Bobcat S850

Uitstekende performer, compact ontwerp
Bobcat
  • Meer paardenkracht, groter duwvermogen
  • Hoger en méér heffen
  • Betrouwbaar en duurzaam

Product informatie

Het werkbeest

De S850 is de grootste lader die Bobcat ooit heeft geproduceerd. Het langere ontwerp biedt een aanzienlijk beter zicht, groter duwvermogen, een krachtigere hydrauliek, grotere brandstofinhoud, het grootste comfort in zijn klasse, hogere hefcapaciteit, meer paardenkracht en een betere bescherming van de vitale componenten. Ze zijn speciaal ontworpen voor de hoogste productiviteit in veeleisende toepassingen.

Bobcat-klanten hadden behoefte aan een productievere, compacte lader voor de meest veeleisende toepassingen. Met de 800-serie schrankladers hebben we deze verbeterde prestaties door middel van een aantal factoren weten te bereiken.

Motorvermogen

Het motorvermogen is met 8% verhoogd. De nieuwe generatie laders wordt aangedreven door de 4-cilinder 3.8 liter Kubota V3800 DI-TE3 turbo dieselmotor die 68,6 kW (92 pk) levert op de S850 bij 2400 TPM. Het motorvermogen en het hogere gewicht van de machine zorgen voor het beste duwvermogen leveren in hun categorie.

Hefvermogen

De hefhoogte is met 11% verhoogd bij de S850, waardoor ze de grootste vrachtwagens kunnen laden en gemakkelijk en productiever kunnen worden ingezet in tankers bij het trimmen van schepen (lossen van bulk materiaal).

Het graafvermogen is met 26% verhoogd bij de S850 (ten opzichte van de vorige generatie Bobcat S330).

De hefcapaciteit is met 12% verhoogd bij de S850 (ten opzichte van de S330). Hierdoor kan de S850 met het grootste gemak een pallet stenen van 1,5 ton opheffen en verplaatsen of worden gebruikt in combinatie met de zwaarste aanbouwdelen uit het Bobcat-assortiment zoals de boomfrees.

Betrouwbaarheid

De nieuwe generatie laders zijn gebouwd om lange tijd achtereen te werken op veeleisende werkterreinen. De hydraulische snelkoppelingen zijn direct op de voorplaat van de hefarm gemonteerd. Een beschermstang strekt zich uit tot voorbij de koppelingen om extra bescherming te bieden. Over het algemeen maakt de nieuwe 800-serie gebruik van meer parallelle trajecten waardoor de kans op wrijvingspunten tussen de leidingcomponenten minimaal is. De componenten zijn opnieuw ontworpen zodat rechte fittings gebruikt kunnen worden in plaats van verstelbare fittings.

Bij de laders van de 800-serie wordt de inkomende olie gekoeld in plaats van de uitstromende olie. Dit zorgt voor een veel stabielere stroomsnelheid door de oliekoeler, aangezien deze niet beïnvloed wordt door ingeschakelde hydraulische aanbouwdelen of bewegende cilinders. Aangezien de oliekoeler geoptimaliseerd is op basis van een ingestelde stroomsnelheid en niet onderhevig is aan trillingen tijdens het gebruik van een hydraulische breekhamer, kan die uit aluminium worden vervaardigd.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
1850 kg
Kiplast
3700 kg
Pompcapaciteit (standaard debiet / hoog debiet)
87,1 8 138,5 l (bij 3204 tpm)
Systeemontlasting bij snelkoppelingen
23,8 - 24,5 MPa
Rijsnelheid
11,4 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
19,8 km/h
Hefarm traject
Verticaal

Afmetingen

Lengte met bak (mm)
3751 mm
Breedte met bak (mm)
2032 mm
Hoogte cabine (mm)
2118 mm
Hoogte tot bak scharnieren
3657 mm
Wielbasis
1342 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D34 Turbo
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
68,7 kW / 92,1 PK (bij 2600 tpm)
Koppel bij tpm (SAE JI 995)
355,3 Nm (bij 1600 tpm)
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3409 cm3
Inhoud brandstoftank
111,6 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht
4643 kg
Transportgewicht
4223 kg

Tractie

Standaardbanden
14 x 17,5

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
-
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
-
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
standaard

Fabrieksopties

Hoog-debiet-hydrauliek
optioneel
Gesloten cabine met verwarming
optioneel
Gesloten cabine met verwarming en airconditioning
optioneel
Deluxe-instrumentenpaneel
optioneel
Power Bob-Tach™
optioneel
2 snelheden
standaard
Download machinefiche (pdf)

Accessoires voor Bobcat S850

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven