Bobcat E26 R-serie

Ontworpen voor de veeleisende bestuurder
Bobcat
  • Cilinder-in-boom ontwerp
  • Verhoogd hefvermogen
  • Uitstekende stabiliteit en vervoerbaarheid

Product informatie

"Vooral het nieuwe Selectable Auxiliary Control systeem is erg effectief. Hiermee kan de gebruiker zelf kiezen welke hendel en welke knop voor een bepaalde functie wordt gebruikt en zo de machine beter op de eigen manier van werken aanpassen."
Construction Plant News (VK)


De nieuwe referentie

Lichter maar sterker en met een minimale zwenkstraal. De nieuwe generatie van de populaire Bobcat E26 graafmachine een eenvoudig te gebruiken, robuuste machine die is geoptimaliseerd voor de specifieke wensen van verhuurbedrijven, terwijl het bestuurderscomfort en de functionaliteit aanzienlijk werd verbeterd. Met tal van innovatieve updates zal de E26 R-serie ongetwijfeld haar populariteit in het midden-segment van de compacte graafmachines bevestigen.

Selecteerbaar bedieningspatroon

De bestuurder profiteert tevens van maximaal vijf onafhankelijke hydraulische hulpcircuits en een nieuw ‘Selectable Auxiliary Control’ (SAC)-systeem, uniek in de branche, voor aanpasbare joystickbedieningen.


Meer hefvermogen

Het transportgewicht van de nieuwe E26 is 100 kg lichter, maar het hefvermogen aan de zijkant is vergroot. De combinatie van hoge graafkrachten, uitstekende stabiliteit, de soepele bestuurbaarheid van werkfuncties, de uitstekende vorm en afwerking van de machine plus nieuwe baanbrekende ontwerpkenmerken zullen de nieuwe Bobcat R-serie uniek maken op de markt.

Beschermde cilinder

Een van die innovaties is alvast de cilinder-in-de-giek (cylinder-inside-boom, CIB) werkgroep met verbeterde geometrie en bescherming tegen beschadigingen. De nieuwe mini-graver voldoet aan de toekomstige Europese emissievoorschriften voor motoren van fase V, terwijl hij de beproefde, gemakkelijk te onderhouden motor met mechanische injectie blijft behouden.


Soepelere werking

In de cabine met laag geluids- en trillingsniveau heeft de bestuurder het voordeel van nieuwe joysticks en nieuwe geoptimaliseerde metalen rijpedalen. De nieuwe joysticks met minimale inspanning bieden nog meer bedieningsgemak en een soepele werking van de functies. Verder kan de gebruiker een nieuw ‘Selectable Auxiliary Control’ (SAC) systeem kiezen voor maximaal vijf onafhankelijke hulphydrauliekcircuits. Met de SAC kan de gebruiker het bedieningspatroon voor de hulpleidingen selecteren/schakelen, zodat ze op de handigste manier met de meest geavanceerde aanbouwdelen kunnen werken.Vingertopbediende zwenkfunctie van de giek en hulphydrauliek

Met de bedieningselementen van de Bobcat® graafmachine kunt u fijne, nauwkeurige bewegingen maken met een minimale inspanning en maximaal comfort – zodat u in minder tijd en met minder moeite precies de gewenste resultaten krijgt. Op de linker joystick geeft een kantelende duimschakelaar u superieure controle over het zwenken van de giek, met een betere dosering dan voetpedalen. Op de rechter joystick geeft de schakelaar perfecte controle over het gemonteerde aanbouwdeel. Verder zult u ontdekken dat multifunctionele bediening, bv. gelijktijdig zwenken en rijden, gemakkelijker is. Met de bediening op de joystick van de zwenkfunctie van de giek en de hulphydrauliek heeft u meer ruimte op de vloer en voor uw benen - beslist een pluspunt bij lange, vermoeiende werkzaamheden.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
2568 mm
Maximum kiphoogte
2845 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
4413 mm
Graafkracht, lepelsteel
15690 Nm
Graafkracht, bak
23700 Nm
Trekkracht trekstang
29080 Nm
Bodem druk
28.9 kPa
Rijsnelheid, laag
2,5 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
4,3 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
1500 mm
Hoogte cabine (mm)
2438 mm
Spoorbreedte
250 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
539 mm

Motor

Merk / model
Kubota / D1105-E4B--BCZ-1-2
Brandstof / koeling
Diesel / Liquide
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
15,4 (bij 2400 tpm) kW
Koppel (SAE Net)
71.2 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 1123 cm3
Inhoud brandstoftank
34,4 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
86.8 l/min
Debiet hulphydrauliek
50 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
60°
Giek verstelhoek, rechts
60°
Zwenksnelheid
9.3 tpm

Gewichten

Transportgewicht
2477 kg (geen aanbouwdeel)
Bedrijfsgewicht met kap
2490 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
2608 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
-
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven