Bobcat MT55

Mini-formaat, maxi-productief!
Bobcat
 • Gaat door smalle deuropeningen
 • Gemakkelijk laden en vervoeren op een aanhangwagen
 • Bob-tach voor snelle montage van diverse aanbouwdelen

Product informatie

Sterk!

De MT55 mini-rupslader levert superieure prestaties in een kleine machine. De MT55 combineert de veelzijdigheid op het vlak van aanbouwdelen van zijn grotere broers met het gebruiksgemak van een walk-behind lader. Dankzij zijn compacte afmetingen en bodemvriendelijke rupsbandaandrijving is de MT55 een fantastische oplossing voor toepassingen in krappe ruimtes of op plaatsen waar de bodemverstoring tot een minimum beperkt moet worden. Dankzij het innovatieve bedieningspaneel is de MT55 gemakkelijk te bedienen; het optionele, verwijderbare platform maakt deze topmachine nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker.

Veelzijdigheid tot het uiterste!

De meeste aanbouwdelen zijn compatibel met de S70 lader. De MT55 graaft, bewerkt, freest, veegt, breekt beton open, verwijdert materiaal... en nog veel meer! U zult versteld staan hoe productief de MT55 op ieder werk kan zijn.

Compact formaat

Met een breedte van slechts 914 mm is de MT55-lader de machine bij uitstek voor het werk in nauwe ruimtes, zoals deuropeningen, poorten en gebieden in achtertuinen. Deze biedt tevens een overzicht van 360 graden op de omgeving die alleen een minilader kan leveren. Met een bedrijfsgewicht van slechts 1.186 kg is de MT55 ook gemakkelijk vervoerbaar op een aanhangwagen.

Prestaties van de lader

De MT55-lader beschikt over de hefkracht-, hefhoogte-, laad- en stortfuncties van een kleine schranklader. De gehele hydrostatische aandrijving biedt uitzonderlijke prestaties tijdens het graven en draaien met een volle bak. De C-gevormde banden verminderen het omwoelen van de bodem zonder aan tractiekracht in te boeten.

Prestaties in een kleiner pakket

Met een motorvermogen van 18,5 kW en een laadvermogen van 254 kg is de MT55 de machine bij uitstek voor talloze toepassingen; vooral in landschapsbeheer en afbraak. Het vermindert veel werk waardoor rugklachten worden veroorzaakt en dat arbeidsintensief is. Bovendien minimaliseert deze, als rupsmachine met een een lage bodemdruk, schade aan gazons en tuinen.

Veiligheid

De MT55-lader beschikt over vele veiligheids-functies, waaronder een rempaneel voor achter-uitrijden aan de achterzijde van de machine met automatische kering van de rijhendel in een noodgeval. Hef- en kipvergrendelingen voorkomen dat de opgeheven hefarmen dalen of dat een aanbouwdeel omlaag kantelt, als een besturings-hendel onopzettelijk wordt verplaatst, nadat het voertuig is uitgeschakeld. Andere veiligheidsfuncties omvatten neutrale startvergrendelingen en een parkeerrem.

Bestuurdersvriendelijk

De MT55-bedieningselementen zijn eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Rijsnelheid en besturing worden geregeld door één multifunctionele hendel aan de linkerzijde van het instrumentenpaneel. Een handhendel aan de rechterzijde van het paneel regelt de hef- en kipfuncties. De hulpbesturingshendel is tussen deze in geplaatst.

Standaardkenmerken

 • Hulphydrauliek
 • Bob-Tach™
 • Geïntegreerde vastbind en kraan-/heflocaties
 • Hydraulische aandrijfunit
 • Instrumentatie
 • Hefarmvergrendeling hefarm met handmatige omloop
 • Hefarmsteun
 • Neutrale start-interlocks
 • Parkeerrem
 • Achteruitrijden rijrempaneel
 • Vonkwerende uitlaat
 • Kipvergrendeling
 • Rupsbanden — rubber — 180 mm
 • CE-certificatie
 • Garantie: 12 maanden of 2000 bedrijfsuren, naargelang welke het eerst wordt bereikt

Technische specificaties

Machinegegevens

Nominale werkcapaciteit
254 kg
Kiplast
732 kg
Pompcapaciteit (standaard debiet / hoog debiet)
44.5 l/min
Systeemontlasting bij snelkoppelingen
200 MPa
Rijsnelheid
5.6 km/h

Afmetingen

Lengte met bak (mm)
2365 mm
Breedte met bak (mm)
914 mm
Hoogte cabine (mm)
1246 mm
Hoogte tot bak scharnieren
1807 mm

Motor

Merk / model
Kubota / D902-E3B
Type
Natuurlijke aanzuiging
Brandstof / koeling
Diesel / Vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
18,5 (bij 3600 tpm) kW
Koppel bij tpm (SAE JI 995)
54.2 (bij 2600 tpm) Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 899 cm³
Inhoud brandstoftank
26.5 l

Gewichten

Bedrijfsgewicht
1186 kg
Transportgewicht
1109 kg

Tractie

Standaard rupsbanden
180 mm
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven