Bobcat E57W

Krachtige mobiele graafmachine
Bobcat
  • Ophangingsvergrendeling voor meer stabiliteit
  • Grote graafkracht voor meer prestaties
  • Hoger klim- en werkvermogen voor meer prestaties

Product informatie

Mobieler

De E57W van 5,9 T is de nieuwste Bobcat graafmachine op wielen.

De machine is standaard uitgerust met enkele banden en heeft een bedrijfsgewicht van 5920 kg en een maximale graafdiepte van 3495 of 3795 mm.

De E57W is uitgerust met de Bobcat D24-dieselmotor die op een slimmere manier aan Stage IIIB voldoet zonder gebruik te maken van een roetfilter (DPF). Naast een lager brandstofverbruik vereist deze machine ook minder onderhoud, wat geld bespaart en de gebruikstijd verhoogt.

Automatisch naar stationair motortoerental

Het automatisch deceleratiesysteem zorgt voor een lager motortoerental na enkele seconden, wanneer de bedieningen van de graafmachine niet worden gebruikt. Zodra de bestuurder een bedieningsfunctie activeert, keert de motor onmiddellijk terug naar het eerdere motortoerental. Het automatische deceleratiesysteem, de ECO-modus en een motor zonder roetfilter dragen allemaal bij aan lager brandstofverbruik en minder uitstoot van de motor.

Instrumentenpaneel

Alle compacte Bobcat-graafmachines van 3 tot 5,5 ton beschikken nu standaard over het vernieuwde Bobcatinstrumentenpaneel. Het systeem houdt de temperatuur en druk bij van essentiële machinevloeistoff en. Als een systeemsensor een abnormale waarde meldt, wordt de motor automatisch uitgeschakeld om ernstige schade aan de motor of het hydraulische systeem te voorkomen. Het controlesysteem voorziet de bestuurder van informatie over motortemperatuur, brandstofpeil, motorsnelheid en machine-uren. Het systeem heeft ook een instelbare taakklok.

Compleet uitgerust

Tot de standaarduitrusting behoort verder: airconditioning, een waarschuwingsapparaat voor overbelasting, een tweede hulpleiding en veiligheidskleppen in de giek, en arm- en dozerbladcilinders om het mogelijke risico op ongevallen wegens het scheuren van slangen te voorkomen. Dankzij de hefcapaciteiten, omlooptijden en zwenktorsie bent u verzekerd van een ongeëvenaarde productiviteit op een laag geluidsniveau.

Comfort en goed zicht voor de bestuurder

Een extra grote drukcabine biedt veel ruimte zodat de bestuurder de hele dag comfortabel kan werken. Het instrumentenpaneel van 7 inch is ontworpen om snel de staat van de motor te controleren, evenals aanpassingen aan te brengen op de werking van de machine door welke bestuurder dan ook. De verwarmde mechanische stoel, homogene temperatuur geleverd door het HVAC-systeem met 7 uitlaten, ergonomisch geplaatste bedieningen en het laagste geluidsniveau in zijn klasse zorgen samen voor minder vermoeidheid van de bestuurder.

Verder biedt de cabine met ROPS-certificaat uitstekend zicht waardoor de werkplek voor iedereen veiliger wordt. De ophangingsvergrendeling maakt het onderstel steviger voor optimale stabiliteit. Dankzij een sterke aandrijfkracht en een grote hoek van de zwenklimiet kan de E57W efficiënt worden gebruikt op hellingen.

Eenvoudig onderhoud

De meest geavanceerde technologie is geïntegreerd in de E57W om het onderhoud te vereenvoudigen. De machine beschikt over handige controlepunten en eenvoudig te bereiken onderhoudspunten om de werkefficiëntie te maximaliseren. De grote afdekking aan de achterzijde biedt verbeterde toegang tot de motor, pompen, radiateurs, filters en alle andere componenten, zodat u ze dagelijks kunt controleren. Het onderhoud is eenvoudig, doordat de hoofdregelklep eenvoudig via de zijkant en de vloerplaat te bereiken is. Wegens gebruik van gesinterde metalen zijn de smeerintervallen voor de werkgroeppennen verlengd naar 250 uur.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3495 / 3795 mm
Maximum kiphoogte
4324 / 4510 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
5888 / 6190 mm
Graafkracht, lepelsteel
27459 / 24517 Nm
Graafkracht, bak
41188 Nm
Trekkracht trekstang
32362 Nm
Rijsnelheid, laag
10.0 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
30.0 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1920 mm
Hoogte cabine (mm)
2950 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
980 mm

Motor

Merk / model
Bobcat D24
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
42.5 kW
Koppel (SAE Net)
204.0 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4/ 2,392 l
Inhoud brandstoftank
118.0 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
180.3 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
226/235 bar
Debiet hulphydrauliek
52.5 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
80 °
Giek verstelhoek, rechts
50 °
Zwenksnelheid
9,4 tpm

Gewichten

Bedrijfsgewicht met cabine en bak
5930 kg
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Binnenkort 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven