Bobcat E10z

Beter dan groter materieel
Bobcat
  • ZTS 'Nul Zwenkstraal' ontwerp
  • Uitschuifbare onderwagen
  • Gemakkelijk te transporteren

Product informatie

De Bobcat E10z gaat door de meeste deuropeningen

De Bobcat E10z is een gemakkelijk te transporteren mini-graver die zelfs door standaard deuropeningen kan (minimaal 71 cm). Gecombineerd met het geïntegreerde plooibaar TOPS cabinebescherming blijft quasi geen enkele ruimte nog onbereikbaar. Het concept als “binnendraaier” behoedt de machine eveneens voor potentiële schade bij het manoeuvreren. Daarnaast garandeert de uitzetbare onderwagen een ongeëvenaarde stabiliteit zodat de Bobcat E10z kan ingezet worden zowel bij afbraak, tuinaanleg of bouwwerken. Zijn lage geluidsniveau en beperkte trillingen verhogen het bestuurderscomfort en beperken de impact op de omgeving. Comfort dat nog onderstreept wordt door de unieke verstelbare joystickbediening. De E10z is standaard uitgerust met een 2de rijsnelheid. Veelzijdigheid tot het uiterste!

Transporteerbaar op aanhangwagen

Dankzij hun compacte ontwerp kan de E10z door de meeste deuropeningen. Het TOPS-systeem kan zonder gereedschap snel neergeklapt worden en is in het frame geïntegreerd om de totale breedte van de machine te beperken. Het voorblad en de onderwagen kunnen worden ingeschoven tot de minimumbreedte en bieden onder normale werkomstandigheden een voortreffelijke stabiliteit.

Stabiliteit

Met de uitschuifbare onderwagen heeft de Bobcat E10z een van de breedste standen in het segment van de minigraafmachines (respectievelijk 1100 mm). De “vierkante voetafdruk” garandeert een ongeëvenaarde stabiliteit. Hieraan werd een werkgroep toegevoegd met een boxstructuur, die zorgt voor kracht en tegelijk het totale gewicht van de werkgroep beperkt.

Verlengstukken voor het blad

Door de verschuifbare verlengstukken voor het blad zijn er geen losse onderdelen die opslagruimte vereisen en die gemakkelijk zoek kunnen raken. Om de totale breedte te verkleinen, schuift u ze gewoon naar binnen.

Minimale doorrijhoogte dankzij plooibare TOPS

Dankzij het unieke ontwerp kan de bestuurder het TOPS-systeem in slechts enkele seconden naar beneden klappen. Tijdens het werken wordt het TOPS-systeem met twee pennen vergrendeld; de pennen kunnen echter snel en efficiënt verwijderd worden en weer geïnstalleerd om met de machine door een smalle doorgang te rijden. Uniek is de integratie van de TOPS in de bovenstructuur; dit vermindert de totale breedte van de machine en elimineert uitspringende delen aan de zijkant.

E10z Tail Swing offset (ZTS)

Op vraag van onze klanten werd de E10z een Zero Tail Swing-model. De E10z is een echte ZTS, wat betekent dat de bestuurder zich volledig op zijn werk kan concentreren en de machine binnen de rupsafdruk draait.

Robuste Bobcat E10z beschermd door stalen panelen

Het gebruik van metalen panelen en een groot, gietmetalen tegengewicht zorgen voor een voortreffelijke bescherming van de hoeken en extra duurzaamheid. Duurzaamheid is belangrijk voor machines in deze categorie, aangezien ze doorgaans gebruikt worden in kleine ruimtes en door onervaren bestuurders.

Cilinder-bovenop-giek en intern slangentraject

De werkgroep van deze graafmachines heeft een cilinder-bovenop-giekontwerp zodat de cilinder niet beschadigd kan raken. De slangen voor de hulphydrauliek werden in de giek gelegd om beschadiging tijdens het werk te voorkomen. Twee kenmerken dragen bij aan een betere duurzaamheid.

Eenvoudige servicetoegang en lange intervallen

Van bij het begin hebben we bijzondere aandacht besteed aan een gemakkelijke toegang tot de onderhoudspunten: deze machines hebben één enkel toegangspunt voor het dagelijkse onderhoud van de voornaamste onderdelen, het controleren van het brandstofpeil en bijtanken via de vergrendelbare dop.

Technische specificaties

Machinegegevens

Maximum graafdiepte
1820 mm
Maximum kiphoogte
1818 mm
Max. reikwijdte op grondniveau
3093 mm
Graafkracht, lepelsteel
5550 Nm
Graafkracht, bak
8294 Nm
Trekkracht trekstang
9905 Nm
Bodem druk
29,7 kPa
Rijsnelheid, laag
2,1 km/h
Rijsnelheid (hoog - optie)
3,1 km/h
Klimvermogen bij omlaag of achteruit rijden op helling
30 °

Afmetingen

Breedte (min/max)
710 / 1100 mm
Hoogte cabine (mm)
2209 mm
Spoorbreedte
180 mm
Vrijheid, bovenstel op bodemlijn
363 mm

Motor

Merk / model
Kubota /D722-E4B-BCZ-6
Brandstof / koeling
Diesel / Vloeistof
Maximaal vermogen bij tpm (SAE JI 995)
7,5 (Bij 2000) kW
Koppel (SAE Net)
40,1 Nm
Aantal cilinders / Cilinderinhoud
3 / 720 cm3
Inhoud brandstoftank
16 l

Hydraulisch systeem

Totaal pompvermogen
20 l/min
Ontlasting systeemdruk voor werktuigcircuits
184 - 192 bar
Debiet hulphydrauliek
20 l/min

Zwenksysteem

Giek verstelhoek, links
67 °
Giek verstelhoek, rechts
64 °
Zwenksnelheid
9 tpm

Gewichten

Bedrijfsgewicht met kap
1176 kg

Opmerkingen

Opmerkingen
Intrekbare rupsbanden (Std), Zero Tail Swing (ZTS)
Download machinefiche (pdf)

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven