Bobcat T450

Geweldige performer voor zijn grootte
Bobcat
  • Populaire middelgrote rupslader
  • Krachtige turbomotor van 62 pk met hoger koppel
  • Kan met drukcabine en airco verkregen worden

Product informatie

Perfecte middenklasser

De Bobcat T450 is een populaire lader op basis van het 400 frame en valt tussen de kleinste T110 en de T590 met gemiddelde framegrootte. De T450 is de rupslader die overeenkomt met de S450 schranklader. Met een bedrijfsgewicht van 2789 kg, inclusief bestuurder, blijft de machine eenvoudig op een aanhanger te vervoeren. En met een totale breedte van niet meer dan 1,42 m in combinatie met een laadbak, is de T450 uitstekend geschikt voor kleine ruimtes, waar vroeger het werk vaak met de hand gedaan moest worden.

Dankzij de rubberen rupsen wordt de ondergrond minimaal belast, niet meer dan 0,04 MPa (0,4 kg/cm²) gronddruk, zodat er nadat het project af is, weinig of niet gerepareerd hoeft te worden.

Motor met veel voordelen

De 2,4 liter turbomotor in de T450 levert een genereuze 62 pk zodat u de zwaarste klussen aankunt. De nieuwe motor voldoet aan de Stage IIIB-normen maar heeft geen roetfilter dankzij de motor die ontworpen is om een uiterst laag gehalte aan roetdeeltjes te genereren. Hiervoor beschikt de motor over een speciaal vormgegeven verbrandingskamer waardoor tijdens de verbranding duidelijk minder vaste deeltjes ontstaan.

Op eerdere motoren werden de temperaturen van de motorkoelvloeistof en de hydrauliekolie bewaakt en als deze buiten het normale bedrijfsgebied vielen, werd de bestuurder gewaarschuwd en de machine uitgezet om ernstige schade te voorkomen. Met de nieuwe motor is het nog steeds mogelijk dat de machine uitgezet wordt, maar de motor bewaakt de temperaturen van de koelvloeistof en de olie en als het enigszins mogelijk is, wordt de motor zo geregeld dat uitzetten van de motor niet nodig is. Dit voorkomt schade aan en slijtage van de motor en zorgt ervoor dat u kunt blijven werken.

Comfortabel

De voorkant van de Bobcat T450 is uniek vormgegeven zodat de bestuurder dichter bij het aanbouwdeel zit en een ongekend goed zicht rondom heeft. De nieuwe lader beschikt over de grootste cabinedeur in de markt, met uitstekend zicht op bak of ander aanbouwdeel. Het comfort en het zicht rondom zorgt ervoor dat u in kleine ruimtes meer controle hebt en nauwkeuriger kunt werken. En voor de eerste keer in deze klasse kan deze compacte rupslader met drukcabine en airconditioning uitgerust worden (beide optioneel).

Sterker, maar eenvoudig te vervoeren

Om meer werk te kunnen verrichten, biedt de hydrauliek van de T450 dezelfde prestaties als de andere Bobcat laders uit de M-serie. Het hydraulische systeem in de T450 is ontworpen voor hogere drukken, waardoor de aanbouwdelen beter kunnen presteren. De T450 biedt 25% meer vermogen dan de T140 lader uit de K-serie die hij vervangt. Het hogere vermogen en het grotere hefvermogen, maar met een lager bedrijfsgewicht, maken van de T450 een absolute topmachine die eenvoudig van de ene locatie naar de andere te vervoeren is.

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
665 kg
Kiplast
1900 kg
Pompcapaciteit (standaard debiet / hoog debiet)
63 l/min
Systeemontlasting bij snelkoppelingen
22.4-23.1 MPa
Rijsnelheid
11,7/17,7 km/h

Afmetingen

Lengte met bak (mm)
3216 mm
Breedte met bak (mm)
1422 mm
Hoogte cabine (mm)
1976 mm
Hoogte tot bak scharnieren
2781 mm

Motor

Merk / model
Bobcat
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
46.2 kW
Koppel bij tpm (SAE JI 995)
225 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 2.393 cm³
Inhoud brandstoftank
65.50 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht
2789 kg
Transportgewicht
2520 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
320 mm

Besturingsopties

Bobcat standaard (voetpedalen / stuurhendels)
standaard
Geavanceerd besturingssysteem (ACS)
optioneel
Selecteerbare joystickbediening (SJC)
optioneel

Fabrieksopties

Gesloten cabine met verwarming
optioneel
Gesloten cabine met verwarming en airconditioning
optioneel
Deluxe-instrumentenpaneel
optioneel
Power Bob-Tach™
optioneel
Download machinefiche (pdf)

Accessoires voor Bobcat T450

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven