Bobcat E57W

Krachtige mobiele graafmachine
Bobcat
  • Ophangingsvergrendeling voor meer stabiliteit
  • Grote graafkracht voor meer prestaties
  • Hoger klim- en werkvermogen voor meer prestaties

Product informatie

Mobieler

Met de vernieuwde E57W beschikt Bobcat over een up-to-date 6-tons graafmachine op wielen.

De machine is standaard uitgerust met enkele banden en heeft een bedrijfsgewicht van 5920 kg en een maximale graafdiepte van 3495 of 3795 mm met lange lepelsteel.

De nieuwe E57W is uitgerust met een Bobcat D24 Stage V-motor, die 42,5 kW bij 2400 toeren levert. Het maximumkoppel van 202 Nm is al beschikbaar bij 1600 toeren (dat is 200 minder dan bij de vorige Stage IIIB-motor). Deze snelle beschikbaarheid van vermogen draagt ook bij tot een uitstekend brandstofrendement. De dieseloxidatiekatalysator (DOC) en de dieseldeeltjesfilter (DPF) voldoen aan de voorschriften van Stage V.


Automatisch naar stationair motortoerental

Het automatisch deceleratiesysteem zorgt voor een lager motortoerental na enkele seconden, wanneer de bedieningen van de graafmachine niet worden gebruikt. Zodra de bestuurder een bedieningsfunctie activeert, keert de motor onmiddellijk terug naar het eerdere motortoerental. Het automatische deceleratiesysteem, de ECO-modus en een motor zonder roetfilter dragen allemaal bij aan lager brandstofverbruik en minder uitstoot van de motor.

Efficiënte beheersbaarheid en vermogen

De keuze tussen 3 vermogensmodi en 3 werkmodi garandeert optimale prestaties en een maximaal brandstofrendement onder alle omstandigheden.
Vermogensmodi:

  • Powermodus: voor snelle werkcycli en volledige doorstroming in korte tijd.
  • Standaardmodus: voor algemeen werk, geoptimaliseerde snelheid en geoptimaliseerd brandstofverbruik.
  • Economymodus: voor licht werk, geminimaliseerd brandstofverbruik en minder geluid.

Werkmodi:

  • Graven
  • Breekhamer
  • 2-weg

Compleet uitgerust

Tot de standaarduitrusting behoort verder: airconditioning, een waarschuwingsapparaat voor overbelasting, een tweede hulpleiding en veiligheidskleppen in de giek, en arm- en dozerbladcilinders om het mogelijke risico op ongevallen wegens het scheuren van slangen te voorkomen. Dankzij de hefcapaciteiten, omlooptijden en zwenktorsie bent u verzekerd van een ongeëvenaarde productiviteit op een laag geluidsniveau.

Comfort en goed zicht voor de bestuurder

De ruime drukcabine met lage geluids-en trillingsniveaus (74 dBA) zorgt voor ultramodern bestuurderscomfort. Bobcat's kenmerkende uitstekende zicht rondom wordt ondersteund door krachtige ontwasemings-, cabineen giek-ledlampen, en grote zijspiegels. Volledig verstelbare verwarmde luchtgeveerde stoel en airconditioning met klimaatregeling, als standaard, maken het werk aangenamer. Volledig verstelbare bedieningselementen, waaronder de stuurkolom en de joystickconsoles, zorgen voor een uitstekende ergonomie.

Instrumentenpaneel

Het 7-inch aanraakscherm en de ergonomisch geplaatste bedieningselementen maken de bediening van de machine eenvoudig, intuïtief en efficiënt. Gevoelige joysticks die weinig kracht vergen, maken een soepele en veilige bediening van de machine mogelijk, met minimale inspanning. De proportionele hulpstroom zorgt voor een nauwkeurige regeling bij het gebruik van verschillende aanbouwdelen.

Standaard veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere: ROPS-cabine, automatische waarschuwing bij oververhitting, lage motoroliedruksensor, noodstopschakelaar en overbelastingswaarschuwingsinrichting.

Eenvoudig onderhoud

Alle onderhoudsgegevens zijn direct beschikbaar vanaf het bedieningspaneel -binnen handbereik van de bestuurder. Alle servicepunten en onderhoudscontroles zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf maaiveldhoogte; en de motor is gemakkelijk te bereiken met de te openen achterklep.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3495 / 3795 mm
Maximum kiphoogte
4324 / 4510 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
5888 / 6190 mm
Graafkracht, lepelsteel
27459 / 24517 Nm (std/lange arm)
Graafkracht, bak
41188 Nm
Rijsnelheid, laag
10.0 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
30.0 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1947 / 2290 mm
Hoogte cabine (mm)
2961 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
980 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D24 Stage V
Brandstof / koeling
Diesel
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
42.5 kW
Koppel (SAE Net)
202.0 Nm /1600 TPM
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4/ 2,392 l
Inhoud brandstoftank
118.0 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
180.3 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
226/235 bar
Debiet hulphydrauliek
52.5 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
80 °
Giek verstelhoek, rechts
50 °

Gewichten

Bedrijfsgewicht met cabine en bak
6312 kg
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven