Bobcat E27 R-serie

Maximale prestaties, makkelijk transporteerbaar
Bobcat
  • Superieure combinatie van stabiliteit en graafkrachten
  • Hoger motorvermogen voor hogere productiviteit
  • Overhang achter slechts 220 of 280 mm

Product informatie

Het nieuwe model E27 met conventionele swing introduceert een in zijn klasse unieke combinatie van bijzonder hoge stabiliteit, de beste graafprestaties en uitbreekkrachten plus een transportgewicht dat nog steeds laag genoeg is voor aanhangers. Zelfs met het optionele zware contragewicht heeft de E27 een overhang van niet meer dan 280 mm zodat de machine ook in krappe ruimtes goed te gebruiken is. Hiermee is de machine ideaal voor veeleisende toepassingen waar hoge prestaties en transportgemak de voorkeur hebben boven compactheid.


"Jong en modern (ze voldoen allemaal aan Stage V) en op weg om een revolutie in de markt te bewerkstelligen. Stabiel, degelijk en eenvoudig te vervoeren, in verschillende configuraties leverbaar voor allerlei toepassingen."
GoWem (IT)


Een nieuwe standaard voor de toekomst

De nieuwe graafmachines beschikken over veel moderne kenmerken en hebben een langere levensduur en een hogere kwaliteit. Ze staan op nieuw ontwikkelde flexibele machineplatformen die verschillende configuraties van modellen en specificaties mogelijk maken zodat ze aan een breed scala van toepassingen en behoeften van klanten kunnen voldoen. Het ontwikkelingsteam van de nieuwe machines heeft ervoor gezorgd dat het bestuurders comfort en de functionaliteit aanzienlijk zijn verbeterd zodat deze machines de beste keus voor de meeste toepassingen zijn.

De combinatie van hoge graafkrachten, uitstekende stabiliteit, de soepele bestuurbaarheid van werkfuncties, de uitstekende vorm en afwerking van de machine plus nieuwe baanbrekende ontwerpkenmerken zullen de nieuwe Bobcat R-serie uniek maken op de markt.Meer bestuurderscomfort en functionaliteiten

De gebruiker heeft in de cabine weinig last van geluid en trillingen, en hij beschikt over laagdrempelige joysticks en een nieuw rijsysteem met geoptimaliseerde metalen rijpedalen. Met de nieuwe joysticks zijn alle werkfuncties nog lichter en soepeler te bedienen. Verder beschikt de gebruiker over een nieuw "Selectable Auxiliary Control" (SAC) systeem voor maximaal vijf onafhankelijke aanvullende hydraulische circuits.

De grotere bestuurdersruimte en het luxueuze interieur van de nieuwe cabine bieden het hoogste comfort in zijn klasse, en met de nieuwe handgrepen en de bredere deur is in- en uitstappen gemakkelijker dan ooit. De nieuw ontworpen cabine beschikt over grotere ruiten en smallere stijlen en biedt het beste zicht rondom in de markt. Bovendien is de voorruit van de graafmachines bijzonder eenvoudig te openen.

Vingertopbediende zwenkfunctie van de giek en hulphydrauliek

Met de bedieningselementen van de Bobcat® graafmachine kunt u fijne, nauwkeurige bewegingen maken met een minimale inspanning en maximaal comfort – zodat u in minder tijd en met minder moeite precies de gewenste resultaten krijgt. Op de linker joystick geeft een kantelende duimschakelaar u superieure controle over het zwenken van de giek, met een betere dosering dan voetpedalen. Op de rechter joystick geeft de schakelaar perfecte controle over het gemonteerde aanbouwdeel. Verder zult u ontdekken dat multifunctionele bediening, bv. gelijktijdig zwenken en rijden, gemakkelijker is. Met de bediening op de joystick van de zwenkfunctie van de giek en de hulphydrauliek heeft u meer ruimte op de vloer en voor uw benen - beslist een pluspunt bij lange, vermoeiende werkzaamheden.

Zwevend dozerblad

Het is onze missie om uw werk gemakkelijker te maken! Door het zwevende blad worden ophogen, nivelleren en grondaanvulling gemakkelijker. Door het zweven wordt er een minimale, consistente neerwaartse kracht uitgeoefend op het blad, met minimale input door de bestuurder.

Automatische schakeling

Met de functie "Automatisch schakelen” wordt uw graafmachine automatisch uit de hoge groep gehaald en er weer in teruggebracht, met als resultaat superieure rijprestaties waarbij u niet met de hand hoeft terug te schakelen. Zij schakelt de hoge groep van de rijmotor automatisch in en uit, zodat u wanneer nodig een grotere tractiekracht heeft, zonder handmatig te schakelen. Kies eenvoudig uw rijsnelheidsbereik en rijd weg. De rubberen rupsketting met directioneel profiel zorgt ook voor een soepelere beweging en minder trillingen tijdens het rijden.

Panoramisch onderhoudsgemak

De inspectiepunten van de motor zijn gemakkelijk bereikbaar, de dagelijkse inspectie wordt dus ook elke dag uitgevoerd. Dankzij de openklappende achterklep en vanaf de zijkant toegankelijke motorkap zijn de motor, pompen, kleppen, koelsysteem en leidingen gemakkelijk bereikbaar. Tijd is geld. Periodiek onderhoud speelt een belangrijke rol bij het beheersbaar houden van de bedrijfskosten. Bij Bobcat graafmachines zijn de filters, vloeistoffen en de punten voor de dagelijkse inspectie binnen handbereik.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
2847 mm
Maximum kiphoogte
3243 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
4721 mm
Graafkracht, lepelsteel
16.030 Nm
Graafkracht, bak
26.520 Nm
Trekkracht trekstang
28.949 Nm
Bodem druk
26.2 kPa
Rijsnelheid, laag
3 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
5,1 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1550 mm
Hoogte cabine (mm)
2438 mm
Spoorbreedte
300 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
539 mm

Motor

Merk / model
Kubota / D1105-E2B-BCZ--2
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof 40.8 (bij 2400 tpm)
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
18,3 (bij 2400 tpm) kW
Koppel (SAE Net)
81.3 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 1261 cm3
Inhoud brandstoftank
34,4 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
94.3 l/min
Debiet hulphydrauliek
53.8 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
70°
Giek verstelhoek, rechts
55°
Zwenksnelheid
9.3 tpm

Gewichten

Transportgewicht
2549 kg (geen aanbouwdeel)
Bedrijfsgewicht met kap
2565 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
2683 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
-
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven