Bobcat E19

Prestaties in minder dan 2 ton
Bobcat
  • De sterkste en meest stabiele machine in zijn klasse
  • Ongeëvenaard werkbereik
  • Ruime en comfortabele bestuurdersruimte

Product informatie

Sterk werk

De E19 is de graafmachine voor de bestuurder die alleen met het allerbeste materieel tevreden is. Dankzij de bijzonder grote krachten, samen met de grootste stabiliteit, kan hij elke klus aan. Door de soepele hydrauliek kan hij ook het fijne werk met grote nauwkeurigheid uitvoeren.

En zoekt u ook naar een compacte machine? Met het inschuifbare onderstel kan de E19 smaller dan een meter worden gemaakt zodat hij overal bij kan! En door de automatische zwenkrem en de vier geïntegreerde verankeringspunten op de bovenbouw is hij bijzonder gemakkelijk en veilig te vervoeren.

De dikke stalen achterklep en zijplaten en de extra grote cilinders zijn slechts een paar voorbeelden van de aandacht die wij hebben geschonken om deze graafmachine zo robuust mogelijk te maken.

Met een uitgebreide keuze aan opties, zoals een verwarmde cabine, een lange lepelsteel, een lang dozerblad, een stoel met luchtvering, automatische versnelling, joystick-besturing van de hulphydrauliek en de excentrische arm of uw eigen kleurenschema, is de E19 volledig aan uw wensen aan te passen.

Eenvoudig onderhoud

Nog nooit eerder was een graafmachine zo gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden. Door de grote achterklep, de zijplaten die open kunnen en de gemakkelijke bereikbaarheid van alle onderdelen die bij de dagelijkse inspectie betrokken zijn, is de inzetbaarheid van de machine maximaal.

Tal van aanbouwdelen

En door een compleet assortiment door Bobcat goedgekeurde aanbouwdelen (onder meer hydraulische klem, breekhamer, grondboor, verschillende snelkoppelingen en bakken) kunt u alles uit uw graafmachine halen.

Geen compromissen

De ruimte voor de bestuurder is niet alleen groot, maar ook bijzonder comfortabel met uitstekend zicht rondom. Zowel in de uitvoering met kap als met cabine zijn alle knoppen en hendels gemakkelijk bereikbaar. Samen met het uitstekende zicht biedt deze de meeste comfort en veiligheid voor de bestuurder, zonder compromissen.

Bij het ontwerpen van deze graafmachine is de bestuurder centraal gesteld, met optimale ergonomie voor zowel grote als kleine bestuurders. De nieuw ontworpen cabine beschikt over grote ruiten en smalle stijlen en biedt optimaal zicht rondom.

Toegang tot de stoel is gemakkelijk dankzij de brede deur en de console die geheel omhoog en uit de weg gaat. Bovendien kunnen de pedalen worden weggeklapt als ze niet in gebruik zijn en zorgen dan voor nog meer ruimte voor de voeten.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
2385 / 2565 mm
Maximum kiphoogte
2566 / 2693 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
4084 / 4257 mm
Graafkracht, lepelsteel
10371 / 9279 Nm
Graafkracht, bak
20835 Nm
Trekkracht trekstang
19380 Nm
Bodem druk
32.40 kPa
Rijsnelheid, laag
2,5 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
4 km/h

Afmetingen

Breedte (min/max)
980 / 1360 mm
Hoogte cabine (mm)
2299 mm
Spoorbreedte
230 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
419 mm

Motor

Merk / model
Kubota / D722-E4B-BC--7
Brandstof / koeling
Diesel / Vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
10,2 (bij 2500 tpm) kW
Koppel (SAE Net)
43,5 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 0,72 liter
Inhoud brandstoftank
19.0 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
41,3 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
180 bar
Debiet hulphydrauliek
30 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
80 °
Giek verstelhoek, rechts
60 °
Zwenksnelheid
8,4 tpm

Gewichten

Bedrijfsgewicht met kap
1781 kg
Bedrijfsgewicht met cabine en bak
1877 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
Inschuifbare onderwagen
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven