Bobcat banden

Bobcat banden vangaever bobcat wd

In alle omstandigheden de beste resultaten

Banden voor schrankladers

Bobcat-schrankladers zijn zeer veelzijdige machines die nuttig zijn bij veel verschillende taken in wisselende omstandigheden en omgevingen. Maar geen enkele band is geschikt voor alle mogelijke situaties. De keuze van de juiste band is belangrijk voor de tractie van de machine, flotatie, slijtage en totale prestaties. Banden met de juiste combinatie van patroon, hoogte, breedte en ply rating bieden het vertrouwen dat de machine efficiënt functioneert en dat uw machine zware ladingen aankan.

Bobcat banden keuzehulp

Bobcat luchtbanden

Leverbaar met verschillende patronen, geschikt voor alle omstandigheden en bodemtypen. Voor onovertroffen prestaties en productiviteit in de lastigste omstandigheden.

Bobcat heavy duty banden vangaever Bobcat

Directionele Standard Duty- en Heavy-Duty-banden zijn het meest geschikt voor offroadtoepassingen met zachte of gemengde ondergrond, waar maximale tractie en zelfreinigende eigenschappen belangrijk zijn en het risico van lekrijden of beschadiging van de banden klein is.

Bobcat versatile duty banden vangaever Bobcat

Versatile Duty-banden zijn de echte universele banden van Bobcat. Deze band met lange levensduur en uitstekende grip is zeer geschikt voor gemengde tot harde ondergrond. Deze band kan zwaardere omstandigheden aan dan conventionele banden en heeft goede zelfreinigende eigenschappen. Dankzij een zeer grote loopvlakdiepte en hoge blok-groef-verhouding op het loopvlak profiteert u met de Versatile Duty van een langere levensduur en minder uitvaltijd. Montage is eenvoudiger dankzij het niet-directionele loopvlakpatroon.

Bobcat severe duty banden vangaever Bobcat

Severe Duty is de taaiste, meest robuuste luchtband in het Bobcat-assortiment. U begrijpt wel waarom deze band soms de “rotsband” wordt genoemd. Met zijn zeer grote loopvlakdiepte en hoge blok-groef-verhouding op het loopvlak is deze band het meest geschikt voor zeer ruig terrein. De hoogwaardige en zeer robuuste materialen waaruit deze band is gemaakt bieden een ongewoon lange levensduur plus zeer goede zelfreinigende eigenschappen. Montage is eenvoudiger dankzij het niet-directionele loopvlakpatroon.

Bobcat Solid Flex-banden

Bobcat solidflex banden vangaever Bobcat

Als nooit lek raken een prioriteit is, kies dan voor Solid Flex-banden. Deze stevige en stabiele banden zijn voorzien van gaten in de wangen die trillingen dempen, wat het werk comfortabeler maakt voor de bestuurder. De band is leverbaar met verschillende loopvlakpatronen, zodat u voor alle omstandigheden en bodemtypen de juiste band kunt kiezen.
De banden worden gemonteerd op velgen geleverd zodat u ze eenvoudig kunt vervangen.

Bobcat solidflex offroad industrieel glad vangaever Bobcat

Van links naar rechts:

  • Off Road Solid Flex: profiel voor maximale tractie in off-road werk en uitstekende zelfreinigende eigenschappen
  • Industriële Solid Flex: niet-directionele band biedt uitstekend rijgedrag en de beste duurzaamheid voor toepassingen op gemengde en harde ondergrond
  • Gladde Solid Flex: de beste band voor recycling en vlakke oppervlakken van beton of asfalt

Banden voor verreikers

Bobcat band verreiker Bobcat Vangaever

Het assortiment verreikerbanden wordt voor Bobcat geproduceerd door bekende bandenfabrikanten en omvat verschillende typen en loopvlakpatronen. Wij selecteren elke band op basis van specifieke criteria. Wilt u de langere levensduur en het comfort van loopvlakpatronen die beter geschikt zijn voor de openbare weg, of hebt u maximale tractie nodig voor offroad werk? Of u ze nu nodig hebt voor de bouw, landbouw of afvalverwerking, voor elke toepassing is er een geschikte Bobcat-band.

Bobcat banden voor verreikers Vangaever

Banden voor kleine knikladers

Bobcat band kniklader Bobcat Vangaever

Kleine knikladers zijn zeer geschikt voor zeer uiteenlopende klussen. Met de zogeheten zodeveilige modus woelt u het gras minder om, wat de machine ideaal maakt voor hoveniers. Grasbanden zijn ontworpen voor superieure flotatie-eigenschappen, die helpen beschadiging van meer kwetsbare oppervlakken te beperken. Deze banden bieden uitstekende prestaties wanneer u bij uw werk extra rekening moet houden met de ondergrond, maar nog wel uitstekende tractie wilt behouden. Deze grasvriendelijke banden helpen de schade aan gras of wortels te reduceren en zijn ook zeer geschikt voor zand.

Banden met een tractorprofiel bieden meer tractie voor offroad toepassingen en moeilijk begaanbaar terrein. Goed voor alle algemene werkzaamheden op aarde en modder en voor verschillende oppervlakken waarbij beschadiging van de ondergrond van minder zorg is. Dit patroon wordt niet aanbevolen voor grasmatten.

Bobcat banden voor kleine knikladers Vangaever

Banden voor compacte wielladers

Bobcat band wiellader Bobcat Vangaever

Deze veelzijdige machines verstoren de bodem minimaal. Ze zijn net zo praktisch om materialen te verplaatsen als om vrachtwagens te beladen of sneeuw te ruimen. Hun banden zijn niet anders - even geschikt in veel verschillende scenario's.

Een complexe en innovatieve on- en offroadband is ontworpen voor een lage rolweerstand, wat een lager brandstofverbruik betekent. Het loopvlakpatroon is geoptimaliseerd met schouderlamellen voor tractie op velden en ander zacht terrein. De grote centrale blokken zorgen daarnaast voor een lange levensduur van het loopvlak en soepel rijgedrag wanneer u werkt op hardere ondergronden. De constructie met een stalen gordel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de bodemdruk en slijtage van het loopvlak en biedt de meest efficiënte bescherming tegen lekrijden.