Bobcat TL43.80HF

Sterk als een bodybuilder!
Bobcat
  • Giek met z-balk kinematica
  • Hydrostatische transmissie
  • HF-technologie

Product informatie

Maximaal hefvermogen en hefhoogte

De Bobcat TL43.80HF toont zijn spierballen. Sterk als een bodybuilder, biedt dit nieuwe model een ontzagwekkende 4,3 ton hefvermogen en een maximale hefhoogte van bijna 8 meter.

Giek met Z-balk kinematica

De giek met Z-balk kinematica biedt een totale hefhoek van 152° en een uitbreekkracht van 72,3 kN. Deze kinematica is ontworpen voor de zwaarste klussen. Gecombineerd met zeer snelle giekbewegingen, kan er met grotere bakken meer en sneller worden getild. Voor een lange levensduur bij intensief werken is uw Bobcat verreiker uitgerust met heavy-duty assen van Dana-Spicer. Deze heavy-duty assen beschikken ook over: centraal differentieel, bedrijfsremmen in een oliebad, 3 planeettandwielen in de naven, een beschermde en hoog geplaatste stuurcilinder, positiesensor om de wielen uit te lijnen wanneer de stuurmodus wordt gewijzigd.


Hydrostatische transmissie

Bobcat telescopische laders hebben een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert, wanneer u dat nodig hebt, met een hoog koppel voor graven en duwen. Het gebruik is veilig en eenvoudig, met veel extra functies waarmee u de klus snel en efficiënt kunt klaren: twee snelheidsbereiken voor schakelen tijdens het rijden, automatische schakelfunctie bij zware belasting, speed management system (SMS), dynamisch remmen en een kruippedaal. De zwaar uitgevoerde Bobcat TL-modellen beschikken tevens over een mechanische tweeversnellingsbak om voor elke klus de optimale combinatie van toerental en koppel te kunnen bieden.

HF-technologie

De Bobcat HF-technologie (High Flow - hoog debiet) geeft u, dankzij de beste cyclustijden voor de giek in zijn klasse, extra vermogen wanneer u dat bij de meest veeleisende werkzaamheden nodig hebt. U kunt productiever werken bij een laag toerental: de hydraulische pomp met lastdetectie levert 190 l/min bij 250 bar (150 l/min voor de hulphydrauliek). Als alle hydraulische functies tegelijkertijd worden gebruikt, leveren de snelstart- en debietdelingssystemen onmiddellijk het volle oliedebiet.

Eenvoudige overdracht

Eenvoud en intuïtief gebruik staan centraal bij het ontwerp van de Bobcat verreikers. We hebben dan ook een goede reputatie als gebruikersvriendelijke machines. Intuïtieve en geïntegreerde bedieningselementen op de joystick, een ruime cabine (zelfs voor lange bestuurders), een snelkoppelingssysteem om eenvoudig hydraulische aanbouwdelen om te wisselen), eenvoudig instappen en een vooruit/achteruit schakelaar op de joystick zijn allemaal standaard. De bestuurder kan de machine ook naar de eigen voorkeur configureren met bedieningselementen op de hendel aan het stuurwiel of zowel op het stuurwiel als op de joystick, om nog productiever te werken. De ergonomische bedieningselementen staan goed geplaatst en het verstelbare stuurwiel, het vereenvoudigde display en de halfautomatische wieluitlijning zijn voorbeelden van het gebruiksgemak.

Multifunctionele en ergonomische joystick

Bobcat levert een enkele joystick, niet mechanisch, niet hydraulisch; de joystick is volledig elektronisch proportioneel voor alle giekbewegingen (heffen, kantelen, uitschuiven), geïntegreerde FNR-schakelaar (rijrichting), bediening van de hulphydrauliek en het instellen van de machine.
Hierdoor krijgt de bestuurder de beste nauwkeurigheid en veiligheid voor het heffen van ladingen.
Deze joystick kan ook verschillende bewegingen op hetzelfde moment combineren, wat zorgt voor een toename van de productiviteit.
De joystick blijft intuïtief hoewel er meerdere instellingen mogelijk zijn: u kunt de rijsnelheid en de hydraulische stroming naar de hulpleiding aanpassen.
Daarnaast is deze Bobcat joystick veiliger omdat de bestuurder altijd één hand aan het stuur heeft.

Ongeëvenaard gezichtsveld

Het door Bobcat gepatenteerde asymmetrische ontwerp van de cabine, rondom volledig van breukbestendig glas, biedt een ruime werkomgeving, ongeëvenaard zicht over 360° en een uitstekend gezichtsveld. Het concept maakt gebruik van een cabine met vijf stijlen, met de rechter achterhoek vrij van blokkerende structuren, terwijl nog steeds maximale bescherming en ROPS/FOPS worden geboden.

Werklichten

Voor nog meer veiligheid en comfort staan deze Bobcat werklichten bovenop de cabine (2 aan de voorkant, 1 aan de achterkant). Voldoende zicht voor het werken in donkere omgevingen of om aan het eind van de dag veilig het werk af te maken.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
4.300 kg
Hefhoogte op banden
7.505 mm
Werkcapaciteit (bij max. hoogte op banden)
4.300 kg
Werkcapaciteit (bij max. bereik op banden)
1.600 kg
Max. bereik op banden
4.022mm

Afmetingen

Totale lengte (vorkframe)
4.975 mm
Totale hoogte
2.374 mm
Breedte over standaardbanden
2.300 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D34
Brandstof / koeling
Diesel
Nominaal vermogen (DIN 6271) bij 2400 tpm
97 kW (130 pk)
Max. koppel bij 1400 tpm
500 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3,4 liter

Hydraulisch systeem

pomptype
LS-zuigerpomp
Totaal pompvermogen
190 l/min

Gewichten

Gewicht (ongeladen)
8.040 kg

Tractie

Standaardbanden
400/80-24 20PR TM R4 Camso
1e/laag bereik (optie 40 km/u)
6 (6) km/u
1e/hoog bereik (optie 40 km/u)
11 (12) km/u
2e/laag bereik (optie 40 km/u)
16 (18) km/u
2e/hoog bereik (optie 40 km/u)
30 (40) km/u
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Binnenkort 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven