Bobcat TL30.70 Agri

Luxe versie voor de landbouw
Bobcat
  • 4 Hoogtes met twee cabineposities
  • 7 meter bereik
  • Hefvermogen 3 ton
  • Maximale efficiëntie in een compact formaat

Product informatie

De TL30.70 AGRI is een premium AGRI-versie voor de agrarische sector en beschikt over een aantal extra features die het comfort en de prestaties optimaal verbeteren:

2 werklichten op de giek, kabelboom in de giek met bediening in de cabine, Michelin XMCL-banden, maximale rijsnelheid van 40 km/u (met 24 inch banden), zeer comfortabele luchtgeveerde stoel, luidspreker en radiovoorbereiding, zonneklep, armsteun, luxueus stuurwiel, documentenmap, ruitenwisser op het dak, automatisch omkerende ventilator, afsluitbare tankdop, roterende trekhaak en elektrische aansluiting achter, klep voor rem aanhanger, kentekenplaatsteun met geïntegreerde verlichting, vlakke achteruitkijkspiegel,...

Deze 7 meter telescopische lader biedt een unieke oplossing met zijn combinatie van compacte afmetingen en concurrerende prijs. De Bobcat TL30.70 is met zijn nominale hefvermogen van 3 ton uitstekend geschikt voor de verhuur en vooral voor gebruik op bijzonder krappe werkplekken. De TL30.70 is leverbaar met een lage cabinepositie voor werkplekken met een beperkte hoogte of met een hoge cabinepositie voor een beter zicht over de vorken. Doordat de TL30.70 zo compact is (slechts 2,10m breed), kan hij overal bij en is hij uiterst manoeuvreerbaar.

  • Compacte, lichte machine met uitstekende stabiliteit en uitzicht.
  • Concurrerende en kostenefficiënte machine volgens een gebruikersvriendelijk concept.
  • Hydrostatische transmissie voor soepel en wendbaar werken op het bouwterrein.
  • Standaard goed uitgeruste machine,power lift systeem, automatische parkeerrem, geveerde cabine.
  • Standaard 3000 uur / 3 jaar garantie.

Hydrostatische aandrijving

Bobcat telescopische laders hebben een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert, wanneer u dat nodig hebt, met een hoog koppel voor graven en duwen. Het gebruik is veilig en eenvoudig, met veel extra functies waarmee u de klus snel en efficiënt kunt klaren: twee snelheidsbereiken voor schakelen tijdens het rijden, automatische schakelfunctie bij zware belasting, speed management system (SMS), dynamisch remmen en een kruippedaal. De zwaar uitgevoerde Bobcat TL-modellen beschikken tevens over een mechanische tweeversnellingsbak om voor elke klus de optimale combinatie van toerental en koppel te kunnen bieden.

Snelheidsbeheerssysteem

Houd het toerental hoog als u langzaam moet rijden! Met het Bobcat snelheidsbeheersysteem kunt u de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental instellen. Zet het motortoerental op de optimale instelling voor het aanbouwdeel waar u mee werkt en stel vervolgens uw rijsnelheid in. Dit is vooral handig voor aanbouwdelen waarbij u langzaam maar met een constante snelheid moet rijden terwijl u een hoog motortoerental nodig hebt.

Motor met TURBO-compressor: Bobcat D34

Bobcat heeft met zijn 50-jarige ervaring in motorontwikkeling de D34 motor gebouwd voor hoge prestaties in combinatie met een zeer laag brandstofverbruik. Deze motor voldoet aan de normen van Stage IV/Tier 4 Final zonder roetfilter (DPF) maar met uitlaatgasnabehandelingen als uitlaatgasrecirculatie (EGR), dieseloxidatiekatalysator (DOC) en selectieve katalytische reductie (SCR). De TL30.70 maakt gebruik van de 74,5 kW (100 pk) motor. Het hoge koppel wordt bereikt met een eersteklas elektronisch inspuitsysteem, een hogedruk common rail (HPCR) en turbocompressor. Door het compacte design is hij beter te integreren en beter toegankelijk. Ook is het zicht naar rechts beter.

Eco-modus

Bespaar brandstof en maak uw werk wat groener! Met de ECO-modus kunt u de hydraulische prestaties op peil houden zonder het volledige motorvermogen te gebruiken. U werkt bij een lager toerental, minder geluid en een lager brandstofverbruik. Een economische functie en ideaal voor standaard werkzaamheden.

Hulphydrauliek op giekkop

Met de hulphydrauliek wordt werken eenvoudiger en efficiënter. Een

Bobcat ervaring waar u op meerdere manieren voordeel van hebt:

Snelkoppelingssysteem (FCS): hydraulische aanbouwdelen snel en eenvoudig

verwisselen dankzij het geïntegreerde drukontlastsysteem, beheer debiet

hulphydrauliek (AFM): een percentage van het maximale debiet instellen, continu debiet hulphydrauliek, retourleiding...

Lage/hoge cabinepositie met superieur zicht

Op dit model (net als op de TL26.60 en TL30.60) biedt Bobcat u de keus uit twee configuraties: compacter als u een lage cabinepositie kiest (ideaal voor boerderijen met lage plafonds) of meer zicht met een hoge cabinepositie. De cabine is in beide gevallen identiek: hetzelfde comfort, dezelfde bedieningselementen. Bobcat streeft altijd naar de ideale werkomstandigheden, waar ook een uitstekend zicht in de onmiddellijke omgeving toe behoort. Het Bobcat panoramisch cabineontwerp zorgt dat bestuurders altijd perfect zicht op de omgeving hebben, voor een soepeler werkproces, hogere productiviteit en extra veiligheid. De onder de cabine geplaatste mechanische ophanging helpt om schokken op te vangen en geeft de bestuurder een soepeler rit en veel meer comfort. Voor meer veiligheid en comfort staan deze Bobcat werklichten bovenop de cabine (2 aan de voorkant, 1 aan de achterkant). Voldoende zicht voor het werken in donkere omgevingen of om aan het eind van de dag veilig het werk af te maken.

Multifunctionele en ergonomische joystick

Bobcat levert een enkele joystick, niet mechanisch, niet hydraulisch, het is een volledig elektronische proportionele joystick voor alle giekbewegingen (heffen, kantelen, uitschuiven), geïntegreerde FNR-schakelaar (rijrichting), bediening van de hulphydrauliek en het instellen van de machine. Zo kan de bestuurder zo nauwkeurig en veilig mogelijk ladingen optillen. Deze joystick kan ook verschillende bewegingen tegelijkertijd uitvoeren, wat een enorme verhoging van de productiviteit betekent. Hij blijft intuïtief in het gebruik en ondersteunt meerdere instellingen: u kunt zowel de rijsnelheid als het debiet van de hulphydrauliek instellen. En deze Bobcat joystick is ook veiliger omdat de bestuurder altijd één hand op het stuurwiel heeft.

Gebruiksgemak

Eenvoud en intuïtief gebruik staan centraal bij het ontwerp van de Bobcat verreikers. We hebben dan ook een goede reputatie als gebruikersvriendelijke machines. Intuïtieve en geïntegreerde bedieningselementen op de joystick, een ruime cabine (zelfs voor lange bestuurders), een snelkoppelingssysteem om eenvoudig hydraulische aanbouwdelen om te wisselen), eenvoudig instappen en een vooruit/achteruit schakelaar op de joystick zijn allemaal standaard. De bestuurder kan de machine ook naar de eigen voorkeur configureren met bedieningselementen op de hendel aan het stuurwiel of zowel op het stuurwiel als op de joystick, om nog productiever te werken. De ergonomische bedieningselementen staan goed geplaatst en het verstelbare stuurwiel, het vereenvoudigde display en de halfautomatische wieluitlijning zijn voorbeelden van het gebruiksgemak.

Halfautomatische uitlijning van de wielen

Omdat elke soort werk anders is, zijn Bobcat verreikers met drie verschillende besturingsmodi uitgerust (tweewiel-, vierwiel-, krabbesturing). Tweewielbesturing is voor rijden op de weg en werken op hoge snelheid, vierwielbesturing biedt een kleine draaicirkel voor werken in krappe ruimtes en krabbesturing is voor dwarsverplaatsing en werken langs muren. De bestuurder kan de besturingsmodus eenvoudig aan de werkzaamheden aanpassen. Halfautomatische wieluitlijning helpt de bestuurder door ervoor te zorgen dat de wielen altijd uitgelijnd zijn wanneer hij of zij tussen de 3 stuurmodi omschakelt. De wielen kunnen ook handmatig worden uitgelijnd.

Smart Handling System

Het Bobcat Smart Handling System. combineert nauwkeurig werken met productiviteit. Met dit unieke systeem kan de bestuurder de snelheid van de giekbewegingen (heffen, kantelen, uitschuiven) met bedieningselementen op de joystick eenvoudig aanpassen. De perfecte oplossing als u zowel veel vermogen als nauwkeurige giekbewegingen nodig hebt. Maximaal aanpasbaar aan het werk waar u voor staat.

Gedempt intrekken en heffen van de giek

Omgaan met ladingen kan lastig zijn, zelfs voor ervaren bestuurders. Bobcat helpt u, voor uw comfort en veiligheid, met een dempingssysteem voor de giek waarmee de giek soepeler beweegt als deze bij de minimale of maximale hoeken komt, of bijna geheel is ingetrokken.

Multi-functioneel LCD-scherm

Een helder, gemakkelijk af te lezen display laat alle belangrijke parameters zien, met één druk op de knop. Het eenvoudige en intuïtieve dashboard geeft de bestuurder alle informatie die hij of zij nodig heeft: bedrijfsuren, rijsnelheid, motortoerental, giekhoek, hoek van de niveauregeling, instelling van het debiet van de hulphydrauliek en nog veel meer.

CAN-BUS technologie

Door de geïntegreerde CAN bus technologie is het aantal kabels en connectoren in de machine beperkt. Dit systeem dat veel in rijdend materieel wordt toegepast is door Bobcat geoptimaliseerd en kan nu allerlei parameters op het display in het dashboard weergeven. Dankzij een snelle foutdiagnose en goede toegankelijkheid van de elektrische regelaars beperkt het systeem ook de stilstand van de machine.

.Standaard garantie 3 jaar of (*) 3000 draairen


In tegenstelling tot andere constructeurs geniet een verreiker van Bobcat met vast chassis standaard van een garantie van 3 jaar of (*) 3000 draaiuren! De telescopische laders van bobcat worden ontwikkeld en gebouwd in Europe, op maat van de veeleisende Europese klanten.
(*) wat eerst wordt bereikt.Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
3.000 kg
Hefhoogte op banden
6.670 mm
Werkcapaciteit (bij max. bereik op banden)
1.300 kg
Max. bereik op banden
4.020 mm

Afmetingen

Totale lengte (vorkframe)
5.056 mm
Totale hoogte
2.100 / 2.334 mm
Breedte over standaardbanden
2.100 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D34
Nominaal vermogen (DIN 6271) bij 2400 tpm
74,5 kW / 100pk
Max. koppel bij 1400 tpm
430 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3,4 liter

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
100 l/min

Gewichten

Gewicht (ongeladen)
5.620 kg

Tractie

Standaardbanden
405/70-20 14PR Solideal
1e/laag bereik (optie 40 km/u)
10 (10) km/u
1e/hoog bereik (optie 40 km/u)
30 (40) km/u
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven