Bobcat TL38.70HF

Een model met Bobcat kennis!
Bobcat
  • Bobcat motor met turbocompressor
  • Hydrostatische transmissie
  • HF-technologie

Product informatie

Maximale capaciteit en hefhoogte. Deze Bobcat telescopische lader kan tot 3,8 ton heffen en ladingen op een hoogte van 7 m plaatsen. De Bobcat HF-technologie biedt marktleidende prestaties voor de meest intensieve taken, dankzij de beste cyclustijden voor de giek in zijn klasse. De gepatenteerde asymmetrische cabine biedt volledig panoramisch zicht om veilig en comfortabel te werken. Een model met Bobcat kennis!

Motor met turbocompressor: Bobcat D34

Bobcat heeft met zijn 50 jaar ervaring in motorontwikkeling de D34 motor gebouwd voor hoge prestaties in combinatie met een zeer laag brandstofverbruik. Deze motor voldoet aan de normen van Stage IV/Tier 4 Final zonder roetfilter (DPF) maar met uitlaatgasnabehandelingen als uitlaatgasrecirculatie (EGR), dieseloxidatiekatalysator (DOC) en selectieve katalytische reductie (SCR). De Bobcat D34 is leverbaar met vermogens van 75, 100 en 130 pk. Het hoge koppel wordt bereikt met een eersteklas elektronisch inspuitsysteem, een hogedruk common rail (HPCR) en turbocompressor. Door het compacte design is hij beter te integreren en beter toegankelijk. Ook is het zicht naar rechts vanaf de cabine beter.

Hydrostatische transmissie

Bobcat verreikers hebben een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert, wanneer u dat nodig hebt, met een hoog koppel voor graven en duwen. De bediening is veilig en eenvoudig, en het systeem beschikt over veel extra functies om u de klus snel en efficiënt te laten klaren:

  • Twee snelheden met direct schakelen
  • Automatisch schakelen bij zware belasting
  • Snelheidsbeheersysteem (SMS)
  • Dynamisch remmen en een kruippedaal

Het zwaar uitgevoerde Bobcat TL-model biedt u tevens een mechanische versnellingsbak met twee versnellingen voor een vermogen en koppel voor alle werkzaamheden.

HF-technologie

De Bobcat HF-technologie (High Flow - hoog debiet) geeft u, dankzij de beste cyclustijden voor de giek in zijn klasse, extra vermogen wanneer u dat bij de meest veeleisende werkzaamheden nodig hebt. U kunt productiever werken bij een laag toerental: de hydraulische pomp met lastdetectie levert 190 l/min bij 250 bar (150 l/min voor de hulphydrauliek). Als alle hydraulische functies tegelijkertijd worden gebruikt, leveren de snelstart- en debietdelingssystemen onmiddellijk het volle oliedebiet.

Ongeëvenaard gezichtsveld

Het door Bobcat gepatenteerde asymmetrische ontwerp van de cabine, rondom volledig van breukbestendig glas, biedt een ruime werkomgeving, ongeëvenaard zicht over 360° en een uitstekend gezichtsveld. Het concept maakt gebruik van een cabine met vijf stijlen, met de rechter achterhoek vrij van blokkerende structuren, terwijl nog steeds maximale bescherming en ROPS/FOPS worden geboden.

Multifunctionele en ergonomische joystick

Bobcat levert een enkele joystick, niet mechanisch, niet hydraulisch; de joystick is volledig elektronisch proportioneel voor alle giekbewegingen (heffen, kantelen, uitschuiven), geïntegreerde FNR-schakelaar (rijrichting), bediening van de hulphydrauliek en het instellen van de machine.
Hierdoor krijgt de bestuurder de beste nauwkeurigheid en veiligheid voor het heffen van ladingen.

Deze joystick kan ook verschillende bewegingen tegelijkertijd uitvoeren, wat een enorme verhoging van de productiviteit betekent. Hij blijft intuïtief in het gebruik en ondersteunt meerdere instellingen: u kunt zowel de rijsnelheid instellen als het debiet van de hulphydrauliek. En deze Bobcat joystick is ook veiliger omdat de bestuurder altijd één hand op het stuurwiel heeft.

Automatische parkeerrem

De automatische parkeerrem biedt extra veiligheid bij de dagelijkse werkzaamheden. Bij een laag motortoerental of als de motor uit staat, wordt de parkeerrem automatisch bekrachtigd, zodat de bestuurder eenvoudiger en sneller kan werken en zich beter op het werk kan concentreren.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
3.800 kg
Hefhoogte op banden
6.889 mm
Werkcapaciteit (bij max. hoogte op banden)
3.500 kg
Werkcapaciteit (bij max. bereik op banden)
1.500 kg
Max. bereik op banden
4.002mm

Afmetingen

Hoogte cabine (mm)
2.290 mm
Totale lengte (vorkframe)
4.869 mm
Totale hoogte
2.290 mm
Breedte over standaardbanden
2.300 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D34
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Nominaal vermogen (DIN 6271) bij 2400 tpm
97 kW
Max. koppel bij 1400 tpm
500 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3,4 liter

Gewichten

Gewicht (ongeladen)
7.440 kg

Tractie

Standaardbanden
405/70-20 14PR Solideal
1e/laag bereik (optie 40 km/u)
6 (6) km/u
1e/hoog bereik (optie 40 km/u)
11 (12) km/u
2e/laag bereik (optie 40 km/u)
16 (18) km/u
2e/hoog bereik (optie 40 km/u)
30 (40) km/u (-)
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven