Bobcat TL35.70 Agri

Het grootste bereik op de boerderij!
Bobcat
  • TL Agri comfort
  • Ongeëvenaard gezichtsveld
  • Multifunctionele en ergonomische joystick

Product informatie

Deze Bobcat telescopische lader kan maximaal 3,5 ton heffen en ladingen op een hoogte van bijna 7 meter plaatsen, bijzondere prestaties voor de meest veeleisende klussen. De gepatenteerde asymmetrische cabine biedt rondom zicht zodat de bestuurder veilig en comfortabel kan werken. Deze luxueuze AGRI-versie voor de landbouw beschikt over enkele extra Bobcat functies voor het allerhoogste comfort en de allerhoogste prestaties.

Motor met turbocompressor: Bobcat D34

Bobcat heeft met zijn 50 jaar ervaring in motorontwikkeling de D34 motor gebouwd voor hoge prestaties in combinatie met een zeer laag brandstofverbruik. Deze motor voldoet aan de normen van het emissiereductiepakket van Stage IV/Tier 4 Final zonder roetfilter (DPF) maar met uitlaatgasrecirculatie (EGR), dieseloxidatiekatalysator (DOC) en selectieve katalytische reductie (SCR). De Bobcat D34 is leverbaar met vermogens van 75, 100 en 130 pk. Het hoge koppel wordt bereikt met een eersteklas elektronisch inspuitsysteem, een hogedruk common rail (HPCR) en turbocompressor. Door het compacte design is hij beter te integreren en beter toegankelijk. Ook is het zicht naar rechts vanuit de cabine beter.

Hydrostatische transmissie

Bobcat verreikers hebben een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert, wanneer u dat nodig hebt, met een hoog koppel voor graven en duwen. Bediening is veilig en eenvoudig. Met veel extra functies kunt u het werk snel en efficiënt af krijgen:

twee snelheidsbereiken met directe schakelmogelijkheid


  • automatisch schakelen bij een zware belasting
  • snelheidsbeheersysteem (SMS)
  • dynamisch remmen en een kruippedaal

Het zwaar uitgevoerde Bobcat TL-model biedt u tevens een handgeschakelde versnellingsbak met twee versnellingen om snelheid en koppel voor alle werkzaamheden te optimaliseren.

TL Agri comfort

Alle Bobcat TL AGRI modellen beschikken over een uitgebreid pakket aan comfort-voorzieningen om eenvoudiger en veiliger te kunnen werken. Dit zijn werklichten op de giek (2 stuks), kabelboom in de giek met bediening in de cabine, Michelin XMCL-banden, maximale rijsnelheid van 40 km/u (met 24 inch banden), zeer comfortabele luchtgeveerde stoel, luidspreker en radiovoorbereiding, zonneklep, armsteun, luxueus stuurwiel, pvc documentenmap, ruitenwisser op het dak, automatisch omkerende ventilator, afsluitbare tankdop, roterende trekhaak en elektrische aansluiting achter, klep voor aanhangerrem, kentekenplaatsteun met geïntegreerde verlichting, vlakke achteruitkijkspiegel en nog meer.

Ongeëvenaard gezichtsveld

Het door Bobcat gepatenteerde asymmetrische ontwerp van de cabine, rondom volledig van breukbestendig glas, biedt een ruime werkomgeving, ongeëvenaard zicht over 360° en een uitstekend gezichtsveld. Het concept maakt gebruik van een cabine met vijf stijlen, met de rechter achterhoek vrij van blokkerende structuren, terwijl nog steeds maximale bescherming en ROPS/FOPS worden geboden.

Gelast doosframe

Bobcat heeft alle verreikers met hetzelfde sterke gelaste doosframe ontworpen voor de maximale starheid. De afgeschermde bodemplaat beschermt belangrijke onderdelen.

Multifunctionele en ergonomische joystick

Bobcat levert een enkele joystick, niet mechanisch, niet hydraulisch; de joystick is volledig elektronisch proportioneel voor alle giekbewegingen (heffen, kantelen, uitschuiven), geïntegreerde FNR-schakelaar (rijrichting), bediening van de hulphydrauliek en het instellen van de machine.
Hierdoor krijgt de bestuurder de beste nauwkeurigheid en veiligheid voor het zorgvuldig heffen van ladingen.
Deze joystick kan ook verschillende bewegingen op hetzelfde moment combineren, wat zorgt voor een toename van de productiviteit.
De joystick blijft intuïtief hoewel er meerdere instellingen mogelijk zijn: u kunt de rijsnelheid en het hydraulisch debiet naar de hulpleiding aanpassen.
Daarnaast is deze Bobcat joystick veiliger omdat de bestuurder altijd één hand aan het stuur heeft.

Automatisch omkerende ventilator

De Bobcat ventilator keert de draairichting automatisch om zonder de motor te stoppen om de radiateurs en het rooster van de luchtinlaat efficiënt te reinigen. Voor nog meer gemak in stoffige omgevingen wordt de draairichting automatisch elke 15 tot 90 minuten omgekeerd. En u kunt het systeem nog steeds op elk gewenst moment met een druk op de knop activeren.

Automatische parkeerrem

De automatische parkeerrem zorgt voor extra veiligheid bij dagelijkse werkzaamheden.
Bij een laag motortoerental of als de motor uit staat, wordt de parkeerrem automatisch bekrachtigd, zodat de bestuurder eenvoudiger en sneller kan werken en zich beter op het werk kan concentreren.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
3.500 kg
Hefhoogte op banden
6.973 mm
Werkcapaciteit (bij max. hoogte op banden)
3.500 kg
Werkcapaciteit (bij max. bereik op banden)
1.500 kg
Max. bereik op banden
4.002mm

Afmetingen

Hoogte cabine (mm)
2.374 mm
Totale lengte (vorkframe)
4.869 mm
Totale hoogte
2.374 mm
Breedte over standaardbanden
2.300 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D34
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Nominaal vermogen (DIN 6271) bij 2400 tpm
74,5 kW
Max. koppel bij 1400 tpm
430 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3,4 liter

Gewichten

Gewicht (ongeladen)
7.470 kg

Tractie

Standaardbanden
460/70R24 Michelin
1e/laag bereik (optie 40 km/u)
6 km/u (-)
1e/hoog bereik (optie 40 km/u)
18 km/u (-)
2e/laag bereik (optie 40 km/u)
12 km/u (-)
2e/hoog bereik (optie 40 km/u)
40 km/u (-)
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven