Bobcat E34 R-series

Beproefde prestaties, stabiliteit en comfort
  • Conventionele 3,4-tons tail swing
  • Nog preciezer bestuurbaar
  • Bestuurderscomfort

Product informatie

Het nieuwe model Bobcat® E34 is een conventioneel 3,4-tons tail swing model van de nieuwe generatie dat stabieler is, uitstekende prestaties biedt en nog beter bestuurbaar is. De machine beschikt over een nieuwe, ruime premium cabine met airconditioning die onder alle weersomstandigheden voor een ideale bestuurdersomgeving zorgt. Als de machine niet op een aanhanger hoeft te worden vervoerd en zero house swing niet nodig is, biedt deze machine de perfecte combinatie van prestaties, stabiliteit en bestuurderscomfort.

Conventionele zwenkstraal

In vergelijking met andere modellen van de Bobcat-reeks zonder of met minimale zwenkstraal, hebben modellen met conventionele zwenkstraal gewoonlijk het grootste hefvermogen. Enkele van onze graafmachines met conventionele zwenkstraal kunnen ook een smaller standvlak (breedte) hebben om gemakkelijker door deuropeningen, hekken of andere smalle doorgangen te rijden. Verder kan dit nuttig zijn als u de machine op een aanhanger laadt voor transport.

Méér bestuurderscomfort en functionaliteiten

De gebruiker heeft in de cabine weinig last van geluid en trillingen, en hij beschikt over laagdrempelige joysticks en een nieuw rijsysteem met geoptimaliseerde metalen rijpedalen. Met de nieuwe joysticks zijn alle werkfuncties nog lichter en soepeler te bedienen. Verder beschikt de gebruiker over een nieuw "Selectable Auxiliary Control" (SAC) systeem voor maximaal vijf onafhankelijke aanvullende hydraulische circuits.

De grotere bestuurdersruimte en het luxueuze interieur van de nieuwe cabine bieden het hoogste comfort in zijn klasse, en met de nieuwe handgrepen en de bredere deur is in- en uitstappen gemakkelijker dan ooit. De nieuw ontworpen cabine beschikt over grotere ruiten en smallere stijlen en biedt het beste zicht rondom in de markt. Bovendien is de voorruit van de graafmachines bijzonder eenvoudig te openen.

  • 25,4 mm meer ruimte voor de bestuurder
  • Groter glasoppervlak en smallere raamstijlen
  • Voorruit eenvoudig te openen en te sluiten

Automatisch schakelen

Met de functie "Automatisch schakelen” wordt uw graafmachine automatisch uit de hoge groep gehaald en er weer in teruggebracht, met als resultaat superieure rijprestaties waarbij u niet met de hand hoeft terug te schakelen. Zij schakelt de hoge groep van de rijmotor automatisch in en uit, zodat u wanneer nodig een grotere tractiekracht heeft, zonder handmatig te schakelen. Kies eenvoudig uw rijsnelheidsbereik en rijd weg. De rubberen rupsketting met directioneel profiel zorgt ook voor een soepelere beweging en minder trillingen tijdens het rijden.

Onderstel met x-frame

Met zijn superieure bodemvrijheid verbetert het onderstel met X-frame uw prestaties op zachte, losse en moeilijke terreinen. Vuil en ander puin passeren eenvoudig door het onderstel, waardoor het gemakkelijker en sneller schoon te maken is en er minder puin achterblijft op de oplegger. In ons ontwerp zijn de aandrijfmotoren veilig binnen de breedte van de rupsbanden geplaatst, zodat ze beter beschermd zijn en de machine behendiger is op zacht terrein. De verzonken motorpanelen voorkomen mogelijke schade en verbeteren de beschikbare machinetijd bij het werk.

Motorbewaking

U kunt uw Bobcat® compacte graafmachine aan het werk houden – en uit de werkplaats – dankzij zijn slimme diagnosefuncties. Uitschakelbeveiliging van de machine Om de beschikbare machinetijd te maximaliseren, worden de meeste Bobcat graafmachines standaard geleverd met automatische uitschakeling, die de temperatuur van de koelvloeistof, de druk van de motorolie, de temperatuur van de hydraulische olie en andere functies bijhoudt. Het systeem is ontworpen om een catastrofale uitval van de motor te voorkomen: het schakelt indien nodig de machine terug, zodat de kans op beschadiging van de motor of hydraulische componenten wordt verkleind. Diagnostiek Bobcat biedt diagnostiek aan boord om problemen efficiënt op te lossen terwijl u werkt en ze tegen te gaan voordat ze optreden - voor minder uitvaltijd van uw machine. Motorbescherming bij koud weer Deze functie beschermt uw machine tegen te hard werken bij koud weer, voordat de motor goed is warmgedraaid.

Panoramisch onderhoudsgemak

De inspectiepunten van de motor zijn gemakkelijk bereikbaar, de dagelijkse inspectie wordt dus ook elke dag uitgevoerd. Dankzij de openklappende achterklep en vanaf de zijkant toegankelijke motorkap zijn de motor, pompen, kleppen, koelsysteem en leidingen gemakkelijk bereikbaar. Tijd is geld. Periodiek onderhoud speelt een belangrijke rol bij het beheersbaar houden van de bedrijfskosten. Bij Bobcat graafmachines zijn de filters, vloeistoffen en de punten voor de dagelijkse inspectie binnen handbereik. Voor maximalisatie van de beschikbare machinetijd zijn de koelblokken gemakkelijk te bereiken door grote serviceopeningen, zodat de radiateur sneller en gemakkelijker kan worden schoongemaakt.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
3.117/3.417 mm
Maximum kiphoogte
3.340/3.521 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
4.980/5.270 mm
Graafkracht, lepelsteel
20,8/18,0 kN
Graafkracht, bak
33,4 kN
Bodem druk
33,6 kPa
Rijsnelheid, laag
2,6 km/u
Rijsnelheid (hoog - optie)
4,7 km/u (std)

Afmetingen

Breedte (min/max)
1.550 mm
Hoogte cabine (mm)
2.468 mm
Spoorbreedte
300 mm

Motor

Merk / model
Kubota D1703
Brandstof / koeling
Diesel /vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
18,2 kW
Koppel (SAE Net)
97,4 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 1.642 cm3
Inhoud brandstoftank
52 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
101,2 l/min
Debiet hulphydrauliek
63,9 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
75°
Giek verstelhoek, rechts
55°
Zwenksnelheid
8,6 RPM

Gewichten

Transportgewicht
3.312 kg
Bedrijfsgewicht met kap
3.358 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
3.476 kg
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven