzij het onovertroffen zicht vanuit de cabine, met stevige maar smalle pijlers, is de machinist zich volledig bewust van het werkgebied rond de machine. Eigenschappen als krachtige ontwaseming, ledverlichting en ruitenwisser met intermitterende functie zorgen ervoor dat het zicht onder alle omstandigheden ongehinderd blijft.

Zwenkframe binnen spoorbreedte

Bobcat® compacte graafmachines zijn gebouwd om in de kleinste ruimtes te opereren. Alle modellen zijn voorzien van het exclusieve frame dat binnen de spoorbreedte zwenkt, waardoor u dichter bij uw werk kunt komen. De zwenkgietstukken en cilinders blijven binnen de spoorbreedte wanneer u werkzaamheden uitvoert in verschoven positie

X-Frame onderstel

Met zijn superieure bodemvrijheid verbetert het onderstel met X-frame uw prestaties op zachte, losse en moeilijke terreinen. Vuil en ander puin passeren eenvoudig door het onderstel, waardoor het gemakkelijker en sneller schoon te maken is en er minder puin achterblijft op de oplegger. In ons ontwerp zijn de aandrijfmotoren veilig binnen de breedte van de rupskettingen geplaatst, zodat ze beter beschermd zijn en de machine behendiger is op zacht terrein. De verzonken motorpanelen voorkomen mogelijke schade en verbeteren de beschikbare machinetijd bij het werk.

Multi-tool veelzijdigheid

De nieuwe R2 series graafmachines hebben tot 5 op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de bekroonde A-SAC-technologie (geavanceerde selecteerbare hulphydrauliekbediening) waarmee aan vereisten van elk aanbouwdeel kan worden voldaan.Een gegeerd aanbouwdeel is de hydraulische klem. Met haar ontwerp met dubbele tanden biedt ze maximale mogelijkheden om vele onregelmatig gevormde voorwerpen en puin vast te grijpen. Zet het klemaanbouwdeel aan het werk met een sleuvenbak en zie hoe gemakkelijk u onregelmatig gevormde voorwerpen zoals boomstronken en gebroken betonplaten kunt verplaatsen. De aanbouwklem is ideaal voor het verplaatsen en verwijderen van dit soort materialen.

Technische gegevens

Belangrijkste specificaties

Bedrijfsgewicht (kg)
6130 kg
Graafdiepte (mm)
3537 mm
Motorvermogen - Bruto (kW)
41 kW
Uitbreekkracht graven
33472 N
Type binnendraaier
CTS

Werkbereik

Maximaal bereik werkuitrusting
5958 mm / lange lepelsteel: 6336 mm
Maximaal bereik op bodem
5822 mm / lange lepelsteel: 6209
Maximale kiphoogte
4076 mm / lange lepelsteel: 4331 mm
Maximale diepte van de verticale muur uitgraving
2561 mm / lange lepelsteel: 2941 mm
Graafdiepte (mm)
3537 mm / lange lepelsteel: 3937 mm

Afmetingen

Machinebreedte
1959 mm
Bodemvrijheid (mm)
637 mm
Hoogte met cabine (mm)
2551 mm

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
2.4L, 97/68 EC Stage V
Brandstof
Diesel
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
2,392 l
Motorvermogen bij toerental
41 kW
Koppel (Nm)
190 Nm
Inhoud brandstoftank
72,00 l

Hydraulisch systeem

Pomptype
Zuigerpomp met enkele variabele verplaatsing en tandwielpompen
Pompvermogen (l/min)
138,50 l/min
Debiet hulphydrauliek
85,70 l/min / aux2: 45,40 l/min

Prestaties

Uitbreekkracht met de lepelsteel
33472 N / lange lepelsteel: 28405 N
Uitbreekkracht met bakcilinder
47841 N
Rijsnelheid
2,90 / 4,90 km/h

Zwenksnelheid

Giek verstelhoek links
75 °
Giek verstelhoek rechts
50 °
Zwenksnelheid
8,90 tpm
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Aanbouwdelen die u kunnen helpen