Nieuwe R serie Verreikers!

woensdag 26 mei 2021
Bobcat introduceert een nieuwe generatie verreikers, de R-serie, allemaal uitgerust zijn met Stage V-motoren. De R-serie verreikers is de nieuwste stap in Bobcat's revolutionaire programma ‘Next is Now’, waarin innovatieve productontwikkeling en diversificatie gecombineerd worden met intelligente, gebruiksvriendelijke technologie en diensten die het werken met materieel een nieuwe dimensie geven.


Precisies werken

Een nieuw ontworpen transmissiesysteem biedt een nog soepeler handling om ook de lastigste klussen op hoogte met chirurgische precisie uit te voeren. De combinatie van het Boom Positioning System, de nieuw ontworpen ultra-nauwkeurige joystick, de kruipfunctie en het verbeterde zicht vanuit de cabine maken dat nog makelijker.

Dankzij een verbeterd ontwerp is het kruippedaal gemakkelijker in gebruik en raakt de bestuurder minder snel vermoeid. Een hogere motorrem zorgt voor een kortere remafstand en vergroot zo de veiligheid op de werklocatie. Haas- en schildpadsnelheden die worden aangestuurd met de joystick, zijn standaard op alle modellen. Voor toepassingen die een snelle respons van de transmissie vereisen, is de nieuwe dynamische rijmodus beschikbaar. Met de nieuwe optionele handbediening van de Flex-rijmodus kan de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental worden geregeld.

Comfortabele cabine

De nieuwe cabine is ontworpen rondom de bestuurder en heeft een uniek centraal bedieningspaneel voor optimale ergonomie. Het interieur is luxueus en modern ingericht en kreeg een speciaal design met opvallende kleuren en materialen waarin het Bobcat-DNA tot uitdrukking komt. In het ergonomische ontwerp zijn alle oppervlakten geoptimaliseerd voor meer ruimte en een beter overzicht. Centraal staat een nieuw 5-inch lcd-scherm dat alle vereiste informatie biedt, inclusief de beelden van de achteruitkijkcamera die de bediening van de machine gemakkelijker en nauwkeuriger maken.

Dankzij de volgende functies kunnen bestuurders snel aan de slag met de verreikers uit de nieuwe R-serie:

 • Multifunctionele joystick met verbeterde ergonomie
 • Intuïtieve bedieningselementen zoals in moderne auto’s (verlicht toetsenblok, jog-shuttle, hendels onder het stuurwiel)
 • Interactief 5-inch lcd-scherm
 • Halfautomatische wieluitlijning
 • Automatische transmissie en parkeerrem


Onder de motorkap

Alle verreikers uit de R-serie zijn voorzien van een nieuwe motorkap met een steiler profiel, die meer zicht biedt en de dode hoek aan de rechterkant van de machine met 15 procent verkleint. In combinatie met het nieuw ontworpen dashboard levert dat een uitstekend, ongehinderd zicht vanuit de cabine op. De bestuurder kan zo met meer vertrouwen op het werkterrein rijden, met duidelijk minder kans op ongelukken of fouten.
De toegang tot het motorcompartiment is ook verbeterd, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Onder de motorkap van de machines uit de R-serie bevinden zich nieuwe, verbeterde versies van de D34 Stage V-motor van Bobcat. Deze zijn uitgerust met een roetfilter (Diesel Particulate Filter ofwel DPF), dat automatisch wordt geregenereerd zonder dat de prestaties van de machine eronder leiden of de bestuurder wordt afgeleid.
Verdere voordelen worden verkregen doordat in de 75 pk-motor geen AdBlue wordt gebruikt en in de 100 pk-motor geen EGR. Dat betekent dat het aantal onderhoudsintervallen in deze Stage V-modellen is gereduceerd van vijf naar drie, wat het onderhoud vergemakkelijkt en de totale eigendomskosten verlaagt. Het rendement van deze machines wordt daarnaast verder vergroot doordat ze aangesloten zijn via Machine IQ, het nieuwe telematicasysteem van Bobcat.

Laag zwaartepunt

Alle machines uit de R-serie hebben een ontwerp dat erop is gericht onze klanten met vertrouwen te laten werken. Dat begint met een laag zwaartepunt en een goed uitgebalanceerde constructie met onder meer een zwaar tegengewicht en een lange wielbasis. Dankzij de optimale gewichtsverdeling van de nieuwe Bobcat-verreikers, met of zonder uitgeschoven stabilisatoren, kunnen bestuurders hoog en ver reiken wanneer ze zware lasten met de machines verplaatsen.

Nieuwe generatie verreikers voor materialhandling en bouw

De nieuwe verreikers bieden een hefhoogte van 6 tot 18 meter en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,1 ton.

 • Compacte verreikers: TL26.60, TL30.60 en TL30.70
 • Midrange verreikers: TL35.70, T35.105, T35.105L en T36.120SL
 • Verreikers voor hoog bereik: T35.130S, T35.130SLP, T35.140S, T41.140SLP en T40.180SLP
In de bouw is het essentieel dat machines altijd beschikbaar zijn. Bobcat-verreikers hadden altijd al een extra robuust ontwerp en de modellen uit de R-serie zetten deze lijn voort. Bijvoorbeeld met bescherming voor alle vitale onderdelen op belangrijke punten en een frame en giek die robuustheid bieden voor werk in alle mogelijke omgevingen. Het ontwerp biedt niet alleen bescherming voor hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, maar bevat ook een stalen plaat die de onderkant van de machine beschermt. Alle Bobcat-verreikers hebben een starre giek en een robuust frame van kokerprofiel.
Nieuwe generatie verreikers voor de agrarische sector

Voor de 7 modellen met een hefhoogte van 6 tot 8 meter en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,3 ton kan gekozen worden uit vier verschillende AGRI-afwerkingsniveaus. Elk pakket biedt een duidelijk gedefinieerde machine, om tegemoet te komen aan iedere behoefte, gebruiksgemak en comfort. Het nieuwe AGRI 4 Star-pack is voorzien van alle nieuwe functies voor optimaal comfort en productiviteit. Met dit pakket voor de meest veeleisende landbouwer wil Bobcat een merkimago opbouwen dat ‘onovertroffen landbouwmachines’ belooft.

Nieuwe automatische giekfuncties

Bij de R-serie verreikers gaan efficiëntie en productiviteit hand in hand, met de beste gieksnelheden in zijn klasse, krachtige transmissie, verbeterd zicht met 360° LED-verlichting en automatische giekbewegingen.

 • Maximale hefhoek: De bestuurder stelt de gewenste maximale giekhoek in om het werkgebied op hoogte te beperken. Deze functie helpt te voorkomen dat de giek tegen een laag plafond slaat.
 • Terug naar bodem: Met deze functie stelt de bestuurder de gewenste werkpositie in (de hoek van de giek als deze is ingeschoven). Terwijl de giek omlaag komt, schuift deze automatisch in en stopt bij de geconfigureerde positie. De bestuurder kan zo sneller aan het werk gaan, zonder risico op beschadiging van de bodem of het aanbouwdeel.
 • Automatisch grijpen: Met deze functie hoeft de bestuurder niet de duim op de rolregelaar te houden om de grijperbak of een klemaanbouwdeel te openen of te sluiten. De gewenste actie wordt automatisch uitgevoerd wanneer de rolregelaar door de maximale positie wordt gedrukt.


3 Jaar Garantie Inbegrepen

Verspil uw energie niet aan zorgen over reparaties - richt u in plaats daarvan op de groei van uw bedrijf. Bobcat is de enige fabrikant die standaard 3 jaar garantie geeft op alle verreikers.

Quentin D’Hérouël, productmanager Telehandlers bij Doosan Bobcat, vertelt: “Zoals bij alle Bobcat-verreikers worden de machines uit de R-serie af fabriek geleverd met een standaardgarantie van 3 jaar (of 3.000 bedrijfsuren) op de hele machine. Bobcat is de enige producent die standaard een garantie van 3 jaar aanbiedt. Zo hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken over hun machines en kunnen ze zich helemaal richten op hun eigen werk. En wat het cabine-interieur betreft, zetten wij nu de toon. Omdat wij deze nieuwe generatie machines hebben ontworpen in constant overleg met onze klanten, hebben we er alle vertrouwen in dat de markt ze zeer positief zal ontvangen.”
Terug naar boven