Bobcat T870

Grensverleggende krachtpatser
Bobcat
  • De krachtigste met meer paardenkracht
  • Betrouwbaarheid/duurzaamheid
  • Onderhoudsvriendelijkheid

Product informatie

Bobcat heeft een nieuwe versie van de T870 compacte rupslader geïntroduceerd, het topmodel in het assortiment, met een nieuw onderstel met torsievering, ter vervanging van het vorige model T870 met rolophanging.
Het geheel nieuwe type onderstel met torsievering van Bobcat voor hun compacte rupsladers bestaat uit torsieassen die de trillingen dempen, en combineert zo het comfort van een rolophanging met de stabiliteit van een vast onderstel. Tevens zijn andere, nieuwe features aanwezig waardoor deze rupslader betere prestaties levert dan alle andere machines op de markt.

Krachtig

De Bobcat T870 compacte rupslader is de grootste rupslader die Bobcat ooit heeft gebouwd, hij is groter en langer dan zijn voorgangers en biedt een aanzienlijk beter zicht, groter duwvermogen, een krachtigere hydrauliek, grotere brandstofinhoud, het grootste comfort in zijn klasse, hogere hefcapaciteit, meer paardenkracht, een betere bescherming van de vitale componenten. De T870 is speciaal ontworpen voor de hoogste productiviteit in veeleisende toepassingen.

Motor

De nieuwe generatie laders wordt aangedreven door de 4-cilinder 3.4 liter Bobcat D34 dieselmotor die 74 kW op de T870 (SAE JI995 bruto) bij 2400 TPM. Het motorvermogen en het hogere gewicht van de machine zorgen ervoor dat de rupsbanden het beste duwvermogen leveren in hun categorie.

De hefhoogte is met 12% bij de T870, waardoor ze de grootste vrachtwagens kunnen laden en gemakkelijk en productiever kunnen worden ingezet in tankers bij het trimmen van schepen (lossen van bulk materiaal).

Het graafvermogen is met 12% bij de T870 (ten opzichte van de T320).

De hefcapaciteit is met 8% bij de T870 (ten opzichte van de T320). Hierdoor kan de T870 met het grootste gemak een pallet stenen van 1,5 ton opheffen en verplaatsen of worden gebruikt in combinatie met de zwaarste aanbouwdelen uit het Bobcat-assortiment zoals de boomfrees.

Betrouwbaarheid/duurzaamheid

De nieuwe generatie laders zijn gebouwd om lange tijd achtereen te werken op veeleisende werkterreinen.

De hydraulische snelkoppelingen zijn direct op de voorplaat van de hefarm gemonteerd. Een beschermstang strekt zich uit tot voorbij de koppelingen om extra bescherming te bieden.

Over het algemeen maakt de nieuwe 800-serie gebruik van meer parallelle trajecten waardoor de kans op wrijvingspunten tussen de leidingcomponenten minimaal is. De componenten zijn opnieuw ontworpen zodat rechte fittings gebruikt kunnen worden in plaats van verstelbare fittings.

Bij de laders van de 800-serie wordt de inkomende olie gekoeld in plaats van de uitstromende olie. Dit zorgt voor een veel stabielere stroomsnelheid door de oliekoeler, aangezien deze niet beïnvloed wordt door ingeschakelde hydraulische aanbouwdelen of bewegende cilinders. Aangezien de oliekoeler geoptimaliseerd is op basis van een ingestelde stroomsnelheid en niet onderhevig is aan trillingen tijdens het gebruik van een hydraulische breekhamer, kan die uit aluminium worden vervaardigd.

Nooit tevoren was onderhoud zo eenvoudig

Alle routineonderhoudspunten zijn aan één kant toegankelijk dankzij de dwarsgeplaatste motor, terwijl de grote opendraaiende achterklep toegang biedt tot motorcontrole- en bijvulpunten, filters en accu.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
1.726 kg
Kiplast
4.931 kg
Pompcapaciteit (standaard debiet / hoog debiet)
87,1 / 138,5 l/min
Systeemontlasting bij snelkoppelingen
238 - 245 MPa
Rijsnelheid
10.5 / 18.3 km/h

Afmetingen

Lengte met bak (mm)
3910 mm
Breedte met bak (mm)
2133 mm
Hoogte cabine (mm)
2123 mm
Hoogte tot bak scharnieren
3657 mm

Motor

Merk / model
Bobcat / D34
Type
97/68 EC Fave IV
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
74,6 (bij 2400 tpm) kW
Koppel bij tpm (SAE JI 995)
380,6 (bij 1600 tpm) Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 3.409 cm3
Inhoud brandstoftank
123 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht
5863kg
Transportgewicht
5329 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
450 mm

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
-
Geavanceerde handbediening (AHC)
-
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
-
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
standaard

Fabrieksopties

Hoog-debiet-hydrauliek
optioneel
Gesloten cabine met verwarming
optioneel
Gesloten cabine met verwarming en airconditioning
optioneel
Deluxe-instrumentenpaneel
optioneel
Rolophanging
standard
Power Bob-Tach™
optioneel
Download machinefiche (pdf)

Accessoires voor Bobcat T870

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven