Bobcat Filters

Filters voor bobcat vangaever bobcat
Filterkit bobcat vangaever

Bobcat filterkits en Bobcat onderhoudskits:
het voordeel van een alles-in-1 pakket

Filter- en onderhoudskits zijn een goede manier om tijd en kosten te besparen bij de onderhoudsbeurten van uw machine. In één doos krijgt u alles wat u nodig hebt tegen een gunstigere prijs. Filterkits bevatten alle filters die op de machine worden gebruikt terwijl de nieuwe onderhoudskits geselecteerde extra onderdelen bevatten die nodig zijn voor onderhoudsintervallen na 250, 500 en 1000 machine-uren.

Filters bestellen in onze webshop

Kies origineel - Ervaar het verschil

Originele onderdelen waarborgen de maximale levensduur van uw investering. En dat kunnen niet-originele onderdelen, die misschien wel hetzelfde uitzicht hebben, op geen enkele manier garanderen.

Inconsistent en inferieur filtermateriaal kan ervoor zorgen dat uw motor of hydraulisch systeem schade oploopt. Er zijn fabrikanten die ruimere toleranties aanhouden, waardoor de filters moeilijker te monteren zijn en niet goed afdichten.

Bescherm uw investering, zorg dat uw machine productiever is door te kiezen voor originele Bobcat vervangingsfilters. Uw machine heeft dat voordeel nodig!

Zie het verschil
Bobcat luchtfilters Vangaever

Bobcat luchtfilters

Een paar gram stof in uw motor kan deze ernstig beschadigen, maar u kunt op originele Bobcat luchtfilters vertrouwen om uw apparatuur te beschermen. Bobcat filters en filterpakkingen zijn nauwkeurig geproduceerd en passen precies op uw machine. Andere merken luchtfilters zien er op het eerste gezicht precies zo uit… tot u deze eens nauwkeuriger bekijkt.

 • Het speciaal gemaakte filtermateriaal is duurzaam en consistent. Het cellulosemateriaal is met hars behandeld en maximaal geribbeld voor een groter filteroppervlak en met nauwkeurig gedimensioneerde kanaaltjes voor een betere doorstroming.
 • Gelijkmatige plooien en een radiale afdichting houden verontreinigingen beter vast. De plooien zijn met zelfklevende ringen versterkt die door een stevige voering van metaalgaas op hun plaats worden gehouden.
 • Het geplooide filtermateriaal is stevig in urethaan einddoppen vastgezet die een goede afdichting vormen. De gesloten einddop van urethaan voorkomt gedurende de gehele levensduur van het filter dat vocht binnendringt waardoor het filter inwendig zou kunnen roesten.
 • Bobcat luchtfilters zijn getest in temperaturen van -40 tot 180 °C zonder defect of lekkage en zijn tevens gedurende duizenden uren op wegen en op ruw terrein getest waarbij zij perfect hebben gepresteerd.
 • Eenvoudige montage. Probleemloos onderhoud om de voertuigen snel weer aan het werk te krijgen.
Bobcat motoroliefilters Vangaever

Bobcat Oliefilters

Moderne dieselmotoren werken het beste met Bobcat oliefilters: ze staan garant voor een schonere olie en een motor die langer meegaat.

 • Duurzame, dikkere metalen behuizing die tegen druk bestand is.
 • Voorbehandeld filtermateriaal vangt grotere vuildeeltjes en andere verontreinigingen op het oppervlak terwijl kleinere deeltjes dieper in het filter worden opgevangen.
 • Het filtermateriaal is gelijkmatig geplooid en tot 40% dikker.
 • Het filtermateriaal is met plastisol stevig in de metalen einddoppen vastgezet.
 • Zwaar uitgevoerde veer houdt het filterpatroon onder druk goed afgedicht.
 • Inwendige lamellen zorgen voor een optimale oliestroming naar de motor toe.
Bobcat hydraulische oliefilters Vangaever

Bobcat hydraulische filters

In een stoffige en vuile omgeving heeft uw hydraulische olie een superieure filtering nodig om uw Bobcat aan het graven, heffen en werken te houden. Bobcat levert de hoogst gewaardeerde hydraulische filters als opschroeffilters. Ze bevatten een hoogwaardig synthetisch filtermateriaal dat resulteert in een kleiner drukverschil, zelfs als de hydraulische vloeistof koud is. De poriën blijven langer open en hebben een groter oppervlak voor het opvangen en vasthouden van kleine deeltjes, waardoor het filter tot wel 2 tot 3 keer zo lang meegaat dan traditioneel filtermateriaal.

 • Geplooid materiaal om meer verontreinigingen vast te houden en een langere levensduur van het filter
 • Opschroefbare uitvoering vermindert de kans op verontreinigingen tijdens het onderhoud en maakt het onderhoud eenvoudiger
 • Centrale spiraalbuis geeft een groter doorstromingsoppervlak en is beter tegen indrukken bestand
 • Zwaar uitgevoerd metalen huis voor langere levensduur en betere bescherming
 • Hot-melt afstandhouders met metaaldraad versteviging voor optimale werking en doorstroming zelfs tijdens koude starts
 • Synthetisch filtermateriaal die uw machine beter en langduriger tegen verontreinigingen beschermt.
Microdeeltjes vergeleken
Bobcat brandstoffilter Vangaever

Bobcat brandstoffilters

Moderne dieselmotoren werken het beste met Bobcat brandstoffilters: schonere brandstof en afscheiding van het water. Het voorbehandelde filtermateriaal vangt schadelijke deeltjes op en scheidt het water effectief via het 'Twist ‘n Drain' aftappunt.

 • Efficiënter en langere levensduur
 • Efficiënt en gebruiksvriendelijk aftapsysteem