Bobcat S450

Perfecte allrounder
Bobcat
  • Compacte machine met goed zicht rondom
  • Airconditioning en drukcabine mogelijk
  • Voor veel toepassingen inzetbaar

Product informatie

Extra mogelijkheden

De Bobcat S450 biedt alle voordelen van een echt compacte lader, maar heeft toch veel eigenschappen van grotere machines. Daarenboven kan u uw machine configureren met verschillende bedieningsmethoden, twee snelheden en tal van opties voor extra comfort en functionaliteit, zoals een volledige drukcabine met airconditioning. En om het compacte pakket compleet te maken, beschikt hij over de onderhoudsmogelijkheden en de werktijd van een groter model. De S450 gebruikt dezelfde aanbouwdelen als onze andere modellen.

Comfort

De cabine is afkomstig van de grotere Bobcat modellen en is slim ontworpen. Ondanks het formaat biedt ze meer controle en comfort: een machinist die comfortabel is, is productiever. Het interieur van de cabine is ontworpen om de machinist meer ruimte te geven. De zijruiten van de cabine zitten aan de buitenkant, waardoor deze gemakkelijk schoon te houden zijn. De drempel van de cabinedeur is verlaagd en dankzij de grote afmetingen van de cabinedeur kan de bestuurder gemakkelijk en veilig in- en uitstappen.

Zicht rondom

Doordat de cabine ver naar voren staat, heeft de machinist een goed zicht op het werkgebied en het aanbouwdeel. De grote deuropening en de lage dwarsligger in de giek dragen ook bij aan het goede zicht. Ook de lage zijruiten, het lage scharnierpunt van de giek en de grote achterruit zorgen voor een goed zicht rondom, een belangrijk pluspunt voor een compacte machine.

Airconditioning (optie)

De drukcabine is de beste in zijn klasse en, uniek voor een lader van deze afmetingen, beschikt optioneel over airconditioning. Met een afdichting uit één stuk rondom de gehele deur, zorgt de druk in de cabine ervoor dat slechts een minimale hoeveelheid vuil en stof de cabine kan binnendringen. De optionele cabineverwarming met hoge opbrengst zorgt ook op koude en natte dagen voor een warme werkomgeving. De bedieningselementen zijn geheel verlicht zodat ook bij weinig licht de temperatuur nauwkeurig kan worden ingesteld.

Werktijd en onderhoudsmogelijkheden

De achterklep is laag en beschikt over een versteviging voor extra sterkte en een smal profiel. Hierdoor kon de bescherming achter in het frame van de machine geïntegreerd worden terwijl de afmetingen toch klein zijn gebleven. Onderhoud aan de aandrijving is minimaal doordat de aandrijfriem automatisch (met een torsieveer) op spanning wordt gehouden en omdat de aandrijfkettingen niet periodiek hoeven te worden afgesteld.

De oliekoeler en radiateur zijn gecombineerd en bieden een schone koelomgeving die minder gemakkelijk vuil aantrekt dan conventionele opstellingen. Het geheel is ook gemakkelijker schoon te houden. Het hydraulisch hoofdfilter is een “in-tank” patroonfilter met een lange levensduur dat slechts om de 1000 bedrijfsuren vervangen moet worden. Het kijkglas voor de hydrauliekolie bevindt zich onder het achterste rooster en is tijdens de dagelijkse controle goed zichtbaar zodat de machinist het hydrauliekoliepeil snel kan controleren.

De verschillende elektrische circuits worden beveiligd met aparte zekeringen in een goed toegankelijke zekeringkast bij het accu- en motorcompartiment. Als de achterklep eenmaal opengeklapt is, is de accu goed toegankelijk. De accu heeft een eigen afdekking die tegen vuil en hitte beschermt. De uitlaatdemper is direct, zonder flexibele koppeling, op de motor gemonteerd om geluid en trillingen te dempen.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
608 kg
Kiplast
1215 kg
Pompcapaciteit (standaard debiet / hoog debiet)
64 l / min (bij 3135 tpm)
Systeemontlasting bij snelkoppelingen
22,4-23,1 Mpa
Rijsnelheid
11,4 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
14,8 km/h
Hefarm traject
Radius

Afmetingen

Lengte met bak (mm)
3172 mm
Breedte met bak (mm)
1575 mm
Hoogte cabine (mm)
1976 mm
Hoogte tot bak scharnieren
2781 mm
Wielbasis
900 mm

Motor

Merk / model
Kubota v2203-M-DI-E2B-BC3
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
36,4 kW / 48,8 pk (bij 2400 tpm)
Koppel bij tpm (SAE JI 995)
150 Nm (bij 1425 tpm)
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 2196 cm3
Inhoud brandstoftank
54,5 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht
2365 kg
Transportgewicht
2052 kg

Tractie

Standaardbanden
10x16.5

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
standaard
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
optioneel
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
optioneel

Fabrieksopties

Hoog-debiet-hydrauliek
-
Gesloten cabine met verwarming
optioneel
Gesloten cabine met verwarming en airconditioning
optioneel
Deluxe-instrumentenpaneel
optioneel
Power Bob-Tach™
optioneel
2 snelheden
Opt. (met SJC)
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Binnenkort 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven