Bobcat E35z R-series

Maximale prestaties en comfort in een compact formaat
Bobcat
  • Voordeel van Zero House Swing (ZHS)
  • Hoge stabiliteit
  • Grote en comfortabele cabineProduct informatie

De nieuwe Bobcat E35z, een model van de nieuwe generatie in de populaire 3,5 ton-machineklasse, biedt de extra voordelen van het ZHS-ontwerp. Deze graafmachine biedt de optimale combinatie van compacte afmetingen, een groot bereik van de werkgroep (vooral met de optionele lange arm), hoge stabiliteit (twee opties voor het contragewicht) en een grote en comfortabele cabine. Deze machine is een aanvulling op de R-serie en zal worden gewaardeerd door klanten die een ZHS-model met uitgebreide specificaties zoeken maar lagere eigendomskosten willen dan bij zwaardere machines.

Zero House Swing

Het Bobcat-concept van Zero House Swing (ZHS) verbetert de Zero Tail Swing (ZTS)-functionaliteit door de hoeken van de bovenbouw aan de voorkant in de zwenkcirkel nog beter te
beschermen. De Bobcat machines zijn zo ontworpen dat het 'eenhoorn'-effect van een blootliggende giekzwenkcilinder tijdens parallel graven wordt vermeden.

Méér bestuurderscomfort en functionaliteiten

De gebruiker heeft in de cabine weinig last van geluid en trillingen, en hij beschikt over laagdrempelige joysticks en een nieuw rijsysteem met geoptimaliseerde metalen rijpedalen. Met de nieuwe joysticks zijn alle werkfuncties nog lichter en soepeler te bedienen. Verder beschikt de gebruiker over een nieuw "Selectable Auxiliary Control" (SAC) systeem voor maximaal vijf onafhankelijke aanvullende hydraulische circuits.

De grotere bestuurdersruimte en het luxueuze interieur van de nieuwe cabine bieden het hoogste comfort in zijn klasse, en met de nieuwe handgrepen en de bredere deur is in- en uitstappen gemakkelijker dan ooit. De nieuw ontworpen cabine beschikt over grotere ruiten en smallere stijlen en biedt het beste zicht rondom in de markt. Bovendien is de voorruit van de graafmachines bijzonder eenvoudig te openen.

  • 25,4 mm meer ruimte voor de bestuurder
  • Groter glasoppervlak en smallere raamstijlen
  • Voorruit eenvoudig te openen en te sluitenAutomatisch schakelen

Met de functie "Automatisch schakelen” wordt uw graafmachine automatisch uit de hoge groep gehaald en er weer in teruggebracht, met als resultaat superieure rijprestaties waarbij u niet met de hand hoeft terug te schakelen. Zij schakelt de hoge groep van de rijmotor automatisch in en uit, zodat u wanneer nodig een grotere tractiekracht heeft, zonder handmatig te schakelen. Kies eenvoudig uw rijsnelheidsbereik en rijd weg. De rubberen rupsketting met directioneel profiel zorgt ook voor een soepelere beweging en minder trillingen tijdens het rijden.

Onderstel met x-frame

Met zijn superieure bodemvrijheid verbetert het onderstel met X-frame uw prestaties op zachte, losse en moeilijke terreinen. Vuil en ander puin passeren eenvoudig door het onderstel, waardoor het gemakkelijker en sneller schoon te maken is en er minder puin achterblijft op de oplegger. In ons ontwerp zijn de aandrijfmotoren veilig binnen de breedte van de rupsbanden geplaatst, zodat ze beter beschermd zijn en de machine behendiger is op zacht terrein. De verzonken motorpanelen voorkomen mogelijke schade en verbeteren de beschikbare machinetijd bij het werk.

Motorbewaking

U kunt uw Bobcat® compacte graafmachine aan het werk houden – en uit de werkplaats – dankzij zijn slimme diagnosefuncties. Uitschakelbeveiliging van de machine Om de beschikbare machinetijd te maximaliseren, worden de meeste Bobcat graafmachines standaard geleverd met automatische uitschakeling, die de temperatuur van de koelvloeistof, de druk van de motorolie, de temperatuur van de hydraulische olie en andere functies bijhoudt. Het systeem is ontworpen om een catastrofale uitval van de motor te voorkomen: het schakelt indien nodig de machine terug, zodat de kans op beschadiging van de motor of hydraulische componenten wordt verkleind. Diagnostiek Bobcat biedt diagnostiek aan boord om problemen efficiënt op te lossen terwijl u werkt en ze tegen te gaan voordat ze optreden - voor minder uitvaltijd van uw machine. Motorbescherming bij koud weer Deze functie beschermt uw machine tegen te hard werken bij koud weer, voordat de motor goed is warmgedraaid.

Panoramisch onderhoudsgemak

De inspectiepunten van de motor zijn gemakkelijk bereikbaar, de dagelijkse inspectie wordt dus ook elke dag uitgevoerd. Dankzij de openklappende achterklep en vanaf de zijkant toegankelijke motorkap zijn de motor, pompen, kleppen, koelsysteem en leidingen gemakkelijk bereikbaar. Tijd is geld. Periodiek onderhoud speelt een belangrijke rol bij het beheersbaar houden van de bedrijfskosten. Bij Bobcat graafmachines zijn de filters, vloeistoffen en de punten voor de dagelijkse inspectie binnen handbereik. Voor maximalisatie van de beschikbare machinetijd zijn de koelblokken gemakkelijk te bereiken door grote serviceopeningen, zodat de radiateur sneller en gemakkelijker kan worden schoongemaakt.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3.117 / 3.417 mm
Maximum kiphoogte
3.340 / 3.521 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
5.230 / 5.520 mm
Graafkracht, lepelsteel
20.790 / 18.1010 N
Graafkracht, bak
33.430 N
Trekkracht trekstang
34.132 N
Bodem druk
31,8 kPa
Rijsnelheid, laag
2,6 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
4,7 km/h (std)

Afmetingen

Breedte (min/max)
1.750 mm
Hoogte cabine (mm)
2.468 mm
Spoorbreedte
300 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
540 mm

Motor

Merk / model
Kubota / D1703-M-D1-E4B-BC-2
Brandstof / koeling
Diesel
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
18,2 kW
Koppel (SAE Net)
97,4 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3
Inhoud brandstoftank
52 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
101,2 L/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
206.0 bar
Debiet hulphydrauliek
63,9 L/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
75°
Giek verstelhoek, rechts
55°
Zwenksnelheid
8,6 RPM

Gewichten

Transportgewicht
3.335 kg
Bedrijfsgewicht met kap
3.381 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
3.499 kg
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven