Bobcat E57w mini-graver

Bobcat
  • Bedrijfsgewicht: 6312 kg
  • Graafdiepte: 3495 mm
  • Motorvermogen: 42,5 kW

Productinformatie

In de configuratie met één band heeft de E57W een bedrijfsgewicht van 6312 kg en een maximale graafdiepte van 3,495 m. Met de optionele lange arm wordt de graafdiepte nog groter, namelijk maximaal 3,795 m. De standaarduitrusting omvat airconditioning, een overbelastingwaarschuwing, een tweede hulplijn en veiligheidskleppen in de giek, arm en dozerbladcilinders, om de mogelijke kans op een ongeval door een gebarsten slang te elimineren. Om het onderhoud te vereenvoudigen is de meest geavanceerde technologie ingebouwd. De machine beschikt over handige controlepunten om zo efficiënt mogelijk te werken.

De nieuwe E57W is uitgerust met een Bobcat D24 Stage V-motor, die 42,5 kW bij 2400 toeren levert. Het maximumkoppel van 202 Nm is al beschikbaar bij 1600 toeren (dat is 200 minder dan bij de vorige Stage IIIB-motor). Deze snelle beschikbaarheid van vermogen draagt ook bij tot een uitstekend brandstofrendement. De dieseloxidatiekatalysator (DOC) en de dieseldeeltjesfilter (DPF) voldoen aan de voorschriften van Stage V.

Automatisch naar stationair motortoerental

Het automatisch deceleratiesysteem zorgt voor een lager motortoerental na enkele seconden, wanneer de bedieningen van de graafmachine niet worden gebruikt. Zodra de bestuurder een bedieningsfunctie activeert, keert de motor onmiddellijk terug naar het eerdere motortoerental. Het automatische deceleratiesysteem, de ECO-modus en een motor zonder roetfilter dragen allemaal bij aan lager brandstofverbruik en minder uitstoot van de motor.

Efficiënte beheersbaarheid en vermogen

De keuze tussen 3 vermogensmodi en 3 werkmodi garandeert optimale prestaties en een maximaal brandstofrendement onder alle omstandigheden.
Vermogensmodi:

  • Powermodus: voor snelle werkcycli en volledige doorstroming in korte tijd.
  • Standaardmodus: voor algemeen werk, geoptimaliseerde snelheid en geoptimaliseerd brandstofverbruik.
  • Economymodus: voor licht werk, geminimaliseerd brandstofverbruik en minder geluid.

Werkmodi:

  • Graven
  • Breekhamer
  • 2-weg

Compleet uitgerust

Tot de standaarduitrusting behoort verder: airconditioning, een waarschuwingsapparaat voor overbelasting, een tweede hulpleiding en veiligheidskleppen in de giek, en arm- en dozerbladcilinders om het mogelijke risico op ongevallen wegens het scheuren van slangen te voorkomen. Dankzij de hefcapaciteiten, omlooptijden en zwenktorsie bent u verzekerd van een ongeëvenaarde productiviteit op een laag geluidsniveau.

Comfort en goed zicht voor de bestuurder

De ruime drukcabine met lage geluids-en trillingsniveaus (74 dBA) zorgt voor ultramodern bestuurderscomfort. Bobcat's kenmerkende uitstekende zicht rondom wordt ondersteund door krachtige ontwasemings-, cabineen giek-ledlampen, en grote zijspiegels. Volledig verstelbare verwarmde luchtgeveerde stoel en airconditioning met klimaatregeling, als standaard, maken het werk aangenamer. Volledig verstelbare bedieningselementen, waaronder de stuurkolom en de joystickconsoles, zorgen voor een uitstekende ergonomie.

Instrumentenpaneel

Het 7-inch aanraakscherm en de ergonomisch geplaatste bedieningselementen maken de bediening van de machine eenvoudig, intuïtief en efficiënt. Gevoelige joysticks die weinig kracht vergen, maken een soepele en veilige bediening van de machine mogelijk, met minimale inspanning. De proportionele hulpstroom zorgt voor een nauwkeurige regeling bij het gebruik van verschillende aanbouwdelen.

Standaard veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere: ROPS-cabine, automatische waarschuwing bij oververhitting, lage motoroliedruksensor, noodstopschakelaar en overbelastingswaarschuwingsinrichting.

Eenvoudig onderhoud

Alle onderhoudsgegevens zijn direct beschikbaar vanaf het bedieningspaneel -binnen handbereik van de bestuurder. Alle servicepunten en onderhoudscontroles zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf maaiveldhoogte; en de motor is gemakkelijk te bereiken met de te openen achterklep.

Technische gegevens

Belangrijkste specificaties

Bedrijfsgewicht (kg)
6312 kg
Graafdiepte (mm)
3495 mm
Motorvermogen - Bruto (kW)
42,5 kW
Uitbreekkracht graven
27459 N
Type binnendraaier
CTS

Werkbereik

Maximaal bereik werkuitrusting
6108 mm / lange lepelsteel: 6400 mm
Maximaal bereik op bodem
5888 mm / lange lepelsteel: 6190
Maximale kiphoogte
4324 mm / lange lepelsteel: 4510 mm
Maximale diepte van de verticale muur uitgraving
2805 mm / lange lepelsteel: 3115
Graafdiepte (mm)
3495 mm / lange lepelsteel: 3795

Afmetingen

Breedte machine
1947 mm / dubbel banden: 2290 mm
Bodemvrijheid (mm)
980 mm
Hoogte met cabine (mm)
2861 mm

Motor

Motormerk
Bobcat
Motortype
2.4L, 97/68 EC Stage V
Brandstof
Diesel
Aantal Cilinders
4
Cilinderinhoud (liter)
2,392 l
Motorvermogen bij toerental
42,5 kW
Koppel (Nm)
202 Nm
Inhoud brandstoftank
118,00 l

Hydraulisch systeem

Pomptype
Gedeelde, motoraangedreven axiale tandemzuigerpomp en twee motoraangedreven tandwielpompen
Pompvermogen (l/min)
180,30 l/min
Debiet hulphydrauliek
52,50 l/min

Prestaties

Uitbreekkracht met de lepelsteel
28459 N / lange lepelsteel: 24517 N
Uitbreekkracht met bakcilinder
41188 N
Trekkracht
32362 N
Rijsnelheid
10,00 / 30,00 km/h

Zwenksnelheid

Giek verstelhoek links
80 °
Giek verstelhoek rechts
50 °
Zwenksnelheid
8,90 tpm
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.