Bobcat E26 mini-graver

Bobcat
  • Bedrijfsgewicht: 2608 kg
  • Graafdiepte: 2568 mm
  • Motorvermogen: 15,4 kW

Productinformatie

De nieuwe referentie

Lichter maar sterker en met een minimale zwenkstraal. De nieuwe generatie van de populaire Bobcat E26 graafmachine een eenvoudig te gebruiken, robuuste machine die is geoptimaliseerd voor de specifieke wensen van verhuurbedrijven, terwijl het bestuurderscomfort en de functionaliteit aanzienlijk werd verbeterd. Met tal van innovatieve updates zal de E26 R-serie ongetwijfeld haar populariteit in het midden-segment van de compacte graafmachines bevestigen.

Selecteerbaar bedieningspatroon

De bestuurder profiteert tevens van maximaal vijf onafhankelijke hydraulische hulpcircuits en een nieuw ‘Selectable Auxiliary Control’ (SAC)-systeem, uniek in de branche, voor aanpasbare joystickbedieningen.

Meer hefvermogen

Het transportgewicht van de nieuwe E26 is 100 kg lichter, maar het hefvermogen aan de zijkant is vergroot. De combinatie van hoge graafkrachten, uitstekende stabiliteit, de soepele bestuurbaarheid van werkfuncties, de uitstekende vorm en afwerking van de machine plus nieuwe baanbrekende ontwerpkenmerken zullen de nieuwe Bobcat R-serie uniek maken op de markt.

Beschermde cilinder

Een van die innovaties is alvast de cilinder-in-de-giek (cylinder-inside-boom, CIB) werkgroep met verbeterde geometrie en bescherming tegen beschadigingen. De nieuwe mini-graver voldoet aan de toekomstige Europese emissievoorschriften voor motoren van fase V, terwijl hij de beproefde, gemakkelijk te onderhouden motor met mechanische injectie blijft behouden.

Soepelere werking

In de cabine met laag geluids- en trillingsniveau heeft de bestuurder het voordeel van nieuwe joysticks en nieuwe geoptimaliseerde metalen rijpedalen. De nieuwe joysticks met minimale inspanning bieden nog meer bedieningsgemak en een soepele werking van de functies. Verder kan de gebruiker een nieuw ‘Selectable Auxiliary Control’ (SAC) systeem kiezen voor maximaal vijf onafhankelijke hulphydrauliekcircuits. Met de SAC kan de gebruiker het bedieningspatroon voor de hulpleidingen selecteren/schakelen, zodat ze op de handigste manier met de meest geavanceerde aanbouwdelen kunnen werken.

Vingertopbediende zwenkfunctie van de giek en hulphydrauliek

Met de bedieningselementen van de Bobcat® graafmachine kunt u fijne, nauwkeurige bewegingen maken met een minimale inspanning en maximaal comfort – zodat u in minder tijd en met minder moeite precies de gewenste resultaten krijgt. Op de linker joystick geeft een kantelende duimschakelaar u superieure controle over het zwenken van de giek, met een betere dosering dan voetpedalen. Op de rechter joystick geeft de schakelaar perfecte controle over het gemonteerde aanbouwdeel. Verder zult u ontdekken dat multifunctionele bediening, bv. gelijktijdig zwenken en rijden, gemakkelijker is. Met de bediening op de joystick van de zwenkfunctie van de giek en de hulphydrauliek heeft u meer ruimte op de vloer en voor uw benen - beslist een pluspunt bij lange, vermoeiende werkzaamheden.

Technische gegevens

Belangrijkste specificaties

Bedrijfsgewicht (kg)
2608 kg
Graafdiepte (mm)
2568 mm
Motorvermogen - Bruto (kW)
15,4 kW
Uitbreekkracht graven
15690 N
Type binnendraaier
RTS

Gewicht

Bedrijfsgewicht (kg)
2608kg (met cabine en bak)
Transportgewicht (kg)
2477 kg (zonder aanbouwdeel)
Bodemdruk
30,30 kPa

Werkbereik

Maximaal bereik werkuitrusting
4542 mm
Maximaal bereik op bodem
4413mm
Maximale kiphoogte
2845 mm
Maximale diepte van de verticale muur uitgraving
1474 mm
Graafdiepte (mm)
2568 mm

Afmetingen

Machinebreedte
1500 mm
Bodemvrijheid (mm)
539 mm
Hoogte met cabine (mm)
2438 mm

Motor

Motormerk
Kubota
Motortype
D1105-E4B (Stage V)
Brandstof
Diesel
Aantal Cilinders
3
Cilinderinhoud (liter)
1123 l
Motorvermogen bij toerental
15,40 kW bij 2400 tpm
Koppel (Nm)
71,20 Nm
Inhoud brandstoftank
34,40 l

Hydraulisch systeem

Pomptype
Pomp met dubbele uitlaat en variabel verplaatsbare zuiger met tandwielpompen
Pompvermogen (l/min)
87,00 l/min
Debiet hulphydrauliek
50,00 l/min / aux2: 20 l/min
Drukontlasting hulphydrauliek
180 bar / aux2: 179 bar

Prestaties

Uitbreekkracht met de lepelsteel
15690 N
Uitbreekkracht met bakcilinder
23720 N
Trekkracht
29080 N
Rijsnelheid
2,50 / 4,30 km/h

Zwenksnelheid

Giek verstelhoek links
80 °
Giek verstelhoek rechts
60 °
Zwenksnelheid
9,30 tpm
Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.

Vraag nu vrijblijvend een offerte of demo aan.