Bobcat E55

Propotionele bediend voor precisiewerk
Bobcat
  • Zero Tail Swing (nul-zwenkstraal)
  • Ontworpen om lang mee te gaan
  • Meer comfort betekent een hogere productiviteit

Product informatie

Meer zwenkvermogen

De Bobcat E55 werd ontworpen met een conventionele achterzijde. Hierdoor beschikt de minigraver over meer zwenktorsie om een volle laadbak in de uitgestrekte positie te zwenken. Ze heeft dus meer hefvermogen in gedraaide Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt, zowel op hellingen als op vlakke ondergrond.

De giek- en lepelsteelconstructie van de E55 minigraver is een voortzetting van de constructie die werd gebruikt bij de E50. Het nieuwe ontwerp biedt een langere levensduur en maakt gebruik van een 4-platen-constructie met interne hoeksteunen en lasnaden. Het optimaliseert het gewicht, maar biedt daarnaast een steviger, duurzamere en betrouwbaardere constructie. Dit draagt bij aan de grotere hefcapaciteit en soepele machinebediening.

Veelzijdig

Met een verhoogde stabiliteit en hefvermogen in combinatie met het proportionele hulpdebiet van 75,7 l/min dat het beste in zijn klasse is, kunt u de E55 gebruiken met een uitgebreide reeks aanbouwdelen, die de graafmachine productiever en nog veelzijdiger maakt.

Vingertopbediend

De E55 beschikt net als de E45 en de E50 graafmachines over een verbeterde bediening van de giekverstelling. De verstelhoek wordt ingesteld met behulp van een draaischijf op de linker joystick, in plaats van met een pedaal, zoals bij vele concurrerende machines van dit formaat. Deze functie biedt het voordeel van verbeterde bestuurbaarheid (nauwkeurigere afstelling) van de giekverstellingsfunctie terwijl meer vloerruimte wordt gecreëerd voor de bestuurder.

Comfortabele cabine

De cabine is ontworpen volgens de laatste standaarden op het gebied van comfort, zicht en ruimte. Hij biedt niet alleen veel been- en armruimte, maar ook een uiterst comfortabele werkomgeving. De cabine is standaard uitgerust met een installatiemogelijkheid voor radio/MP3 en desgewenst voor airconditioning.

Automatisch

Naast het automatisch schakelen tussen de rijsnelheid is de E55 eveneens standaard uitgerust met de functie ‘automatisch stationair’: om brandstof te besparen, geluidsoverlast te beperken en een comfortabeler werkomgeving te creëren.

Deze functie kan desgewenst door de bestuurder worden geactiveerd en zorgt er automatisch voor dat de motor stationair blijft lopen als de graafmachinefuncties vier seconden of langer niet worden gebruikt. De gashendel keert direct terug naar de eerder ingestelde positie als de bestuurder de machine weer in beweging zet (beweging van de joystick of inschakelen rijfunctie).

Eenvoudige servicetoegang

Van bij het begin hebben we bijzondere aandacht besteed aan een gemakkelijke toegang tot de onderhoudspunten. Het onderhoud is eenvoudig en snel dankzij de gemakkelijke toegang tot alle componenten met dagelijks onderhoud en de hoofdklep. Daar komt nog bij dat de automatisch spannende ventilator en de riemen van de dynamo de noodzaak voor afstelling wegnemen.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3923 mm
Maximum kiphoogte
4179 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
6083 mm
Graafkracht, lepelsteel
26100 Nm
Graafkracht, bak
42000 Nm
Trekkracht trekstang
52343 Nm
Bodem druk
33.5 kPa
Rijsnelheid, laag
3.1 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
5.0 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1960 mm
Hoogte cabine (mm)
2541 mm
Spoorbreedte
400 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
618 mm

Motor

Merk / model
Kubota / V2403-M-DI-TE3B-BC-4
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
36.4 (bij 2200 tpm) kW
Koppel (SAE Net)
179.5 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 2433 cm3
Inhoud brandstoftank
79.9 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
138.5 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
290 bar
Debiet hulphydrauliek
75.7 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
75 °
Giek verstelhoek, rechts
50 °
Zwenksnelheid
9.0 tpm

Gewichten

Bedrijfsgewicht met cabine en bak
5501 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
E55
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Binnenkort 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven