Bobcat S590

Beter werken
Bobcat
  • Meer heffen met verticaal hefpad
  • Onderhoudsarme aandrijflijn
  • Meer hydrauliek, méér mogelijkheden

Product informatie

Verticaal hefpad

De Bobcat S590 heeft met zijn verticaal heftpad een nominale werkcapaciteit van 998 kg en kiplast van maar liefst 1.995 kg. De nieuwe generatie wielladers zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van vele kopers, tijdens elke fase van het ontwerpproces is rekening gehouden met deze behoeften: veiligheid, efficiëntie, gebruiks- en onderhoudsgemak, productiviteit, prestaties, betrouwbaarheid en comfort. Een verschil dat u kunt zien, en een verschil dat u op het werk zult ervaren.

Meer mogelijkheden

Met een pompcapaciteit tot 101,1 L/min kan hij bijna ieder aanbouwdeel aan. Deze zijn eenvoudig aan te koppelen met het Bob-tach snelwisselsyteem en de lekvrije vooraan geplaatste hydraulische snelkoppelingen. Een grotere veelzijdigheid om u te helpen meer werk te verzetten in alle toepassingen, op het land- of tuinbouwbedrijf, bij bouw- of wegeniswerken, materiaalbehandeling of industriële toepassing...

Ruime bestuurderscabine

U merkt ook het verschil, zodra u de deur opent of instapt in de ruime cabine. In deze S590 wordt u omringd door eersteklas kenmerken. De verstelbare stoel beschikt over vijf centimeter extra voor de voor-/ achterwaartse beweging zodat verschillende bestuurders met de machine kunnen werken.

Ook joystickbevestigingen op onze machines die met SJC zijn uitgevoerd, schuiven naar voren en naar achteren, onafhankelijk van de stoel, aangepast aan de individuele voorkeur van de bestuurder. Wanneer de geveerde stoel omhoog en omlaag gaat, bewegen de joysticks mee met de stoel. Hierdoor worden armbewegingen verminderd en wordt de bestuurder minder snel moe.

Duurzaamheid

Bobcat laders zijn wereldwijd bekend om hun geharde duurzaamheid. Dankzij zijn heavy-duty constructie, de bescherming van de onderdelen en een superieur ontwerp, overtreft de Bobcat lader alle anderen, optimaliseert hij de werktijd, biedt hij meer comfort en is hij nog steeds de meest onderhoudsvriendelijke lader.

Onderhoudsgemak

Dagelijks onderhoud is snel en makkelijk gedaan dankzij de openzwaaiende achterklep en de dwarsgeplaatste motor zijn alle onderhoudspunten makkelijk bereikbaar. De kantelbare cabine verschaft eenvoudige toegang tot de hydrauliek. Het nieuw ontwikkelde koelsysteem biedt naast een efficiëntere koeling met een hoger vermogen, eenvoudigere toegang dankzij het openklappende ontwerp zodat stof of andere vuil gemakkelijk kan worden verwijderd.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
967 kg
Kiplast
1935 kg
Pompcapaciteit (standaard debiet / hoog debiet)
64,7 / 101,1 l/min (bij 3135 tpm)
Systeemontlasting bij snelkoppelingen
23,8 - 24,5 MPa
Rijsnelheid
11,8 km/u
Rijsnelheid (hoog - optie)
17,3 km/u
Hefarm traject
Verticaal

Afmetingen

Lengte met bak (mm)
3378 mm
Breedte met bak (mm)
1727 mm
Hoogte cabine (mm)
1972 mm
Hoogte tot bak scharnieren
3023 mm
Wielbasis
1082 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D24 Turbo
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
49,2 kW / 66,0 PK (bij 2600 tpm)
Koppel bij tpm (SAE JI 995)
2692 kg
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
245 Nm (bij 1800 tpm)
Inhoud brandstoftank
93,7 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht
245 Nm (bij 1800 tpm)
Transportgewicht
2991 kg

Tractie

Standaardbanden
10x16,5

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
standaard
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
optioneel
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
optioneel

Fabrieksopties

Hoog-debiet-hydrauliek
optioneel
Gesloten cabine met verwarming
optioneel
Gesloten cabine met verwarming en airconditioning
optioneel
Deluxe-instrumentenpaneel
optioneel
Power Bob-Tach™
optioneel
2 snelheden
optioneel
Download machinefiche (pdf)

Accessoires voor Bobcat S590

Wil je meer weten of interesse?

Binnenkort 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven