Product informatie


De bosmaaier snijdt bomen en stuiken af en vermaalt ze tot mulch.

Deze Bobcat forestry cutter biedt een volledig pakket voor boom en kreupelhoutbeheer. Het maait hoge bomen en takken af op maat, vermaalt boomstammen van boven tot onder. Of het produceert fijne mulch, wanneer de klep vooraan wordt gesloten en bosmaaier over de grond beweegt.

De sneldraaiende trommel is voorzien van hardmetalen carbide tanden met dubbele punten. Dankzij het spiraalvormige tandenpatroon wordt er per keer één tand ingeschakeld voor een soepelere bediening en minder vermogen. De hardmetalen tanden met dubbele punten splijten doeltreffend door hard en zacht hout en verzekeren een lange levensduur.

Binnenin de maaier zijn extra snijmessen geplaatst om kreupelhout tot fijne mulch te vermalen.

Dit soepel werkende aanbouwdeel kan gebruikt worden om alle bomen van een terrein te verwijderen, opstand uit te dunnen of een bospad aan te leggen. Door zijn duurzame ontwerp is de bosmaaier bestand tegen veeleisende werkomstandigheden.

De forestry cutter vereist echter een Bobcat machine met high-flow of hoog hydraulisch debiet. Voor de optimale bescherming van de bestuurder en de machine moet eveneens de bosbouwset waaronder de speciale voordeur op de lader worden geïnstalleerd.

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven