Bobcat E20z

Onverwachte prestaties
Bobcat
  • ZHS (Zero House Swing)
  • stabiliteit van een conventionele achterkant
  • Uitvoeringen met canopy of cabine

Product informatie

Veilig werken

De E20 is de graafmachine die uw stoutste verwachtingen overtreft. Ze is verkrijgbaar in kap uitvoering of met gesloten cabine. Zelfs met deze cabine is de Bobcat E20 perfect in balans: met alle voordelen van ZHS (Zero House Swing) en de beste prestaties (kracht en stabiliteit) van een 2-tons mini-graver met conventionele achterkant.

Het concept van Zero House Swing (ZHS) versterkt de Zero Tail Swing (ZTS)-functionaliteit door de hoeken van de bovenbouw aan de voorkant in de zwenkcirkel nog beter te beschermen. ZHS zorgt in de nabijheid van objecten voor een vrije rotatie van 320°, u kan dus zorgeloos dichtbij obstakels werken.

Gemakkelijk te transporteren

Met het inschuifbare onderstel kan de E20 smaller dan een meter worden gemaakt zodat hij overal bij kan. En door de automatische zwenkrem en de vier geïntegreerde verankeringspunten op de bovenbouw is de E20 bijzonder gemakkelijk en veilig te vervoeren.

Meer heffen

De grotere kiphoogte maakt het laden van vrachtwagens gemakkelijk en de verre reikwijdte zorgt ervoor dat u de machine minder vaak hoeft te herpositioneren tijdens het graven. U kan daarenboven kiezen uit 2 duwbladen, een kort model als werken in beperkte ruimtes belangrijkst is of een langer model dat voor nog meer stabiliteit zorgt.

Tal van aanbouwdelen

De unieke hydraulische systemen van de Bobcat E20 maken optimaal gebruik van het beschikbare motorvermogen. De combinatie van kortere cyclustijden en soepele bediening van de beste uitbreekkracht voor de klasse resulteren in maximale productiviteit.

Gebufferde cilinders voor giek en lepelsteel – uniek voor hun klasse – maken het werken nog soepeler. Met een compleet assortiment door Bobcat goedgekeurde aanbouwdelen (onder meer hydraulische klem, breekhamer, grondboor, verschillende snelkoppelingen en bakken) kunt u alles uit uw graafmachine halen.

Onderhoud

De punten voor de dagelijkse inspecties en het onderhoud zijn logisch geplaatst: de achterklep van de E20 gaat ver open zodat alle punten voor de dagelijkse inspectie en het onderhoud eenvoudig en snel bereikbaar zijn. Naast elkaar geplaatste koelers zijn gemakkelijk schoon te maken. Een diagnose stellen bij mankement is gemakkelijk aan de hand van de op het bedieningspaneel weergegeven foutcodes, of het serviceapparaat dat kan worden ingeplugd.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
2385/2565 mm
Maximum kiphoogte
2566/2693 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
4134/4307 mm
Graafkracht, lepelsteel
10371 / 9279 Nm
Graafkracht, bak
20835 Nm
Trekkracht trekstang
19302 Nm
Bodem druk
31.10 kPa
Rijsnelheid, laag
2,5 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
4 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
980/1360 mm
Hoogte cabine (mm)
2297 mm
Spoorbreedte
230 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
419 mm

Motor

Merk / model
Kubota D722-E4B-BCZ-7
Brandstof / koeling
Diesel / vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
10,2 kW
Koppel (SAE Net)
43,5 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 0.72 liter
Inhoud brandstoftank
19.0 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
41,3 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
180 bar
Debiet hulphydrauliek
30 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
80 °
Giek verstelhoek, rechts
60 °
Zwenksnelheid
8,4 tpm

Gewichten

Bedrijfsgewicht met kap
1930 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
2011 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
ZHS (Zero House Swing), Inschuifbare onderwagen
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven