Bobcat E45

Minder stress in nauwe ruimtes
Bobcat
  • Zero Tail Swing (nul-zwenkstraal)
  • Bedrijfszekerheid
  • Royale cabineruimte

Product informatie

Minder stress

Geniet van echte gemoedsrust in nauwe en krappe ruimtes met onze Zero Tail Swing waarbij de voorste hoeken in de spoorbreedte blijven, wanneer u de behuizing draait. Hierdoor kunt u zich op uw werk blijven concentreren in plaats van u zorgen te maken dat u objecten raakt. Zelfs de open deur blijft binnen de straal van het contragewicht.

De Bobcat E45, uitgerust met een cabine en bak heeft een bedrijfsgewicht van 4.634 kg. Hij biedt een maximale graafdiepte van 3.300 mm. De E45 graafmachine kreeg een volledig nieuwe cabine, die de bestuurder royaal voet- en beenruimte en een zeer comfortabele werkomgeving biedt.

Bedrijfszekerheid

De bedrijfszekerheid van een compacte graafmachine draagt bij aan de levenslange bedrijfskosten van de machine. Het nieuwe ontwerp van de giek en de lepelsteel biedt een langere levenstuur met gebruik van een interne hoekplaat-structuur uit 4 platen en lasverbindingen. Deze optimaliseert het gewicht en zorgt toch voor een sterkere, duurzamere en betrouwbaardere structuur. Op die manier worden een groter hefvermogen en soepelere machinewerking verkregen. De gietijzeren scharnierpunten van de giek (boven en onder) leveren een strakkere pinpassing op voor een sterkere en duurzamere structuur met betere slijtagekarakteristieken.

Soepele besturing

De klant heeft zijn gedrag in de voorbije jaren gewijzigd. Hij wil nu een compacte graafmachine die niet alleen heel productief is, maar die hem tevens in staat stelt om de meest nauwkeurige opdrachten heel zorgvuldig en met vingertopbediening uit te voeren. De E45 is ontworpen voor de hoogste niveaus op het vlak van prestaties en soepele werking.

Automatisch stationair toerental

Met het oog op een lager brandstofverbruik, een lager geluidsniveau en een comfortabelere werkomgeving is de E45 standaard uitgerust met een automatisch stationair regelsysteem Auto-Idle. De Auto-Idle die door de bestuurder naar wens kan worden geactiveerd, laat de motor automatisch terugvallen op het stationaire toerental, indien de graafmachinefuncties gedurende circa 4 seconden niet zijn gebruikt. De machine keert automatisch onmiddellijk terug naar de vooringestelde gasklepstand, wanneer de bestuurder de machine opnieuw in beweging zet (beweging van joystick of rijfunctie).

Ergonomischer ontwerp

De cabine is voorzien van een volledig aanpasbare stoel met vering, voor een vloeiende rijbeweging. De ergonomische bedieningselementen voor de rijfuncties zijn geoptimaliseerd voor de plaatsing van de voet en zorgen voor een soepele, zekere bediening van de machine. Wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen de rijpedalen naar voren worden geklapt om maximale voetruimte te creëren en ook om het schoonmaken van de cabine te vergemakkelijken. De rijhendels staan vlak naast elkaar voor een gemakkelijke bediening; desnoods met maar één hand. Dit verbetert de productiviteit bij opvulwerk doordat de bestuurder met de ene hand kan sturen, terwijl hij met de andere hand het blad bijstelt. De ergonomisch ontworpen en met een steun opgehouden voorruit opent en sluit erg gemakkelijk.

Eenvoudige servicetoegang

Van bij het begin hebben we bijzondere aandacht besteed aan een gemakkelijke toegang tot de onderhoudspunten. Het onderhoud is eenvoudig en snel dankzij de gemakkelijke toegang tot alle componenten met dagelijks onderhoud en de hoofdklep. Daar komt nog bij dat de automatisch spannende ventilator en de riemen van de dynamo de noodzaak voor afstelling wegnemen.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3300 / 3600 mm
Maximum kiphoogte
3697 / 3879 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
5670 / 5964 mm
Graafkracht, lepelsteel
25700 / 23700 Nm
Graafkracht, bak
35800 Nm
Trekkracht trekstang
40400 Nm
Bodem druk
25.4 kPa
Rijsnelheid, laag
2.4 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
4.2 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1960 mm
Hoogte cabine (mm)
2532 mm
Spoorbreedte
400 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
640 mm

Motor

Merk / model
Kubota / V2403-M-DI-E3B-BC-5
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
30.2 (bij 2200 tpm) kW
Koppel (SAE Net)
152,7 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
4 / 2433 cm3
Inhoud brandstoftank
79,9 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
99.1 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
210 bar
Debiet hulphydrauliek
75,7 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
75 °
Giek verstelhoek, rechts
50 °

Gewichten

Bedrijfsgewicht met cabine en bak
4634 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
Zero Tail Swing (ZTS)
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven