Product informatie

Bobcat®-breekhamers leveren hoge prestaties, vergen uitermate weinig onderhoud en zijn makkelijk te gebruiken.

De hydraulische breekhamers bieden gemakkelijk en minimaal onderhoud. Het interne ontwerp heeft minder bewegende delen en geen trekstangen. Bijgevolg kunnen de breekhamers in minder dan 5 minuten volledig worden ontmanteld zonder speciaal gereedschap.

Deze aanbouwdelen zijn voorzien van een stikstofreservoir met membraan. Hierdoor blijven de stikstofdruk en de breekhamerprestaties constant. Periodiek bijladen is niet nodig, zodat de breekhamer zo goed als onderhoudsvrij is. Het werktuig is operationeel zodra het op de drager is gemonteerd.

Het innovatieve ontwerp biedt een hoger rendement, door een langere werkuren zonder gevaar voor oververhitting. De breekhamers zijn voorzien van een bescherming van de beitelschacht en de voorste bus tegen stof. Bij het ontwerp werd tevens gezorgd voor een gemakkelijke toegang tot slijtageonderdelen.

Alle breekhamers zijn uitgerust met "Auto Power". Deze automatische drukregelaar verzekert de werking van de werktuigen bij nominale werkdruk op alle dragers, vandaar maximaal prestatievermogen, onafhankelijk van drukvariaties en temperatuurwisselingen. De Auto Power-inrichting zorgt ook voor een begrenzing van de overdruk bij het koud starten. Daarom is het membraan van het stikstofreservoir beschermd voor een lange levensduur.

De breekhamers zijn ontworpen voor ongeëvenaarde prestaties binnen een breed gamma van debieten met hoge tegendrukwaarden. De breekhamers kunnen op alle graafmachines en laders binnen hun gewichtscategorie worden gemonteerd.

De bovenste en onderste schokdempers isoleren de breekhamer van de behuizing, en zorgen zo voor minder geluid en trillingen.

Wil je meer weten of interesse?

Méér dan 40 jaar ervaring Een resolute keuze voor kwaliteitsmaterieel Ruime voorraad machines, aanbouwdelen en wisselstukken Met 3 vestigingen over gans Vlaanderen garanderen we een snelle en kwalitatieve service
Terug naar boven