Bobcat TL38.70HF Agri

Een model met uitgekiende Bobcat know-how!
Bobcat
  • TL AGRI comfort
  • Ongeëvenaard zicht
  • Multifunctionele en ergonomische joystick

Product informatie

Maximale capaciteit en hoogte op de boerderij! Deze Bobcat telescopische lader kan tot 3,8 ton heffen en ladingen op een hoogte van 7 m plaatsen. De Bobcat HF-technologie biedt marktleidende prestaties voor de meest intensieve taken, dankzij de beste cyclustijden voor de giek in zijn klasse. De gepatenteerde asymmetrische cabine biedt volledig panoramisch zicht om veilig en comfortabel te werken. De AGRI premium-versie voor de landbouwmarkt is uitgerust met een aantal aanvullende Bobcat functies die het comfort en de prestaties optimaal verbeteren. Een model met uitgekiende Bobcat know-how!

Motor met turbocompressor: Bobcat D34

Bobcat heeft met zijn 50 jaar ervaring in motorontwikkeling de D34 motor gebouwd voor hoge prestaties in combinatie met een zeer laag brandstofverbruik. Deze motor voldoet aan de normen van het emissiereductiepakket van Stage IV/Tier 4 Final zonder roetfilter (DPF) maar met uitlaatgasrecirculatie (EGR), dieseloxidatiekatalysator (DOC) en selectieve katalytische reductie (SCR). De Bobcat D34 is leverbaar met vermogens van 75, 100 en 130 pk. Het hoge koppel wordt bereikt met een eersteklas elektronisch inspuitsysteem, een hogedruk common rail (HPCR) en turbocompressor. Door het compacte design is hij beter te integreren en beter toegankelijk. Ook is het zicht naar rechts vanuit de cabine beter.

Hydrostatische transmissie

Bobcat verreikers hebben een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert, wanneer u dat nodig hebt, met een hoog koppel voor graven en duwen. De bediening is veilig en eenvoudig, en het systeem beschikt over veel extra functies om u de klus snel en efficiënt te laten klaren:

  • twee snelheden met direct schakelen
  • automatisch schakelen bij zware belasting
  • Snelheidsbeheersysteem (SMS)
  • Dynamisch remmen en een kruippedaal

Het zwaar uitgevoerde Bobcat TL-model biedt u tevens een handgeschakelde versnellingsbak met twee versnellingen om snelheid en koppel voor alle werkzaamheden te optmaliseren.

HF-technologie

De Bobcat HF-technologie (High Flow - hoog debiet) geeft u, dankzij de beste cyclustijden voor de giek in zijn klasse, extra vermogen wanneer u dat bij de meest veeleisende werkzaamheden nodig hebt. U kunt productiever werken bij een laag toerental: de hydraulische pomp met lastdetectie levert 190 l/min bij 250 bar (150 l/min voor de hulphydrauliek). Als alle hydraulische functies tegelijkertijd worden gebruikt, leveren de snelstart- en debietdelingssystemen onmiddellijk het volle oliedebiet voor optimale productiviteit.

TL Agri comfort

Alle Bobcat TL AGRI modellen beschikken over een uitgebreid pakket aan comfort-voorzieningen om eenvoudiger en veiliger te kunnen werken. Dit zijn werklichten op de giek (2 stuks), kabelboom in de giek met bediening in de cabine, Michelin XMCL-banden, maximale rijsnelheid van 40 km/u (met 24 inch banden), zeer comfortabele luchtgeveerde stoel, luidspreker en radiovoorbereiding, zonneklep, armsteun, luxueus stuurwiel, pvc documentenmap, ruitenwisser op het dak, automatisch omkerende ventilator, afsluitbare tankdop, roterende trekhaak en elektrische aansluiting achter, klep voor aanhangerrem, kentekenplaatsteun met geïntegreerde verlichting, vlakke achteruitkijkspiegel en nog meer.

Ongeëvenaard gezichtsveld

Het door Bobcat gepatenteerde asymmetrische ontwerp van de cabine, rondom volledig van breukbestendig glas, biedt een ruime werkomgeving, ongeëvenaard zicht over 360° en een uitstekend gezichtsveld. Het concept maakt gebruik van een cabine met vijf stijlen, met de rechter achterhoek vrij van blokkerende structuren, terwijl nog steeds maximale bescherming en ROPS/FOPS worden geboden.

Multifunctionele en ergonomische joystick

Bobcat levert een enkele joystick, niet mechanisch, niet hydraulisch; de joystick is volledig elektronisch proportioneel voor alle giekbewegingen (heffen, kantelen, uitschuiven), geïntegreerde FNR-schakelaar (rijrichting), bediening van de hulphydrauliek en het instellen van de machine.
Hierdoor krijgt de bestuurder de beste nauwkeurigheid en veiligheid voor het zorgvuldig heffen van ladingen.

Deze joystick kan ook verschillende bewegingen tegelijkertijd uitvoeren, wat een enorme verhoging van de productiviteit betekent. Hij blijft intuïtief in het gebruik en ondersteunt meerdere instellingen: u kunt zowel de rijsnelheid instellen als het debiet van de hulphydrauliek. En deze Bobcat joystick is ook veiliger omdat de bestuurder altijd één hand op het stuurwiel heeft.

Automatisch omkerende ventilator

De Bobcat ventilator keert de draairichting automatisch om zonder de motor te stoppen om de radiateurs en het rooster van de luchtinlaat efficiënt te reinigen. Voor nog meer gemak in stoffige omgevingen wordt de draairichting automatisch elke 15 tot 90 minuten omgekeerd. En u kunt het systeem nog steeds op elk gewenst moment met een druk op de knop activeren.

Automatische parkeerrem

De automatische parkeerrem biedt extra veiligheid bij de dagelijkse werkzaamheden. Bij een laag motortoerental of als de motor uit staat, wordt de parkeerrem automatisch bekrachtigd, zodat de bestuurder eenvoudiger en sneller kan werken en zich beter op het werk kan concentreren.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
3.800 kg
Hefhoogte op banden
6.973 mm
Werkcapaciteit (bij max. hoogte op banden)
3.500 kg
Werkcapaciteit (bij max. bereik op banden)
1.500 kg
Max. bereik op banden
4.002 mm

Afmetingen

Hoogte cabine (mm)
2.374 mm
Totale lengte (vorkframe)
4.869 mm
Totale hoogte
2.374 mm
Breedte over standaardbanden
2.300 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D34
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Nominaal vermogen (DIN 6271) bij 2400 tpm
97 kW
Max. koppel bij 1400 tpm
500 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3,4 liter

Gewichten

Gewicht (ongeladen)
7.580 kg

Tractie

Standaardbanden
460/70R24 Michelin
1e/laag bereik (optie 40 km/u)
6 km/u (-)
1e/hoog bereik (optie 40 km/u)
18 km/u (-)
2e/laag bereik (optie 40 km/u)
12 km/u (-)
2e/hoog bereik (optie 40 km/u)
40 km/u (-)
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven